Kuşlarımı nasıl alıştıracağım?

Alic4n

Üyemiz
Adı
Alican
Soyadı
BAYRAK
Merhabalar, mart ayında 1 adet erkek muhabbet kuşu aldım. 25 günlük olduğu söylenmişti. İlk günlerden bana alıştı, 2 - 3 hafta sonra kaçmıyor, elime geliyor, üstüme konuyor, parmağımda tünekliyordu. Tek başına sıkıldığını düşündüğüm için Temmuz ayında 1 dişi kuş aldım. Dişi kuşu aldıktan sonra kuşum benden uzaklaştı. Kafes dışında artık bana yaklaşmıyor, sadece onunla vakit geçiriyor. Tekrar alışması için ne yapabilirim? Kafeslerini ayırsam etkili olur mu? Önerileriniz nedir?

Kafesi sabah 8 - 9 civarında açıyorum, akşam olunca kendileri içeri giriyorlar. Serbest olmalarının sakıncası var mıdır? Bu konuda onları olumsuz etkiler mi?

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
YENİ ALDIĞINIZ KUŞU DA ALIŞTIRMANIZ GEREKMEKTE AMA BENCE BIRAKIN KENDİ DOĞASINA UYGUN YAŞASIN YANINA EŞ ALINCA İLLAKİ EŞİYLE İLGİLENECEKTİR... BAKARSINIZ ÇİFTLEŞME DÖNEMİ BİLE BAŞLAYABİLİR BIRAKINIZ EŞİYLE İLGİLENSİN KAFESİN KAPISI AÇIK KALSIN ÖNEMLİ DEĞİL DAHA İYİ HAREKETLİLİK KUŞLAR İÇİN HER DAİM İYİDİR....

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
evcilleştirdiğiniz kuşunuz eş alarak eşine uymasına ve özüne dönmesine neden olmuşsunuz :) artık sizde bence uğraşmayın mutlu mesut yaşasınlar siz onların yavrusunu alıp,yavruyu evcilleştirin derim :)