KUŞLARIMIN ÇİFTLEŞME OLASILIĞI SİZCE NEDİR??

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
7 aylık erkek bi muhabbet kuşum  var yaklaşık 2 hafta önce bi dişi aldım deneme yöntemiyle... önce aldığım dişi kovalıyordu erkeği... şimdiyse erkek dişiyi kovalıyor yem yediriyor bazen.... ama erkek eğitimli ve oyuna alışık dişiyle oynamaya çalışıtığında yada fazla yaklaştığında dişi  cakcakcak bağırmaya başlıyor... Bu arada dişinin ceresi kahverengi ve kafese yuvalıkta taktım,erkek çok istekli ama henüz tık yok :D

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Anladığım kadarıyla erkek ve dişi  kızışmış ama  dişi strese yada tüy dökümüne girmiş olabilir. tüy döküyormu dişi.

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
tüy dökmüyor.... Strese girmişmidir onu da bilemiyorum,elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum... Erkek akşama kadar peşinde dişinin şu anda bile kovalıyor ama üstüne çıkma gibi bi niyeti yok oynuyor sadece :D

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Ferhat HAN' Alıntı:
tüy dökmüyor.... Strese girmişmidir onu da bilemiyorum,elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum... Erkek akşama kadar peşinde dişinin şu anda bile kovalıyor ama üstüne çıkma gibi bi niyeti yok oynuyor sadece :D

aynı durum benim kuşlardada var . diştüy döktüğü için çiftleşmiyorlar. senn kuşunda hani tüy dökmüne girmişse belki ondandır .  kaşınıyormu senin dişi  icon_think

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
çok sık kaşınmıyor... kafesin yeri de genelde sabit, kafesi temizlerken çok fazla tüye rastlamadım... Bence benim erkek kuşta iş yok :D dişinin üstüne çıkmayı denediğini hiç görmedim...

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli kardeşim.

Kuş beslemenin ve hele hele yavru almanın ilk şartı sabırlı olmaktır.Almış olduğun dişinin çeresi kahverengileşmeye başlamış,tüy dökümü yok ,kavga yok sa onlar doğru zamanı bilir ve yumurtlar. Yapman gereken kuşlarının genel temizlik ve yemleme dışında rahatsız etmemen olacaktır. Ayrıca illa senin yanında çifleşecekler diye de kural da yok. Tavsiyem sabırlı olman ve kuşlarına iyi bakman olacak. ;)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Aslan ÖZTÜRK' Alıntı:
Değerli kardeşim.

Kuş beslemenin ve hele hele yavru almanın ilk şartı sabırlı olmaktır.Almış olduğun dişinin çeresi kahverengileşmeye başlamış,tüy dökümü yok ,kavga yok sa onlar doğru zamanı bilir ve yumurtlar. Yapman gereken kuşlarının genel temizlik ve yemleme dışında rahatsız etmemen olacaktır. Ayrıca illa senin yanında çifleşecekler diye de kural da yok. Tavsiyem sabırlı olman ve kuşlarına iyi bakman olacak. ;)

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Hiç bir kuşun çiftleşme olasılığını kimse bakarak anlayamaz bizim yapabileceğimiz sadece iyi bi bakım ve gerisini zamana ve kuşlara bırakmak

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
Bir bakmışsın çiftleşebilirde bir bakmışsın olmazda.Sabır herşeyin ilacı çok üstlerine gitmeyin kendi haline bırakın.4 çift kuşum vardı.Yavru alamadım diye kuşları satacakken şu an nazar değmesin 2 seferde 30 yavru aldım.

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Teşekkür ederim değerli cevaplarınız için.... Bakım,temizlik ve sabır :D

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Bir sorum daha olacak erkek muhabbet kuşu dişinin yanına gittiğinde dişi kovalıyor onu aynı tünekte durmuyolar genelde erkek kaçmazsa dişi gagalıyor bu seferde periyodik tekrarlıyor bu
normalmi bu durum? Dişinin çeresi kahverengi ama sizce değiştirilmeli mi