Kuşlarımıza Yaptığımız Bakım

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Herkese iyi forumlar, Hayırlı üretimler...
Öncelikle bu konuyu açmamın amacını açıklayayım. Bu konu sayesinde herkes birbirinin kuşlara yaptığı bakımı görecek ve bilgi edinip yanlışlarını ve eksiklerini giderecek.
( Ben yaptığım bakımı paylaşmak istemiyorum derseniz; saygı duyarız. )
Konu sayesinde herkes yaptığı yanlışları ve eksikleri görüp kuşlarına yaptığı bakımı gözden geçirebilecek. Bu konuda herkesin kendi yaptığı bakımı paylaşmasını rica ediyoruz. Şimdiden teşekkürler.

Not: Bu bakım yaz bakımıdır.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu tabloyu yanıt bölümüne yazı yazarak da oluşturabilirsiniz. İllaki bilgisayarınızda oluşturmanıza gerek yok.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
3 günde bir yaptığın mama kuşlar dışarı çıkmıyorsa yağlandırır efekan. bizim dişinin başı kilolarıyla dertte :D

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hilmi KURU' Alıntı:
3 günde bir yaptığın mama kuşlar dışarı çıkmıyorsa yağlandırır efekan. bizim dişinin başı kilolarıyla dertte :D
Yanlış biliyorsun abi. 3 günde 1 yaptığım mama yağlandırmaz. Hergün olsa yağlandırır. Biraz da metabolizmayla ilgili. Senin kafesin küçük olduğu için de olmuş olabilir. Üreticiler ve bilgilerine güvendiğim Günay abim de yavrusuz çiftlerine 3 günde 1 veriyor. Peki kuşları salıyor mu? Tabii ki hayır. Zaten olması gereken de bu. Ben bu foruma üye olduğumdan beri herkesten böyle duydum böyle öğrendim. DOĞRU OLANIN DA BU OLDUĞUNA ADIM KADAR EMİNİM...

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
büyük yazmana ne gerek var onu anlamadım...
benim kuşlarım kafesleri çifthane değil fakat üretim kafesi diye adlandırılan kafeslerden daha büyük. Benim kuşlar kafesin içinde durmadan kanat çırpan hareketli kuşlar metabolizması normale göre düşük mü bilmem fakat kullandığın mama benimkiyle aynı olduğu için  yazma ihtiyacı duydum. hiç bir art niyet gütmeden yazmıştım üslubun yanlış. yolun açık olsun

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hilmi KURU' Alıntı:
büyük yazmana ne gerek var onu anlamadım...
benim kuşlarım kafesleri çifthane değil fakat üretim kafesi diye adlandırılan kafeslerden daha büyük. Benim kuşlar kafesin içinde durmadan kanat çırpan hareketli kuşlar metabolizması normale göre düşük mü bilmem fakat kullandığın mama benimkiyle aynı olduğu için  yazma ihtiyacı duydum. hiç bir art niyet gütmeden yazmıştım üslubun yanlış. yolun açık olsun
Abi sana ukalalık yapar gibi yazmadım. Yanlış anlama. Ancak yanlış biliyorsun diye düzeltmek istedim. Senin kuşlarının bakımını bilmiyorum ki. Bende de hata var. Ne diye bilmediğim kuşun hakkında yazı yazıyorum. Yanlış anladıysan Özür dilerim. Asla sana ukalalık etmek istemem. Uyguladığım bakıma emin olduğum için sen öyle deyince açıklama yapma gereği duydum. Büyük yazma sebebim de çok emin olduğum içindir.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
arkadaşlar kuşları bırakmama konusunda kafama takılan bir kaç şey var, kuşları kafesten bırakmamak enerjilerini çiftleşme için biriktirmelerini sağlayabilir ama salmada veya doğadaki muhabbet kuşları sürekli uçtuğuna göre bu kuşlar nasıl sürekli çiftleşiyor?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ahmet KARA.' Alıntı:
arkadaşlar kuşları bırakmama konusunda kafama takılan bir kaç şey var, kuşları kafesten bırakmamak enerjilerini çiftleşme için biriktirmelerini sağlayabilir ama salmada veya doğadaki muhabbet kuşları sürekli uçtuğuna göre bu kuşlar nasıl sürekli çiftleşiyor?
Ama siz saldığınızda başka bir ortama çıkıyorlar. Salmadakiler devamlı aynı ortamda. Siz salınca bir kafeste bir dışarıda. Hayvanların kafası karışıyor. Alışmadıkları 2 ortamda öyle geziyorlar.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Doğadaki kuşlar da üreme sezonunda aynı ortamdan asla ayrılmazlar.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
biraz öyle anlaşıldı efekan fakat açıklaman sorunu düzeltti. kuşlarını biraz izle efekan   
gözünün önünde olduğu için  gün geçtikçe nasıl büyüdüklerini fark edemiyorsun. ben hazır mamaya tavsiye üzerine ve kuşları aldığım üretimhane de aynısını kullanıyor diye cede mamayla başladım. hem kuşları aldığım kişi hemde mamayı aldığım kişi iki günde bile versen yağlanma yapmayacağını hatta aynen 'mama yağlanma yapmaz ' dediler. bende güvendim verdim kuşlar iri yerlilerden ve yağlandıklarını fark edemedim. şimdi zayıflatmaya uğraşıyorum.tekrar söylüyorum yazmamın amacı benim başıma gelenin senin kuşlarınn başına gelmemesi içindi. yoksa bakımları hakkında hiçbir sözüm yok gayet de güzel hakkını vererek bakıyorsun. benim tosunlar yine söylüyorum dikkatli olmak da fayda var :)
http://o1306.hizliresim.com/1b/h/p6l67.jpg
http://j1306.hizliresim.com/1b/h/p6l75.jpg

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Konu çok güzel Efekancım tablonda güzel maşallah senin kuşlar hala nasıl yumurtlamıyor hayret Günay abi hep diyorya ''Bu kadar bakıma ben yumurtlarım'' aynı öyle bir durum :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hilmi KURU' Alıntı:
biraz öyle anlaşıldı efekan fakat açıklaman sorunu düzeltti. kuşlarını biraz izle efekan   
gözünün önünde olduğu için  gün geçtikçe nasıl büyüdüklerini fark edemiyorsun. ben hazır mamaya tavsiye üzerine ve kuşları aldığım üretimhane de aynısını kullanıyor diye cede mamayla başladım. hem kuşları aldığım kişi hemde mamayı aldığım kişi iki günde bile versen yağlanma yapmayacağını hatta aynen 'mama yağlanma yapmaz ' dediler. bende güvendim verdim kuşlar iri yerlilerden ve yağlandıklarını fark edemedim. şimdi zayıflatmaya uğraşıyorum.tekrar söylüyorum yazmamın amacı benim başıma gelenin senin kuşlarınn başına gelmemesi içindi. yoksa bakımları hakkında hiçbir sözüm yok gayet de güzel hakkını vererek bakıyorsun. benim tosunlar yine söylüyorum dikkatli olmak da fayda var :)
:) Abi dediğim gibi hayvanların metabolizması yavaş olabilir. Daha rahat sindirim yapabilmeleri için bazı besin takviyelerinde bulunabilirsin. Ben bu şekilde vitaminler bilmiyorum ama vardır illaki. Yeşillik ve meyveye dayanan bir diyet de uygulayabilirsin. Bir de sularına 2-3 damla limon suyu damlatabilirsin.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Konu çok güzel Efekancım tablonda güzel maşallah senin kuşlar hala nasıl yumurtlamıyor hayret Günay abi hep diyorya ''Bu kadar bakıma ben yumurtlarım'' aynı öyle bir durum :)
Abla doğru söylüyorsun. Ama ben artık kesin eminim. Son ayırmamın üstünden tam 2 hafta geçti ama birleştirmedim. Çünkü erkek tüyde. Tüyden çıkınca birleştireceğim ki tüm şartlar uygun olsun. Bu 2 haftalık süreç içerisinde kuşlarda kızışma belirtileri iyice arttı. Dişinin cere de iyice kahverengileşiyor. Erkek tüyden çıksın birleştireyim. Ümitliyim. En olmadı Sonbahar bize çok iyi gelecek :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Hilmi KURU' Alıntı:
Kuşlarınızın renkleri çok güzelmiş maşallah.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu arada bence Hilmi abi senin kuşlarda yağlanma falan yok tam formlarındalar.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Banada sanki gayet iyiler gibi geldi fotoğraf yanıltmıyorsa tabi.