Kuşlarımızda Kuruma ile ilgili

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Bendeki başvuru kitabımı gözden geçirdim kendi bilgilerimle de harmanlayıp size aktarıyorum(Everybird-A Guide to Bird Health/Pat Macwhriter):

Kuşcuların ''kuruma'' diye adlandırdıkları terime biz insanlarda ''hastalık kaşeksisi'' diyoruz ve genellikle ölümcül seyreden bir durum bu neden mi. Beden enfeksiyon veya uzun süreli bir yıpratıcı hastalığa maruz kalıp yeterli de beslenemezse bütün depo yağları bitirip bedendeki proteini enerji olarak kullanmaya başlıyor kuşlardaki göğüs kemiğinin ele gelecek kadar pektoral kasların(kanatları haraeket ettiren göğüs kasları) kuruması böyle kronik hallerde meydana geliyor. Protein sadece kaslarda yok. Protein hayat demek organizmanın yapıtaşı protein. Yani buzun erimesi gibi bedenin kütlesi azalıyor. Vücudun savunma hücrelerinin yapımı için de protein gerekeceğinden bu durumdaki bir kuş diğer kuşları hiç etkilemecek basit bir ikinci üçüncü hastalığın bulaşmasıyla kolayca ölüyor.
Kursak kuşdaki en önemli organ yiyemeyen başka bir canlıyı (insan at köpek kedi) serumla beslersiniz ama kuşda böyle bir şans yok. Yapılacak en öneml adım kursağı kurtarmak ve kuşun yemesini sağlamak. Pat Macwhriter aşağıdaki nedenleri saymış kuşlarda kuruma nedeni olarak:

-halkalı kurt
-capillaria
-chlamydosis
-bakteri enfeksiyonları
-koksikoidoz.

Yani görüldüğü gibi ''kuruma'' bir hastalık değil, yıpratıcı hastalığın son evresindeki görünüm.
Bu ipuçlarından yola çıkarak herkes google arama motorundan daha ayrıntılı bilgi toplayabilir hadi bakalım kolay gelsin. Sevgilerimle saygılarımla.

Kemal Hüseyinoğlu

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
paylaşım için teşekküler abi dediğin gibi hastalığın son evresi kuruma iyileştirmek imkansız dedinelecek kadar zor bu hastalığa kuşların yakalanmaması için hijyen çok önemli kirli ortamlarda oluşan bakteriler kuşun vucudunu sarıyor ve günden güne bitiriyor

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
sağlıklı bir ortamda oldukları halde bile bu kurumaya yakalanabiliyorlar örnek olarak bendeki kuşlar benim görüşüm beslenmenin yanı sıra kuşlardaki stresde bunu tetikliyor bir çiftimin dişisi 8 gün önce yumurta tıkanmasından dolayı öldü erkek strese girdi tüylerini kabarttı ve aşırı bir hızla kuruma başladı bir ingiliz kadar iri olan erkek yerli  muhabbet kuşu 8 günde suriye pakistan kuşları gibi oldu yem yiyor mama yiyor ama sürekli kafa aşağıda bu durumu nasıl düzeltirim diye düşünürken erkeği dün salmaya attım salmada sadece 4 dişi var nihayet günlerdir başı eğik olan erkek mubiş bugun çok daha canlı tüyleri bir nebzede olsa inmiş inşallah düzelir kurumalara karşı kumun etkiside büyükmüş şimdi gün ve gün takip edicem yenden erkek mubişi sağlık durumunu  :-[

ilkerözkara

Takipçi Üyemiz
Adı
İLKER
Soyadı
ÖZKARA
paylaşım için teşekkürler.önemli bir konu.bu bilgilerden yola çıkarak belki kurumaya çözüm bulunabilir...

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Labaratuarlarda araştırma yapılırsa bu hastalık belki zayıflama ilaçı olabilir 1 hafta 10 gün içinde 30 40 kilo verinebilir ama doktor kontrolünde.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
erdem sungur' Alıntı:
sağlıklı bir ortamda oldukları halde bile bu kurumaya yakalanabiliyorlar örnek olarak bendeki kuşlar benim görüşüm beslenmenin yanı sıra kuşlardaki stresde bunu tetikliyor bir çiftimin dişisi 8 gün önce yumurta tıkanmasından dolayı öldü erkek strese girdi tüylerini kabarttı ve aşırı bir hızla kuruma başladı bir ingiliz kadar iri olan erkek yerli  muhabbet kuşu 8 günde suriye pakistan kuşları gibi oldu yem yiyor mama yiyor ama sürekli kafa aşağıda bu durumu nasıl düzeltirim diye düşünürken erkeği dün salmaya attım salmada sadece 4 dişi var nihayet günlerdir başı eğik olan erkek mubiş bugun çok daha canlı tüyleri bir nebzede olsa inmiş inşallah düzelir kurumalara karşı kumun etkiside büyükmüş şimdi gün ve gün takip edicem yenden erkek mubişi sağlık durumunu  :-[
Eğer kuşunuzdaki hastalık kuruma olduğuna eminseniz ayırmanız lazım kuşu kuruma hastalığı bulaşıcıdır

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Adil  &  Semih' Alıntı:
Labaratuarlarda araştırma yapılırsa bu hastalık belki zayıflama ilaçı olabilir 1 hafta 10 gün içinde 30 40 kilo verinebilir ama doktor kontrolünde.
AMAN HA KARDEŞ HASTALIĞIN ÇARESİDE BULUNMAZSA ZAYIFLICAM DİYE  ÖLMESİN İNSANLAR  smileki smileki smileki