KUŞLARIMIZDA YAVRU KAYIPLARI NEDENLERİ

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
DAMIZLIKLARIMIZIN KARDEŞ OLMASI
İLK KULUÇKASININ OLMASINDAN ACEMİLİK
YUVALIKRIN KULLANIŞSIZ OLUŞU
HİJYEN KURALLARIN İHLALİ
ANA VE BABALARINA MAMA VERİLMEYİŞİNDEN
DEĞİŞKEN ISI
DAMIZLIKLARIN STRESE GİRMESİ
SAHİBİ TARAFINDAN RAHATSIZ EDİLMELERİ
AKLIMA GELENLER BUNLAR ARKADAŞLARDA EKLEYECEKLERDİR UMARIM SLM

FeyzullahCrazymotorist

Takipçi Üyemiz
Adı
Feyzullah
Soyadı
Crazymotorist
abicim paylaşim icin cok tşk ederim bir kac sorum olacakti
1.YUVALIKRIN KULLANIŞSIZ OLUŞU detay şeklinde bilgi verirmisiniz
2.DEĞİŞKEN ISI kac derecede ısı olacak sabah akşam veya sabıt abicim

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Feyzullah GÖTÜRÜR' Alıntı:
abicim paylaşim icin cok tşk ederim bir kac sorum olacakti
1.YUVALIKRIN KULLANIŞSIZ OLUŞU detay şeklinde bilgi verirmisiniz
2.DEĞİŞKEN ISI kac derecede ısı olacak sabah akşam veya sabıt abicim
1- Yuvalıkların tabanında oyuk olmayanlar seyyar bir parça koyuyorlar bunu da zemine sabitlemeyince anne kuş genelde yuvada bulunan talaş vs gibi metaryerleri o parçanın altına atıyor ve boşluk oluşuyor bu boşluğa yeni doğmuş bir yavru sıkışma riskini artırıyor. ayrıca temizlik kuralları ihmal edilirse anaç kuş yuvaya dışkıladığı zaman yuvanın içi balçık gibi olur yani pis bir ortam olur. yada yuva girişi çok alcaktır yavru kuş yuvadan çabuk atlar.yem yiyemez açlıktan ölebilir.vs..
2- ideal ısı 18 derece civarıdır. ısı farkı çok olmamalıdır. örneğin gündüz 18 derece gece 10 derece gibi fark olamamalıdır.

FeyzullahCrazymotorist

Takipçi Üyemiz
Adı
Feyzullah
Soyadı
Crazymotorist
teşsekur ederim bilgiler icin 1 sorum daha olacaktı
1. toplu bir şekilde 8 tane yuvalık aldim bunu 6 tanesınde iclik yok yani yuvaklak delik tahta sapıt deyıl ama ince talaş koydum  o yuvalıkları icine iclik koyammi yoksa öylemi  kalsin sapıtlemek icin ne yapmaliyım

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Feyzullah GÖTÜRÜR' Alıntı:
teşsekur ederim bilgiler icin 1 sorum daha olacaktı
1. toplu bir şekilde 8 tane yuvalık aldim bunu 6 tanesınde iclik yok yani yuvaklak delik tahta sapıt deyıl ama ince talaş koydum  o yuvalıkları icine iclik koyammi yoksa öylemi  kalsin sapıtlemek icin ne yapmaliyım
Antalya da Yavuz abi ile irtibata geç, onun özel oyma bıçagı var, istediğin ölçüde ayarlar fiyatıda gayet uygundur...

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Bence en önemli şeyi unutmuşuz.

- Ebeveynleri tam anlamıyla besleyemememiz.

- Biraz açıkcak olursak verdiğimiz yemlerin kalitesiz oluşu ( anne yemleri kıramazsa yavruyada kıramadan kusar, yavru bu yemi öğütemez aç kalır, kursağı dolu gibi gözükür ama ölür )

-Verdiğimiz mamanın içeriği ( Kesinlikle yumurta olmalıdır ve benim görüşüm kesinlikle iki günde bir mama verilmelidir. Aksi takdirde ishal tehlikesi başlar. Aynı zamanda günlük olarak mama hazırlanmalıdır, akşamdan verip diğer akşam almak kesinlikle çok yanlıştır ) Mamanın içerisinde her daim taze ürünler olmalıdır.

-Kuş yavruya bakarken herkes proteine yüklenir. Tamam proteinsiz olmaz lakin vitamini es geçmemeliyiz. Aksi takdirde benim gözlemlediğim kadarıyla tüy yolmalar başlar. ( stresle de bağdaştırabiliriz bunu, vitamin eksikliği özellikle B vitamini strese neden olucaktır )

Son olarak, biz anne babaya ne kadar iyi bakarsak onlarda yavrularına o kadar iyi bakarlar.  ;)

muratxrat

Yeni Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
durmus
mama günde kac ögün werilmeli sizde bide mamayı genelde yere dokuyolar yemıyolar gibime gelıyo:S

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Çok önemli noktalara değinmişsin Kemal abi Teşekkürler

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Forumda bir çok cevap var bununla ilgili ... hepsi doğrudur önemli olan nerede yanlış yapıyoruz onu bulmak.

ayhangorguc

Takipçi Üyemiz
Adı
Emir
Soyadı
Demir
Paylaşım için Teşekkürler, Birde iyi analiz etmek lazım sanırım, sorunun ne olduğunu bilmeden çözemeyiz