kuşların alıştığı eski yuvayı değiştirmek doğru mu?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Arkadaşlar kuşlarımı aldığımda kafese takılı olan kontrplaktan yapılmış ve içinde kum olan eski bir yuva vardı, kuşlar bu yuvadan hiç ayrılmıyor, korktukları zaman hemen içine giriyorlardı, içindeki kum uzun zamandır değiştirilmemiş olacak ki çok pis kokuyordu, bende yuvayı değiştirdim ve kumun kuluçka için önerilmediğini öğrendikten sonra içine hamster talaşı koydum ama kuşlarım bu yuvaya hiç girmiyorlar. Eski yuvayı yıkadım, içine yeni kum koydum, dişi bu yuvaya hemen girdi. Yeni yuvada oval folluk da var ama kuşlar talaşa veya yeni yuvaya pek alışamadı galiba, talaşları dışarı attılar. Eski yuvaya talaş koysam buradaki talaşları da atacaklar eminim, eski yuvayı içine kum koyarak kullansam sıkıntı olur mu?
ESKİ YUVA (12x13x19)

YENİ YUVA (15x15x20)

YENİ YUVANIN İÇİ

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu yuva kalsın eski yuva ve kum artık gereksiz.
Alışacaksa bu yuvaya ve talaşa da alışsın.
Çoğu kuş talaşı yuvadan dışları atabiliyor sıkıntı değil alışınca keserler yapmayı

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Çoğu kuş talaşı yuvadan dışları atabiliyor sıkıntı değil alışınca keserler yapmayı
+123  zabıta efe bize yanıt  hakkı tanımamış  :D

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
yeni yuvalığı kullan.Bazı kuşlar hemen bazıları ilerleyen zamanlarda alışır. Bu durum kuşlara bağlıdır. Talaşı yavrular çıktıktan 1 hafta sonra koyarsan iyi olur. hemen koymana gerek yok. Hayırlı üretimler...

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
bi sıkıntı olmaz ama yeni yuvaya alışması biraz zaman alır o kadar

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
kuşlarım yeni yuvaya hiç girmiyor, çiftleşmiyorlar da,  :( artık umudu kestim, mama da yemiyorlar, yuvanın şeklinin kuşlar üzerinde etkisi var mıdır? aşağıdaki yuvayı alıp kullansam sonuç değişir mi (bana çok doğal bir yuva gibi geldi).
Yuvanın boyutu 21 x 13 x 12 cm

Bu yuva hangi ağaçtan yapılmış olabilir?

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
önceki yuvalığınız ideal gözüküyor
boşuna masraf etmeyin

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Aradan geçen zaman zarfında, kuşlarda sürü psikolojisi oluşması için 1 çift daha aldım, mavi çiftim mamaya alıştı ama şimdi de yeni aldığım çift mama yemiyor, yeni aldığım çiftte kuluçkadan yeni çıkmış. Kuşları aynı odada 1 hafta yalnız bıraktım, odaya 2 günde bir sadece su değiştirmek için girdim (akıllı yemlik kullandığımdan yem değiştirme sıkıntım olmadı). Mavi çiftin dişisi şu anda yuvadan çıkmıyor, erkek kuş dişiyi besliyor, Allah izin verirse ve hastalık gibi bir sıkıntı yoksa ki yok gibi görünüyor, kuşum bugün yarın yumurtlayacak inş...