kuşların birbirini ısırması

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
yen aldığım çiftimi getiriken bir kutuya koymuştum.kutuda dişi erkeği çok kötü ısırmış erkek kanadı kanamıştı ısırıkda derindi düzelmeye başladı fakat erkek çok korkuyor erkekği değiştim dişinin yanından aldım başka erkek koydum yanına fakat onuda çok kötü gagalamaya başladı bende tekrar aynı erkeği koydum ne önerirsiniz erkek yarası düzelirmi şimdiden teşekkür ederim bilgileriniz için .

SABRİ BUDAK
ERZİNCAN
0535 3970794

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli arkadaşım;

Almış olduğun kuşlar daha önce de eş miydi?Eş olduklarını farz edelim.Yüksek ihtimalle taşınma esnasında yaşadıkları stresten olmuştur.

Yok eş değil de siz eşe atmışsanız  dişi erkeği istememiştir.Erkek de ısrar edince dişi de onu ısırmıştır.

Erkeği yanından almanız akıllıca olmuş.Kanama bittiyse kulak karıştırma çöpüyle biraz baticon sürüp,teramisin krem le devam edebilirsiniz.

Yanına koyduğunuz başka erkek kuşa da aynı agrasifliği gözterecektir.

(Yeni aldığınız kuşların daha önceden eş olduğunu farz ediyorum)Yerinde olsam bu kavgadan dolayı biraz acele etmezdim. hem kuşların ortama alışsın hemde dişinin siniri yatışır.

Umarım yardımcı olmuşumdur.Forumları incelemeni de diğer arkadaşların da görüş ve tecrübelerinden faydalanmanı isterim.Saygılarımla...

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
yaralı kuşa yapacağın bakımı aslan bey güzel izah etmiş.
Sabri abi siz o dişiyi biraz ayrı besleyin 2-3 hafta kadar tek kalsın, biraz bakımı iyi yapın, stresini atsın, daha sonrada dişiyi erkeğin yanına koyun, burası önemli, erkeği dişinin değil dişiyi erkeğin kafesine koymalısınız, biraz gözlemleyin daha sonra tekrar bi yazın duruma göre elinden çıkarmanda gerekebilir, devam etmende.
Ustalar daha farklı yöntemler söyleyebilir inşallah gönlünüzce olur.

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
Getirdiğim yerde eşlerdi yolda gelirken ne olduysa oldu zaten .bende başka erkek attım yanına fakat ona daha çok sinirlendi eski erkek yanındayken bişey yapmıyor yani eski eşi yarası düzelene kadar bekleyecez . teşekkür ederim .

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Ömer ADAM' Alıntı:
yaralı kuşa yapacağın bakımı aslan bey güzel izah etmiş.
Sabri abi siz o dişiyi biraz ayrı besleyin 2-3 hafta kadar tek kalsın, biraz bakımı iyi yapın, stresini atsın, daha sonrada dişiyi erkeğin yanına koyun, burası önemli, erkeği dişinin değil dişiyi erkeğin kafesine koymalısınız, biraz gözlemleyin daha sonra tekrar bi yazın duruma göre elinden çıkarmanda gerekebilir, devam etmende.
Ustalar daha farklı yöntemler söyleyebilir inşallah gönlünüzce olur.
Erkek, eş olarak atacagın kafeste olsunki kafesi benimssesin ve sahiplensin sonra dişi kuşu attıgında  ona karşı bir üstünlük kazansın... 20 25 gün sonra dişiyi erkeğin yanına atın...

E

elaziz2316

Guest
Yahya SAYIN' Alıntı:
Erkek, eş olarak atacagın kafeste olsunki kafesi benimssesin ve sahiplensin sonra dişi kuşu attıgında  ona karşı bir üstünlük kazansın... 20 25 gün sonra dişiyi erkeğin yanına atın...
    Böylece Erkek üstünlüğünü ilan edebilir.

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
erkeğin yanına dişi atılması bu işin en mantıklı olanı :D

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
..peki tam tersi durum varsa bu seferde dişinin yanına mı erkeği atacağız? icon_think