Kuşların bu durumu neyin nesidir ? Lütfen CEVAP VERİN :(

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
Üstatlarım ben ankaradan 1 çift kuş getirtmiştim 12.05.2011 tarihinde ve kuşlarım son 1-1.5 haftadır yuvalığa girip uzun süreli kalıyorlar bana alışmadıklarından veya korkmalarından dolayıda değil  eke olarak almış teyzemin oğlu bu kuşları fakat yanında kuş üreticisiyle gidip almışlar yani alan kişi bilinçsiz değil bu işin ustalarından fakat kendisine ulaşamadım o yüzden kafamda soru işareti oldu :S acaba niçin sürekli giriyorlar yuvalığı mı kızıştırıyorlar nedir bu anlamadım sabahları dişi kuşun yuvalığı kemirme sesleriyle uyanıyorum nedir bu lütfen aydınlatırsanız çok ama çok SEVİNİRİM. ( bu arada hiç çiftleştiklerini görmedim )  confusedtw ::) ::)

LÜTFEN BAKIP GEÇMEYİN CEVAP YAZIN RİCA EDİYORUM SAYGILAR..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Dişi yuvalığın tabanını kemirmeye başlamışsa çiftleşme hazırlıklarına geçmişler demektir. Dişi hem yuvayı kızdırıyor hemde rahatlıkla yatabileceği bir şekilde yuva tabanını oyuyordur. 

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
peki ne zaman bir süre geçer yumurtlamaları için ? yani 1-2 haftaya mı çiftleşip yumurtaya yatar yoksa daha uzun bir süre mi ? hiç rahatsızlık vermiyorum kuşlara kendi hallerindeler ?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Çiftleşmeye başladıktan sonra 15 gün içerisinde yumurtlama gerçekleşir. Bu zaman bazı çiftlerde 20 güne kadar uzayabiliyor

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
yani yuvalığı hazırlamaya başladığına göre çiftleşmede yakın bir zamanda mıdır acaba ? engin tecrübenizden dolayı soruyorum  :(

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
yuvalık hazırlamaya başladılarsa Şahin abininde dediği gibi çiftleşme yakındır

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
inş. yakındır :D çünkü diğer çiftlerimde olmamıştı bunlar yeni olduğu için çok umutluyum umarım olur :( başka yorumlar varsa yorumlarınızı eksik etmeyin tavsiye edeceğiniz bir şeyler varsa lütfen aydınlatın :)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Samet YILMAZ' Alıntı:
inş. yakındır :D çünkü diğer çiftlerimde olmamıştı bunlar yeni olduğu için çok umutluyum umarım olur :( başka yorumlar varsa yorumlarınızı eksik etmeyin tavsiye edeceğiniz bir şeyler varsa lütfen aydınlatın :)
İnşaallah herşey gönlünce olur. Bu dönemde kuşları fazla rahatsız etme gerisi gelecektir inşaallah. Kafeste muhakkak kalamar kemiği bulunsun.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
"Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir."
                  M.Kemal Atatürk.

NE GÜZEL  SÖYLEMİŞ.....

Samet YILMAZ' Alıntı:
peki abicim teşekkür ederim :)