Kuşların çiftleşmesi ve yavrular hakkında

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Arkadaşlar iki kuşumda yaklaşık 2-3 yaşlarında erkek uzun zamandır baktığım bir kuş, dişi ise 3 ay önce aldığım bir kuş.Herhalde 4. dişi değiştirim ve sonunda eş tuttular.Bu dişiyide değiştirecektim anlaşamıyorlardı ama sonunda anlaştılar.Dişi hiç yuvadan çıkmıyor hep içeride. Kafesin yanına yaklaştığım an dişi yuvanın içine fırlıyor, erkeği dişinin üstünde gördüm fakat çiftleştiler mi o zaman bilmiyorum sonradan geldim baya bi ses çıkarmışlardı :D .3-4 gün oluyor o günden beri dişi yuvanın içinde saatlerce duruyor :D.Bir sorum olacak ben bu dişiyi nasıl besleyebilirim hiç yavru edinmedim. Kalsiyum veya vitaminler ile filan? çünkü yuvadan nadiren çıkıyor. Vede muhabbetler çiftleştikten kaç gün sonra yumurta verirler? birde çıkan yavrularda eş tutma gibi bi olasılık olur mu ? (sakat filan olur mu yani ?)

AHMET9858

Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÖZTÜRK
Çiftleştikten hemen hemen 10 gün sonra yumurtlar. Yumurtaların oluşması için kalsiyum ihtiyacı olacaktır. Bu ihtiyacı gaga taşı ve kalamar kemiği ile karşılayabilirsin. Sitedeki mama tariflerine bakabilirsin.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
kardeşlerin çiftleştirilmesini önermiyoruz, çıkacak olan yavruların sakat olma ve görünmeyen hastalıkların olma olasılığı çok yüksek oluyor.

Mehmet KILINÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
kılınç
Mahsun ECE' Alıntı:
kardeşlerin çiftleştirilmesini önermiyoruz, çıkacak olan yavruların sakat olma ve görünmeyen hastalıkların olma olasılığı çok yüksek oluyor.
Mahsun bey kardeş olduklarını okuyamadım ben.

BERK KIRCI

Üyemiz
Web sitesi
www.forumuhabbet.com
Erkek dişiyi besliyor zaten kardeşim. Dişi yuvadan çıkmadığı için erkek dişiyi besliyor. Benim çiftimden 2 aydır yumurta alamadım ama erkeğim dişisini hergün besliyordu.

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Teşekkürler cevaplarınız için. Ben kardeşlerin birbirleri arasında eş tutmasını kastetmiştim.İnternette bazı yerlerde yazıyor çekinik genlerin ortaya çıkma ihtimali artıyormuş ve bu çekinik genler hastalık genleri ise hastalık görülüyor fakat iyi bir gen ise daha güzel kuşlar elde ediliyor diye. Bildiğim kadarıyla üreticiler güzel bir kuş elde ettiklerinde soylarının devam etmesi için kardeşleri çiftleştirip çok güzel yavrular elde ediyorlarmış fikrin olan var mı ? bazı yerlerde sakat olmaz filan diyorda baya kafam karıştı yani çünkü güvercinlerdede yapılıyor bu kardeş çiftleşmesi olayı?

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Birde arkadaşlar yuvada talaş miktarı ne kadar olmalıdır ve ne tür talaş gerek ? yaklaşık 1 cm felan var şuan fakat almaya gidicem arttırıcam miktarı. Fazla gelirse kuş geri atıyor diye biliyorum.

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Arkadaşlar ilk yumurtayı görebildim sonunda :) İnşallah devamı gelir güzel yavrularım olur :D

Edit: Dişi yuvalığın içinde duruyor fakat yuvalığın kapısındada bekliyor anlamadım sebebini acemiliğinden filan mı  bilen var mı hep kuluçkaya yatması gerekmiyor mu? Yanına yaklaşınca filan elimi filan uzattığımda anca yuvanın içine giriyor.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
2. veya 3. yumurtadan sonra dişi oturur yumurtalara sıkıntı yok yani bekleyin ve fazla rahatsız etmeyin :)

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Çok korktum ya ilk defa yumurta alıyorum. 1 tane yaptı ama pek ilgilenmiyor gibi geldi yuvanın girişinde bekliyor öyle saf saf çoğu zaman içeri ancak ben yaklaşınca giriyor yuvanın kapağının arasından gizlice bakıyorum yumurtayı alıyor altına gagasıyla filan ama zannetmiyorum ilk yumurtadan yavru çıkacağını. Biraz oturuyor sonra kalkıyor yuvanın girişinde bekliyor öyle soğumuştur yumurta :) anlamadım gitti doğrusu :D yumurtaya ne kadar süre oturmazlarsa bozulur yumurta ?

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
ilk kuluçka acemiliği var ilk kuluçkanın yumurtaları dolu olmayabilir de siz bekleyin ve sabredin onlar ne yapacağını bilir.