KUŞLARIN GÜNEŞ GÖRMESİ GEREKMEZMİ

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
MRB ARKADAŞLAR YAKLASIK 1 YILA YAKINDIR 8 JUMBO ÇİFTLE HOBİ OLARAK BU İŞLE UĞRAŞIYORUM

HEP KAFAMA TAKILAN VE SİZİN ÜRETİMHANELERDE GÖRDÜĞÜM KADARIYLA KUŞLAR HEP KAPALI ALNLARDA SİZCE BUNLARIN GÜNEŞ GÖRMESİ GEREKMİYORMU SAĞLIKLI GELİŞİM İÇİN ŞAHSEN BEN EVİMDE ODAMIN BİRİN GÜNEŞTE GÖRÜYOR KUŞLARI CAMA KARŞI TUTUYORUM

BU KONUDA SİZDEN FİKİR ALMAK İSTEDİM

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
merhaba,

bende sizin gibi hobi amaçlı 10 tk kuş ile ilgileniyorum..Bu konu ile ilgili bir forum köşesinde okuduğum yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum...

Güneş ışığı almayan insanların nasıl soluk ve bembeyaz bir cildi oluyorsa bu kuşlarınız içinde geçerlidir Güneş ışığını tam olarak alamayan kuşlarda 2-3 sene gibi bir zaman dilimi içersinde renklerde matlaşma ve yumurtlamalarında zorluklar , verimsizlik , kusun yerini sevmemesi , stres VB nedenleri ortaya çıkarır .
neşeleri de istediğiniz gibi olmaz durgun ve kırık olurlar , hastalıklara karsı dirençsizdirler. Bağışıklık sistemleri zayıf dır. Burada uzun uzun güneş ışığının faydalarını anlatmayacağım ancak yasayan bütün canlılar için vazgeçilmez bir yasam kaynağı olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu bağlamda kuşlarımızın da güneş ışığına yedikleri yem,içtikleri su oranında son derece ihtiyaçları vardır. Özellikle yavrularımızı aldığımız su mevsimde onların tüyden çabuk çıkması ve daha sağlıklı yavrular için doğal güneş ışığına ihtiyaçları vardır kuşlar üstlerine gelen direkt güneş ışıklarından nefret ederler onlar için bir sabah güneşinde demlenmek , keyif yapmak hatta banyo yapmak çok hoşlarına gider tüylerini bazen sererek açarlar hatta kümesinizin neresi güneş alıyorsa taban da bile keyif yaptıklarını,tabanda ki kum da banyo ihtiyaçlarını giderdikleri görebilirsiniz GÜNEŞ IŞIĞI ALAN KUŞLAR GÜNEŞ DE KAN TOPLAR RENKLERİ DAHA PARLAK VE SAĞLIKLIDIR.

Her şeyin doğalından yanayım ancak çeşitli nedenlerden dolayı (yer sorunu vb. gibi)kuşlarımıza şayet güneş ışığı sağlayamıyorsak en azından bu işleve yakın özellikleri olan aydınlatmalarla bu isi bir nebzede olsa sağlayabiliriz.

Kuşların ışık dan yoksun ortamda bulunmaları, döllenmelerde büyük etken dir. Erkek kusun hormonları, normal şartlardaki kuşlara nazaran 10 kat düşük olur, buda genetik bozukluklar,bünyede değişiklikler, tüylerde bozukluklar gibi kendini gösterir.(ALINTI)

Saygılarımla;

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Bildiğim kadarıyla güneş ışığı ihtiyaçları özel florosan lambalarıyla gideriliyo ve vitamin takviyesi yapıldığını biliyorum. Tabiki konuya hakim abilerim sizi daha iyi bilgilendireceklerdir.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
SELAHATTİN BEY SİZİNDE YORUMUNUZU BEKLİYORUM

BİR ÇOK ARKADAŞ KUŞLARI DEPO BODRUMDA YADA ÇATI KATLARINDA BESLİYORLAR  VEYA ÜRETİYORLAR D VİTAMİN SONUCTA FLORASAN IŞIKLA OLURMU OLMAZMI ZANNETMİYORUM ??*

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Gökhan YILMAZ' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla güneş ışığı ihtiyaçları özel florosan lambalarıyla gideriliyo ve vitamin takviyesi yapıldığını biliyorum. Tabiki konuya hakim abilerim sizi daha iyi bilgilendireceklerdir.
Gökhan güneş görmeyen yerlere hatta güneş gören yerlerede (çünkü camlar filtre vazifesi görüyor güneş enerjisini tam vermiyor) uvb içeren lamba ve florasan koymak lazım ben çok aradım istediğin vasıflarda uvb bulmak için dün bir arkadaşım yanıma gelmişti bir adres verdi bana bugün o adrese gidip bakıcam eğer istediğim uvb ise tamamını almaya çalışacağım

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Selahattin abi büyük üstadsın  alkisd 
Üretici olmanın yanında, bizim gibi hobi amaçlı bakmada olsa kuşlarına gerekli ilgiyi göstermek adına yapılabilecek tüm ihtiyaclarımıza cevap verip hatta karşılıyorsun.
Tekrar tekrar teşekkürü borc bilirim  thumbsupbo

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
..bende philipsin kırmızı renk uvb ampulünü kullanıyorum..bu ampulleri özellikle veliefendi de atların haralarında ısıtma ve ışık(güneş) amaçlı kullanıyorlar..ayrıca sera ve tavuk çiftliklerindede kullanılıyor..benim müşterim buranın tedarikçisi..bende ondan sohbet esnasında öğrendim..hem ısısı hemde aydınlatması güzel...akşamları kuşlar için günü uzatmak adına 1-2 saat yakıyorum..çıldırıyorlar.. ;)

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
İSMAİL BEY DEDİĞİNİZ GİBİYSE SÜPER:d

balim10

Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
BALIM
ismail abi bende üretim hane yapmayı düşünüyorum ama hiç ışık almıyor dediğiniz uvb ışıktan alsanm olur dimi birde gün ışığı olanı varmıki kırmızı yerine paylaşımlar için herkese teşekkürlerimi sunarım.

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
..üretimhanenin büyüklüğüne göre değişir..bu lambaların bir tanesini her 5 m2 alan için düşünmek lazım..renkleri var fakat gün ışığı olanı vamı bilmiyorum ama sanırım var sormak lazım..benimki kırmızı, biraz pavyona dönüyor ortam ama 1-2 saat kullanıyorum.. o da akşamüstü yemleme yaparken..piyasada sanırım 20-30 tl aralığında satılıyor.haa unutmadan göz temasından kaçınmak gerekiyor...

balim10

Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
BALIM
abi bende araştırıyordum direkt gözlerden sakınmak gerekli deniyor ama kuşlara zararlı değilmiki

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
sonuçta ben tavana astım kuşlar gelen ısıdan haberdar ışık onları pek ilgilendirmiyor :)göz temasında sadece rahatsız ediyor bi an ortamı lambanın renginde görüyorsun..sonuçta normal lambalara bakarkende insanın gözünü alıyor..