ceylin123
Uzman Üyemiz
arkadaşlar gerçekten çok merak ediyorum bu konuyu sonuçta bir sürü çiftten bir sürü muhabbet kuşu oluyor.kimisi yavrusuna bakıyor kimi gagalıyor kiminin umrunda değil. kimisi anlaşıyor kimisi anlaşmıyor kimi asabi kimi uslu kimi kolay evcilleşir kimi napılırsa yapılsın bi türlü evcilleşmez.Kendi kuşlarımdan misal vereyim.genelde dişiler yumurtlama evresi ve yavrunun ilk zamanları hep asabidir.onundışında her işi erkekten beklerler.benim dişi kuşum ise çok asabi idi yanına aldığım eş ise onun tam tersi yavruluk koyana kadar kavga dövüş oldu.neyse yavru yumurta derken baktım yuvadan yavruları bi tek anne sepetliyo.az çok öyle böyle yavrular büyüyüp çıkıyo baba yem yemeği öğretiyor öyle öğreniyorlar.neyse buraya kadar doğal diyebilirsiniz.fakat yavrularda şunu gözlemledim.Hiç ısırmaya alıştırmadım ve ilk kuluçkada annesinden dayak yiyen yavrular daha asabi(ilerde çift olmada kuluçka yaptıklarında ne olur onu denemedim)resmen terminatör gibi içine herhangi bir kuş koyunca onu dövüp rahatsız ediyorlar.(ayrıca dişim mavi erkek doğadaki muhabbet kuşu renk diziliminde yeşil)İkinci kuluçkada yavruların 3 ü zeytin yeşili ikisi mavi oldu.onlar ilk kuluçkaya göre geneli daha uysaldılar çünkü anneyi en küçük 19 günlükken ayırdık üstüne yumurtlamasın diye.babalarıda onları hiç dövmedi büyüttü yine alıştırmadım ama 3 yeşilden biri,mavi yavruların ikiside asabi ve elime saldırıyor.buna bakarak huyu suyu da geçiyormudur?