kuşların ufak tüyleri

halildev

Yeni Üyemiz
arkadaşlar evde 3 çift muhabbet kuşu besliyorum. kuşların ufak toz tüyleri oluyor çok fazla odada uçuşuyor. üreticiler bu sorunu nasıl çözüyor. ilaç ya da bir öneriniz olursa sevinirim. ayrıca hava temizlyecilerden kullanmsam faydalı olurmu.

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
Arkadaşım aynı sorun benede var ben araştırıyordum Konu açman iyi oldu kafes içine Küçük tabak içersine toprak ve kum karışımı kuyuyorum aynı Tavuklarda olduğu gibi eşiniyorlar fakat kafes içi sonra baktığınızda hertaraf kum ve toprakm oluyor bu şekilde geçici olarak tüğ ucumu olmuyor Ayrıca bu şekilde eşinmeleri bit olaynada engel aslında... sık sık da banyoluk takıyorum Halen tüğ uçuşu oluyor. bence beslenme ili ilgili bir problemi var sürekli takip ediyorum... eğer sonuç bulalbirseniz ...meil atarsanız sevinirim....

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Bunu önlemek çok zor ancak üretimhanelerde yeterli havalandırma sistemiyle en aza indirilebiliyor.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Önünde koruması olan kafes kullanır ve sık sıkda temizlik yaparsanız faydası olacaktır.

art

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
altun
Sık temizlik yaparak önlersiniz ben şöyle yapıyorum kafes dibinde arasıra fıs fısla dezenfekte sıkıyorum kağıda yapışıyor tüyler

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
o tüyler istesekte istemesekte uçuşiuyorlar havalandırma yaparsanız azalacaktır

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
MUHABBET KUŞU BESLEMENİN DE BAZI ZORLUKLARI OLACAKTIR TABİKİ... BUNLAR NORMAL DURUMLARDIR. SIK SIK TEMİZLİK YAPRASANIZ BU DURUMU BİRAZ RAHATLATMIŞ OLURSUNUZ...