Kuslarin yeni ortama alisma suresi nedir?

Mustafa sayar

Üyemiz
Arkadaslar cifti alali nerdeyse 1 hafta olacak.Aldigim yerde cok hareketlilerdi birbirlerine kur yapmalar ciftlesmede olmustu hatta aldigim arkadas eve varinca yuvaligi tak bir kac gune yumurta gelebilir demisti yumurtayi gectim birbirlerine yaklastiklari bile yok.Eve getirdigimden bu gune resimlerde de gozuktugu uzere cok sessizler devamli tunek uzerinde bu sekilde duruyorlar.Kac gun daha bu sekilde surer ekstradan yapmam gereken bir sey varmi.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ekli dosyalar

raifmeric

Takipçi Üyemiz
Adı
Raif
Soyadı
Meriç
Yeni yerlerine alışmaları zaman alacaktır. Eğer yemini mamasını düzgün yiyorsa iyidir. Biraz da vitamin takviyesi yapın aşırıya kaçmadan. Bunla çok narinler. Aynı odada yer değiştirince de durgunlasiyorlar. Sabır

raifmeric

Takipçi Üyemiz
Adı
Raif
Soyadı
Meriç
Son bir konu. Kafes tabanına gazete koymayın. Yerlerse zehirlenebilirler.

Atakhan44

Üyemiz
Adı
Atakan
Soyadı
Sayin
Kuslariniz yuksek ve sessiz bir ortama koyun , yaklasik 1 haftaya alisirlar ayrica ciflesmelerini istiyorsaniz ortama alistiktan sonra yuvaligini takin ve yemlerine nijer tohumu ilavesi koyun ve arada kus sesleri dinletebilirsiniz :)

Mustafa sayar

Üyemiz
Degerli bilgilendirmeler icin tesekkur ederim arkadaslar...

Alican Kolsuz

Üyemiz
Adı
Alican
Soyadı
Kolsuz
Eğer kuşlar daha üretimhane ortamındaysa bol kuşun içindeyse ev ortamına alışmaları epey bi zaman alabilir.

Hatice Abukan

Üyemiz
Adı
Hatice
Soyadı
Abukan
Aynı sorun bizim kuslarimizda da var.Alalı bir hafta oldu çok yabancılar birbirlerine. Aldığımız yer bizimi kandiriyor anlamıyorum. Bundan öncede bir çiftimiz vardı 2 gune yumurtlar demisti.Onlarda hiç yabancılik cekmediler 15 gün sonra dişi olanda değişiklik oldu. Ama bana soylenilenlerin hepsini yaptım ama kismet değilmiş olmadı dişi olanı kaybettik.3 ay bekledik olmadı.  Erkek olanı verip çift alalım dedik ama bunlarda bambaşka hareketler var. Gece olunca tellerde asılı kalıyorlar. Buna hiçbir anlam veremedim. Bunlar nasıl yumurta ya yatacak bilmiyorum. Önceki çiftimiz yanyana uyurdu. Bunlar birbirine yanasmiyor bile. Sabırla beklemeye devam edicez.

Mustafa sayar

Üyemiz
Evet kuslar uretimhane ortamindaydi 100 e yakin kusun oldugu bir yerdeydi.Yumurtayi gectim artik yumurta falanda istemiyorum.Sesleri ciksin hareketli olsunlar yeter.Bakalim sabirsizlikla bekliyoruz...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Muh. Kuslari suru psikolojisini benimserler
Heleki çok kus olan yerden aniden tek baslarina yasadiklari ortama gldiklerinde bir sure o ortama alismalari zaman aliyor
Az sabredin bi 10 fun sonra sabahlari gurultulerinden uyanirsiniz:)

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
bizimkiler de bu modda.bakışıyorlar öyle.annemin evinden daha kendi evime gelecek.orda da mı bi alışma süresi mi olacak.