Kuşlarınız çiftleşiyor... Bu bir "Gebelik" midir ve yuva takılmalı mıdır?

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
HAYIR. Genç yaştaki muhabbet kuşları yavrulama amaçlı olmayan cinsel ilişkilere düşkündürler. Sadece bu davranışları; çiftleştiğini gördüğünüz eş kuşların, yumurtalayacağını düşünmeniz ve kafese yuva takmanız ve onları gelecekteki yavrular için hazırlamanız anlamı ifade etmeyecektir. Yaşlarına dikkat etmeksizin; bir yuva takarak, yumurtalamaları ve yavru sahibi olmalarına yol açmaktan kaçınmalısınız. Kuşlarınızın sağlığı için minimum üretim yaşı , dişi ve erkek kuşlar için 12 ay olmalıdır
Eş aldığınız kuşlar hakkında araştırma yaparak , (Bir iki kez üretim yapan komşu çocuğa değil) satan kişiye (güvenilir olmalıdır) ve deneyimli üreticilere tüm aydınlatıcı soruları sordunuz mu?. Üretim yapacağınız çiftin geçmişi (yaşam koşulları, üretimdeki sorunları, davranış özellikleri vs.) ve sağlık durumları hakkında bilginiz var mı? Üretim amaçlı yeni satın alınan çifti; üretim sürecine almadan önce, kişilikleri ve geçmişleri hakkında bilgi edinmeniz ve zaman periyodu içinde yeni ortamlarına alışma olanağı tanımanız gerekmektedir. Muhabbet kuşlarında stres, hastalığa eşittir... Yakalanmaları, petshopa taşınmaları, evinize getirilmeleri, üretim kafesine konulmaları... Bütün bu şeyler; eve getirdiğinize direkt olarak üretim aşamasına sokarsanız çoğunlukla hastalanmalarına kısmen de üretim sürecindeyken ölmelerine neden olur

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
bende öle ddiodumki 6 aylık kuşlarım vardı 2 çiftim yere yumurtlayınca doğanın önüne geçemicemi anladım kutlukları taktımm