Kusma hakkında(Ayhan Otçuoğlu abim özellikle)

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
1 takım Show muhabbet kuşumun 2 yavrusu vardı 2 ay önce kadar erkek kuşta bi kabarma kusma başladı.Dişisi yavrular 25 gün civarı ilken öldü.Babada halsizlik ve kusma arttı bu sorada.Yavrulara bakmadı elle besledim .çok şükür yeme düştüler.Sonra babadaki halsizlik ve kusma devam etti.kuş ta isal Yok iştah açık ancak sürekli kusuyor ve kafes tabanında kabarık şekilde bekliyor.geceleri yuvada yatıyor.sonra kustuklarını başını sallayıp etrafa dağıtıyor.Sonra bunları toplayıp tekrar yiyor.ve sürekli bi döngü yapıyor.İşaç olarak ronadizole 40 be ornimix i karıştırıp 5 gün uyguladım.sonra probiyotikve vitamin.4 gün Sonra yine 5 gün ronadizol ve ornimix.bugün 5. Günü Ancak düzelme Yok.Uzun yazmamın sebebi kaçırdığım biyer varsa diye.Bu arada ilaca başlamadan komplekafes ve ekipmanları dezenfekte ettim.Böyle bi sorun yaşayan ve düzelen oldumu.Olduysa be önerirsiniz

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Öncelikle geçmiş olsun. Yani ilk akla gelen şey iç mantar olduğu. ronadizole 40 aft gibi rahatsızlıklar ornimix de antibiyotik olduğu için muhtemelen sorunu çözmeyecektir. Hatta 2. kez uygulanması ağır bile gelmiş olabilir. Tedaviyi tamamlayıp 3 gün multivitamin 3 gün probiyotik uyguladıktan sonra 5 gün boyunca her gün taze olarak hazırlanacak 1 suluk için 8 damla olarak Triflucan (Pfizer) firmasının flukonazol etken maddeli şurubunu mutlaka kullanın derim. Eczaneden temin edebilirsiniz. 5 gün 8 damla kullandıktan sonra 3 gün multivitamin ve 3 gün probiyotik ile kürü tamamlayın. Sonra tekrar bir muayene edin. İnşallah sorunu çözecektir. Yaş mama bazen kursakta uzun süre kaldığında iç mantara sebep olabilir. Senede bir kez iç mantar için kür amaçlıda bu uygulamayı yapabilirsiniz.

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Teşekkür ederim Hakan bey.Süreci tamamlayım.İşallah fayda verir bu triflican

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Hakan Yaman'ın önerdiği tedaviyi uygulayın. Kuşun aç kalmaması için arada kontrol edin gerekirse şırınga ile besleme yapın

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Bu 1 suluktan kastımız 100 ml mi 200 ml mi.Benim suluklar 200 ml lik