KUŞUM 1 AYDIR YUVADA AMA YUMURTLAMADI

tfnstrooom

Takipçi Üyemiz
Adı
tufan
Soyadı
karataş
muhabbet kuşlarım 1 aydır çiftleşmesine ve dişinin yuvaya yatmasına rağmen yumurtlamadı dişi nefesalıp verirken kuyruğu aşağı yukarı kalkıyo ne yapmmam gerekli bilgi verirseniz sevinirim

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Dişinin altı şiştimi. Altını elinizle hafif yoklayın yumurta hissi verecek bir sertlik varmı.

tfnstrooom

Takipçi Üyemiz
Adı
tufan
Soyadı
karataş
baktım ama hafif bi şişlik var gibi ama sert değil yumurtaya benzemiyordu

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
aynı sizdeki gibi bir dişi vardı bir türlü yumurtlamadı alt tarafı şiş gibi ama yağ bezesi gibiydi elden çıkarttım

babadostum

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Yorulmaz
Benim iki çift kuşumdan bir çiftin dişiside öyle uzun zamandır eşleşiyor genellikle yuvada vakit geçirir ve altıda şiş gibi durmasına rağmen yumurtlamıyor. Yumurtlamama haricinde sağlığında bir sorun gözükmediği için eşiyle mutlu mesud yaşayıp gidiyorlar diğer çiftin yumurtalarına yatmama yada yavru bakmama sorunu olursa artık bu dişiyede süt annelik yaptırmayı düşünüyorum. Size bol şans

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
tfnstrooom' Alıntı:
baktım ama hafif bi şişlik var gibi ama sert değil yumurtaya benzemiyordu
Eğer dediğiniz durumdaysa o kuştan yavru almanız zor. Kuşunuza başka bir eş almanız daha iyi olur

Sencer Ötan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sencer
Soyadı
Öztan
Yuvalığa girip yuvalığı gagalıyorsa bu size bir fırsat verir gagalıyorsa elden çıkartmayın.Bu arada kullandığınız yuvalık önceden başka bir dişi tarafından kemirilmişse yeni yuvalık koyabilirsiniz bazı dişiler kemirilmiş yuvalıklar yüzünden çiftleşemiyor bile.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Özgür ATEŞ' Alıntı:
yani kısacası yag bezesi yapmıs dişi kuş yumurtlamazmi??
Yağ bezeli kuş yumurtlamaz diye kesin bir şey yok. Yağ bezesi olsun yada olmasın bazı dişilerde yumurta oluşmayabiliyor.

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
yavuz alptekin' Alıntı:
Yağ bezeli kuş yumurtlamaz diye kesin bir şey yok. Yağ bezesi olsun yada olmasın bazı dişilerde yumurta oluşmayabilir,şahin abiye katılıyorum
Benim bir çiftimde 2 kuluçkadan sonra yağ bezesi oluştu ve yumurtlamayı kesti.Ancak sağlığı gayet yerinde ve neşeli.Sanırım bu çiftimi bozacağım.