kuşum 5 aydan sonra yumurtladııı

caferkus

Yeni Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
doğan
uzun süren bekleyişten sonra yaklaşık 5 ay kuşum yumutladı bugün 4. yumurtasını gördük.böyle bir sevinç yok  alkisd
ürkmesin diye çok kontrol etmiyorum ama ilk yumurtadan beri yuvalıktan pek çıkmıyor kafeste pek vakit geçirmiyor ilk yumurta 2 temmuzda geldi yaklaşık ne zaman yavrular çıkar acaba?
hobi olarak evde bakıyorum 1 çift inşallah sağlıklı şekilde büyütebilir  alkisd
mama vermeye ne zaman başlasam sizce :-[

sahin51

Takipçi Üyemiz
Adı
şahin
Soyadı
şahiner
gözünüz aydın.. geç bile kalmışın sabah başla mama vermeye :) artık yapman gereken fazla rahatsız etme yumurtalara fazla açıp bakma.. 2-3 gunde bi kontrol amaçlı bakabilirsin yavrular çıktıktan sonra. en geç 19 gun sonra ilk yavru çıkar. hayrılı uğurlu olsun sağlıklı bi şkilde butun yavrular çıkar buyur inşşallh.. jumbomu yoksa yerlimi?

caferkus

Yeni Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
doğan
sanırım yerliler ama cinsler hakkında yeterli bir bilgim yok:)
işin garibi eş tuttuğunu sandığım kuşla degil 10 gündür yanında bulunduğu  kafesine koyduğum babamın kuşuyla çiftleşirken gördüm :)
ikisi de sağlıklı hareketli kuşlar :) dişim yualığa bıraktığım koca gaga tasını yuvalığı yavrulara hazırlamak için oğütüp toz haline getirdi 2 gün içinde
sonra koşa koşa kalamar kemiği aldık
1,buçuk senedir dişi ve erkek görmeyen babamın kuşu 1 haftada bizim kızı kabul etti dişimiz de onu ve sorunsuz kendi başlarına çiftleşttiler.
uygun bi eş bulmak için çok uğraştım bu kadarına gerek yokmuş dişim 2,5 aydır kızışmıştı zaten:)
rahatsız etmiyoruz onlar salonda olmalarına ragmen rahatlar ilk yumurtadan itibaren birbirlerini de yumurtaları da benimsediler
benim dileğim boş yumurta çıkmasın inşallah:)  alkisd

dişimin 4 ay önceki hali burda cinsi nedir acaba?
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,19275.msg270375.html#msg270375

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yumurtalı kusa mama verilmez.. erkegin kızısmasına sebep olur.. disi yuvada yatarken disiyle ciftlesmek icin rahatsızlık verir buda kavgalara sebep olabilir.. ayrıca disi yumurta yatarken + mama takviyesi yaptıgınız zaman cok cabuk yaglanacaktir.. buda 2. agız kuluckanın problemi demektir.. hayırlı üretimler

caferkus

Yeni Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
doğan
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
Yumurtalı kusa mama verilmez.. erkegin kızısmasına sebep olur.. disi yuvada yatarken disiyle ciftlesmek icin rahatsızlık verir buda kavgalara sebep olabilir.. ayrıca disi yumurta yatarken + mama takviyesi yaptıgınız zaman cok cabuk yaglanacaktir.. buda 2. agız kuluckanın problemi demektir.. hayırlı üretimler
teşekkürler öneri için behsat bey :)

zafersamet

Uzman Üyemiz
Adı
ATİLLA
Soyadı
YILDIZ
behsat beye katılıyorum doğru söylüyor mama yavrular çıkmaya başlayınca veriniz.hayırlı üretimler

caferkus

Yeni Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
doğan
herkese teşekkürler arkadaşlar  :) :) alkisd alkisd  toplamda 6 yumurtamız oldu ilk yumurtadan bu yana 19 gün geçti ışık kontrolünde 2 tane baya büyük karaltı gördüm damarlar azalmış ne zaman çıkar dersiniz?