kuşum bana güvenini kaybetti

ozgekurt

Yeni Üyemiz
Adı
özge
Soyadı
kurt
merhaba arkadaşlar
ben çok büyük bir hata yaptım. yeni aldığım muhabbet kuşum başlarda bana güvenmişti kafesindeyken sevdiriyordu ama daha sonra dayanamayıp saldım yakalarken de biraz strese soktum sanırım onu =( kafesindeyken de ev arkadaşlarım bir kaç kez ellerine alıp sevmek için yakalamaya çalışmışlar.. şimdilerde ise artık kafesinde de kendisini sevdirmiyor elimi kapağa götürdüğüm anda panikliyor artık hiç sevemiyorum =( lütfen yardım edin tekrar güvenini kazanabilir miyim? ne yapmam gerekiyor? bu arada kuşum 4 aylık alalı 2 hafta oldu.

hamza1907

Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
uzun
aynı sorun bendede oldu ve oluyor ama ben artık kuşuma okdar kendimi güvendirdimki neaparsa yapsın elime geliyor ve onu kaşımama izin veriyor biraz zamana bırakmanız gerekiyor kuşunuza 2-3 ay çok özenle bakmanız gerek marul verin hoşuna gidicektir fazla ürkek deilse eğerki elinizi kafesinizin içine sokarken kaçışmaya başlarsa çıkarın 15 dakka sonra tekrar deneyin bunu sürekli yapınki kuşunuz size alışsın yavaş yavaş korkmamaya başlıcaktır korkmadığı zman geldiğinde ise elinizi onun ayağının altına yada göğüs bölgesine getirin kaçarsa 5 dakka sonra tekrar yapın bunlar kuşunuzun alışması gereken şeyler olduğunu anlıyınca size güvenir şahsen ben böle yaptım ve işe yaradı umarım yarar hayırlı günler :)

ozgekurt

Yeni Üyemiz
Adı
özge
Soyadı
kurt
çok teşekkür ederim artık bana hiç güvenmeyeceğini düşünmeye başlamıştım  :)

hamza1907

Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
uzun
inanın bnm acemiliğim yüzümden kuşma çok şeyler yaptım çoğu hatalıydı ama şimdi zamanla alıştığı için  hep yanımda oluo elimle yem veriyrm kafes dışında oyunlar oynuyoruz hernekadar çok kaçsada bir ıslığımla kafesine geri dönüyor bunlar tabi zamanla olucak şeyler aceleye gtrmeyin iyi geceelr :)

Podbot

Üyemiz
Adı
Bahadır
Soyadı
Kuş
:-[ Elinden geldiğince kuşunla ilgilen aynı oda da takıl onunla seni hep görsün alışsın sana tekrardan ona zarar vermeyeceğini benimsesin arkadaşların çok hata yapmış kuşu korkutarak kafes de yakalayıp elde sıkarak kuşmu sevilir  :eek: