KUŞUM BİTLENDi!!!!

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Kusumun kafesinimtemizliyordum aynasini cikarmaya karar verdim ve aynain icinden  kahverngi daha once hic gormedigim bocekler  cikti. Kusum surekli kasiniyo ve bu beni cok rahatsiz ediyor. Elimde avispray markali bir sprey var kullanma talimatina gore kanatlarinin altina sıkmak gerekiyomuş fakat bunun kuşuma zarar vereceginden korkuyorym  ne yapmaliyim?  :(

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Avisprayi sıkarken dikkatli kullanın gozune gelmesin.. Zarar verir... Bunun disinda  vilmectin kullanabilirsiniz veterinerlerde var sitede arama yapin nasil kullanildigini ogrenin..vilmectin kullandiktan sonra kafesi iyice dezenfekte edin o gordugunuz boceklerin yumurtasi kalmasin...

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Gözü ve burnuna gelmesin, heryerine avispreyi güzelce sıkın. Özellikle kanat altlarına sıkın, merak etmeyin kuşa zarar vermez.

Ayrıca kafes ve kafesin içinde ne varsa önce deterjanla yıkayın sonrada hepsine sprey sıkın. Bu şekilde bitlerden kurtulursunuz endişe etmeyin.

Bu işlemden 15 gün sora aynını tekrarlayın.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Gözü ve burnuna gelmesin, heryerine avispreyi güzelce sıkın. Özellikle kanat altlarına sıkın, merak etmeyin kuşa zarar vermez.

Ayrıca kafes ve kafesin içinde ne varsa önce deterjanla yıkayın sonrada hepsine sprey sıkın. Bu şekilde bitlerden kurtulursunuz endişe etmeyin.

Bu işlemden 15 gün sora aynını tekrarlayın.
+1

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Dediginiz gibi kanatlarinin altina spreyi sıktım bakalım kaşintis ı devam edicek mi?  Kafesi de yikadim ve ona da sprey sıktım

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
vilmectin kullanırsanız daha iyi olur  kessin çözüm

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
kardeş benim kuşlardada olmuştu ben üretim yapan bi arkadaştan kahve rengi toz verdi onu poşetin içine koydum kuşu yakalıyorsun poşetin içine atıyorsun poşeti şisirip içinde 30 sn sallıyorsun kuş 2 saatte on numara tabi kafes filan herşey dezenfekte edip yapıyorsun 17 kuşum var hiç bir sıkıntısı kalmadı...