Kuşum çok halsiz, yardım edin...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Arkadaşlar dişim yaklaşık 1 aydır resimdeki gibi kabarıyor, aldığımda da sarı sıvı ishali vardı, avidare ile geçti, çok irileşmişti, sonra aniden kabarmaya başladı, tıksırma, kusma ve sarı ishali vardı, hatta yerden kalkamıyordu, umudu kesmiştim, avidare ishali kesmedi, coxidin verdim, ishal düzelmiş gibi oldu, kabarma devam edince devamisin oblet verdim ama işe yaramadı ve ishal tekrar başladı, kuş kabarmaya devam etti, baytril %2,5 verdim yanına erkek kuş attım ve erkek dişiyi besledi ve düzeldi, 1 hafta sonra tekrar aynı oldu, yaklaşık 1 aydır aynı, tıksırıyor ama çok değil, asıl problem dışkısında, dışkı sarı renkli ishal, baytril %2,5 lik verdiğimde koyu siyah, yumurta varmış gibi büyük ve biçimsiz bir hal alıyor, kuş çok halsiz, göğüs kemiği çıkmaya başladı, hareketleri yavaş, erkek besliyor sürekli, ya yuvada ya da kafes tabanında duruyor, yem içinde nerdeyse %40 aspur var, mama olarak cede mama kullanıyorum, dün içine bol miktarda probiyotik ve diyazm 256, bira mayası ekledim, suya supervit forte ekledim, ağzına sabah akşam iki damla baytril %2,5 damlatıyorum, ne önerirsiniz...

hasta muhabbet kuşu

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Bu arada kuşları yarıyıl tatiline giderken bir akrabama bırakmıştım, kuş daha önce bir çok kez kusmuştu, şimdi fark ettim, gaganın uç kısmı orantısız uzamış, muhtemelen mantar ama sadece uç kısımda var, acaba kursakta veya bağırsakta mantar mı var, baytril işe yarıyor, ishal geçmiş, dışkı normalleşmiş, kuş biraz daha canlı ama ilk günkü gibi neşeli ve hareketli değil, dışkıyı takip etmek için dişinin her zaman durduğu tüneğin altına peçete açtım şimdi, dışkının son şeklinin resimlerini ekleyecem yarın, çok şükür erkek iyi besliyor...