kuşum çok hasta acil yardımınıza ihtiyacım var.

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
herkese merhaba benim bir kaç çift kuşum var
kuşlarımdan bir tanesi hastamı değilmi anlayamadım.
öncelikle poposunda kalp varmış gibi poposu atıyor ama ishal değil. burnun etrafındaki tüğler ıslak gibi ama değil aksine sertleşmiş ve kirli bir beyaz halini almış. bir de grip olmuş çocuklar gibi sümüğünü çekiyor (burnundan nefes alıp verirken sümük sesi geliyor) ve çok hızlı nefes alıp veriyor burnunu sıktım ama her hangi bir sıvı gelmedi akıntıda yok. diğer kuşlardan ayırdım ama ne olduğunu bulamadım. tecrübeli arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olurmusunuz hastalığı ne olabilir ne ilaç vermeliyim nasıl bir hareket tarzı uygulamalıyım yardım edin lütfen.

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
kimse yardımcı olmayacakmı saygıdeğer muhabbet kuşu seven arkadaşlar

mitko

Üyemiz
Adı
mümin
Soyadı
aldemir
oncelikle gecmıs olsun kardesım bı bılgım yok ama uzuldum evet sıtede bu tıp acıl konulara gec cevap verılme sorunu var ama sen hastalıklarla ılgıı bolume kendın bakıp erken mudahale et bence saygılar.ayrıca harun arkadasın numarası ıcınde tesekkur ederım sana baska bıldıgın kırma yapan varsa bılgım olsun saygılar ve gecmıs olsun acıl sıfalar

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
teşekkürler mümin kardeş.
bu konuda kocaman sitede kimse bilgi sahibi değil demekki
sağlık olsun ne yapalım kendi çaremizi kendimiz bulucaz artık...
yinede herkese teşekkürler..

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
geçmiş olsun kardeş hastalıgı tam bende çözemedim ama benim bi kuşumada bunungibi bişey olmuştu veterinerden terramaycin neo vitamin diye bi ilaç var üstünde kuzu ve buzağı resmi var 5 lira falan suyuna pirinç tanesi kadar kat 3 günde iyleşiyo tabi geç kalmadıysan  veteriner arkadaşım önermişti simdi o yem yemez su icer kendinde gagasını daldır zorlamadan içirmeye çalış bekle bakalım tekrar geçmiş olsun bide kurtulursa temiz bi kafeste sağlam bi beslenme uygula kendine gelmeden diğer kuşların yanına koyma.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Sanırım solunum yolları sorunu var ya hprodoxı s yada tylan isimli ilacı kullanınız kuşun önündeki suyu önceden alıp susamasını sağlayın ki kuş ilaçlı suyu içsin 3 gün devam edin ardından vitaminli su verin kuşunuz düzelecektir

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
Süleyman Drmnl' Alıntı:
Sanırım solunum yolları sorunu var ya hprodoxı s yada tylan isimli ilacı kullanınız kuşun önündeki suyu önceden alıp susamasını sağlayın ki kuş ilaçlı suyu içsin 3 gün devam edin ardından vitaminli su verin kuşunuz düzelecektir
abi çok teşekkür ederim cevap vermen bile yetti.

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
ugaroy' Alıntı:
herkese merhaba benim bir kaç çift kuşum var
kuşlarımdan bir tanesi hastamı değilmi anlayamadım.
öncelikle poposunda kalp varmış gibi poposu atıyor ama ishal değil. burnun etrafındaki tüğler ıslak gibi ama değil aksine sertleşmiş ve kirli bir beyaz halini almış. bir de grip olmuş çocuklar gibi sümüğünü çekiyor (burnundan nefes alıp verirken sümük sesi geliyor) ve çok hızlı nefes alıp veriyor burnunu sıktım ama her hangi bir sıvı gelmedi akıntıda yok. diğer kuşlardan ayırdım ama ne olduğunu bulamadım. tecrübeli arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olurmusunuz hastalığı ne olabilir ne ilaç vermeliyim nasıl bir hareket tarzı uygulamalıyım yardım edin lütfen.
Kuşunuz saguk algınlıgı olmus  ve birde kuşun dışkı analınızı yapın  kafestekı  dıskısı nasıl  ben kuslarıma genelde  eczanelerde satılan tatra 0 00000 0kapsulden verıyorum  kusu bır kafese ayırmıssınız zaten  oda sıcaklıgı sabıt ıse yada degılde  kafesı  yan bolgelerıne  setrecle sarın  ortamı sıcak olmasını saglar  eczaneden tetra 250  laırsanız fıyatıda 3 tl gıbı bır sey    bır adet kapsulu yaklasık bır lıtre suya dokup  ayrıstırın ve  kusunuzun suluguna 5 gun olarak verınız  eger kusunuzun burnunda akıntı varsa  kulak temızleme cubugu ıle  fazla bastırmadan burun delıklerını temızleyın .  Geçmiş olsun  buradada  kusun gelısımını yazarsanız sevınırım.

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
AHMETGÜNDÜZ' Alıntı:
Kuşunuz saguk algınlıgı olmus  ve birde kuşun dışkı analınızı yapın  kafestekı  dıskısı nasıl  ben kuslarıma genelde  eczanelerde satılan tatra 0 00000 0kapsulden verıyorum  kusu bır kafese ayırmıssınız zaten  oda sıcaklıgı sabıt ıse yada degılde  kafesı  yan bolgelerıne  setrecle sarın  ortamı sıcak olmasını saglar  eczaneden tetra 250  laırsanız fıyatıda 3 tl gıbı bır sey    bır adet kapsulu yaklasık bır lıtre suya dokup  ayrıstırın ve  kusunuzun suluguna 5 gun olarak verınız  eger kusunuzun burnunda akıntı varsa  kulak temızleme cubugu ıle  fazla bastırmadan burun delıklerını temızleyın .  Geçmiş olsun  buradada  kusun gelısımını yazarsanız sevınırım.
çok teşekkür ederim ahmet  bey.