Kuşum Çok Hasta :(

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Arkadaslar Kuşumla Çok Güzel bi 4 Gün Geçirdik . :(

4.gün yavas yavas bana cevap olarak ötmeye basladı elime geldi.

5.gün hastalandı.. Banyo Yaptırdık Sıcak Bir Odaya Koyduk ( Oda Sıcaklıgında ) Sonra Hasta Oldu Sanırım Ayağı Soguk İshal Tüyü Kabardı.

Kuşçuya Götürdüm İhsal'i Geçsin diye Avidiare ( Bağırsak Düzenleyici ) Verdi..

Kuşucunun Yanında Birisi Vardı Bu Kuş Ölür dedi :(

Kuşun Hiç Hali Yok Ne Olur Bana Birşey Önerin :(

Kuşun Resmi : ( Fotoda Tamamen Serbest Kuş Fakat Hali hiç yok normalde Uçardı Uçsa bile yükselemiyor )

Buda Kuşun Poposu :(

Lütfen Arkadaslar Kuşum Ölmesin :(

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Hemen kafesini sıcak bir yere koyun (kaloriferin üstü olabilir). Patates haşlayıp yemine karıştırın. Avidiareyi de 1 tam suluğa yarım ölçek olacak şekilde karıştırın. Ağzına da 1 damla avidiare damlatın. İnşallah kurtulur...

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
İlacı Kuşcuda Kuşun Agzına Damlattırdık zaten suyundada var ilac patatesi haşlıcaz

Bu Konuyu Acmadan Önce Elektirikli Sobayı yaktım Kuşa Az Bi Sıcaklık Vuracak Şekilde Kafesi Aralıklı Koydum 5-6dk sobanın önünde kaldı sonra sobayı söndürdüm aynı odada bıraktım kafesin üstünü eski bi kazakla örttüm Sıcak Odayı Görünce Kanadını Actı :)

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Mevsim Değişikliginden Hasta Oldugunu Söyledi Kuşcu :(

İnş Kurtulur Baska Öneriniz Varmı Arkadaslar..

Lütfen Yardımcı Olun..

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Oğuz Emre ACAR' Alıntı:
Hemen kafesini sıcak bir yere koyun (kaloriferin üstü olabilir). Patates haşlayıp yemine karıştırın. Avidiareyi de 1 tam suluğa yarım ölçek olacak şekilde karıştırın. Ağzına da 1 damla avidiare damlatın. İnşallah kurtulur...
+1

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Serkan KUCCUK' Alıntı:
inşallah kurtulur.
sıcak bır yere koyun kuşu.
Yorumun İçin Teşekür Ederim :(

5-6 dk Sobayı Yaktım 10-15 dk geçti bi daha yaksam mı yeterlimi ?

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Baki KALA' Alıntı:
Yorumun İçin Teşekür Ederim :(

5-6 dk Sobayı Yaktım 10-15 dk geçti bi daha yaksam mı yeterlimi ?
Aç kapa şeklinde sıcaklık sürekli değişmemeli . Doğalgaz sobası veya başka bir soba kullanmıyorsan eğer bi tane 10 wattlık ampul al aluminyum folyo ile sar çekme kabloyla kafesin yanına koy ısı verecektir o . Bu şekilde tasarruflu şekilde ısı sağlamış olursun. Veya bir koli bul ön yüzünü yırt (yani kafesin yem ve suluk bölümü açıkta kalacak şekilde) geri kalan yüzeyleri koli kaplayacak şekilde kafesi koliye oturt. Yeterli sıcaklığı sağlamış olursun.

afatsum03

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
KÖKSOY
kardeş aynen benim kuşumun biriside bu şekilde olmuştu sıcak yerde ve 0.5 mg da ağzına pan teramisin verdim 2. gün ayaklandı geçmiş olsun birde pan teramisini dene.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yem  yiyorsa sıkıntı olmaz inş. kanarya yemi ve mama takviyesi yapın kuşa mamasına haşlanmış patatesi mutlaka  ekleyin kanarya yemi ile bakın artı kafes dibini sık sık değiştirin  normala dönerse vitaminle daha cabuk atlatmasını sağlayın...

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
mevsim değişikliğinden dolayı değil sizden dolayı hastalanmış.eve yeni geldiğinden dolayı stresli ortama daha henüz alışamamış kuşu banyo yaptırmaya kalkarsanız(kim bilir belki suyun altına tutmuşsunuzdur) tabiki hastalanır.umarım düzelir

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Tugay DERELİ' Alıntı:
Aç kapa şeklinde sıcaklık sürekli değişmemeli . Doğalgaz sobası veya başka bir soba kullanmıyorsan eğer bi tane 10 wattlık ampul al aluminyum folyo ile sar çekme kabloyla kafesin yanına koy ısı verecektir o . Bu şekilde tasarruflu şekilde ısı sağlamış olursun. Veya bir koli bul ön yüzünü yırt (yani kafesin yem ve suluk bölümü açıkta kalacak şekilde) geri kalan yüzeyleri koli kaplayacak şekilde kafesi koliye oturt. Yeterli sıcaklığı sağlamış olursun.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Sizin yıkamaznızdan dolayı hastalanmış. Hastalandı diye yıkadık diyorsunuz. Hani derler ya özrünüz kabahatinizden büyük. Şimdi yapmanız gereken: Kuşu kalorifer veya sıcak bir yere koymak. Salamamak ve vitamin takviyesine devam etmek. Salıp da kuşu daha fazla yormayın. Şu an uçmak da istemiyormuş. Niyetim sizi üzmek değil ama tedavi ettikten sonra kuş iyileşince böyle bir hatayı bir daha yapmayın diye söylüyorum. Ha bir de kuşu siz yıkadığınız için hasta olmuştur. Kendisi yıkansaydı hiçbir şey olmazdı. Biraz daha gayretle kurtulabilir kuşunuz.

ismetbey

Takipçi Üyemiz
Adı
ERKAN
Soyadı
AVAZ
Mustafa KÖKSOY' Alıntı:
kardeş aynen benim kuşumun biriside bu şekilde olmuştu sıcak yerde ve 0.5 mg da ağzına pan teramisin verdim 2. gün ayaklandı geçmiş olsun birde pan teramisini dene.
+

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Sizin yıkamaznızdan dolayı hastalanmış. Hastalandı diye yıkadık diyorsunuz. Hani derler ya özrünüz kabahatinizden büyük. Şimdi yapmanız gereken: Kuşu kalorifer veya sıcak bir yere koymak. Salamamak ve vitamin takviyesine devam etmek. Salıp da kuşu daha fazla yormayın. Şu an uçmak da istemiyormuş. Niyetim sizi üzmek değil ama tedavi ettikten sonra kuş iyileşince böyle bir hatayı bir daha yapmayın diye söylüyorum. Ha bir de kuşu siz yıkadığınız için hasta olmuştur. Kendisi yıkansaydı hiçbir şey olmazdı. Biraz daha gayretle kurtulabilir kuşunuz.
sanırım bu hataya bilmediğinden düşmüssün. ama bu sana tecrübe oldu. bundan sonra forumu daha fazla okuyup bilinçli davranırsın. geçmiş olsun kardeşim

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Kuşu sıcak bir yere götürdügümde kanatlarını actıgını gördüm..

Gözü Kapalı Bazen Kafesin İçinde yem yiyor

Bu Arada Patetesi haşlayıp yemiyle karıştırdık patetesi yedi..

kanadı yarı acık uyuyor sürekli uyuyor..

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Kuşlar için kullanma Şekli yok Kuşuma Nasıl uygulayabilirim ?

Site Hariç nerden temin edebilirim ?

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Baki KALA' Alıntı:
Kuşlar için kullanma Şekli yok Kuşuma Nasıl uygulayabilirim ?

Site Hariç nerden temin edebilirim ?
1 suluk için mercimek tanesi kadar toz atıp karıştırabilirsiniz.

Veterinerlerden temin edebilirsiniz. Bazı petshoplarda da bulunuyor.

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Sabah Baktıgımda Kuşumun Öldüğünü Gördüm Arkadaşlar :(

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim :(

Kafasını Gömmüş Uyuyo Sandım Sesi Çıkmayınca Elimi Dokundurayım Dedim :(

Taş Gibiydi Kuş :(  Avucuma Aldım Tepki Vermedi :(  Yüzünü Çevirdim...

Malesef Arkadaslar :(

Tekrardan Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim :(