Hepinize merhaba abiler kuşum dışkısında sarı leke ve yeşil leke bırakıyor. İç mantar dedim flucan verdim kuşa geçti 3,4 gün sonra yine başladı sarı lekeli dışkılar. Neden olabilir bilgi sahibi abilerim cevap verirse çok mutlu olurum
Hocam fotoğraf fln koydum bakarmısnızFerhat KÖSE' Alıntı:Dışkı resmini koyarsanız yardımcı olayım bu arada kuşunda yakın plan gaga ve ayak resimlerinide koyun.
fotoğraflarda ayak ve gaga yani kuşun ceresi pek iyi görunmüyor ama dışkıda mantar var.Size mantar tedavisine bir an önce başlayın derim.Ayrıca 5,6 gün boyunca gagasının üzerine ve ayaklarına sabah akşam elinizle vazelin veya mantar kremide olur travencort,troysd veya antifungal yazan herhangi bir mantar kremide olur sürün.İç mantara zolax tek kapsül eczaneden alın 15 tl kapsülün ucunu bıçakla delin içindeki ilacı 5,6 eşit parça olacak şekilde mercimek tanesi kadar diyelim suluğuna koyup iyice karıştırıp kuşa verin yalnız tedaviyi yaparken 1 gün ilaçlı su 2 gün normal su vereceksiniz yaklaşık bu tek hapı 15 günde bitireceksiniz suyunuda şişe suyu kullanın çeşme suyu kullanmayın ama önce suluğunu yenileyin yada iyice dezenfekte edin ve suyunuda günlük olarak değiştirin kuşunuzun genelde bu yüzden mantar oluyorlar.Tedavi boyunca kafesini günlük olarak temizleyip dezenfekte etmeniz gerekiyor bu arada.Recai SULAMIŞ.' Alıntı:Hocam fotoğraf fln koydum bakarmısnız
yem yemesi azalmışsa kızıl dal darı verin bu yem kuşunuzun hem kilo kaybetmesini önler hemde direncini arttırır tedavi boyunca.İlaç kullanımı bittikten sonra ki 2 gün 3 çay kaşığı yoğurt suyunu suyuna karıştırıp verin probiotik takviyesi ardından 2 günde vitamin verin ayrıca tedavi boyunca kafesinde kuş kumu,gaga taşı,sübye(kalamar kemiği) falan varsa çıkartın kalsiyum bu antibiotiğin etkisini azaltır tedavi bitince tekrar koyarsınız bunları kafese.Recai SULAMIŞ.' Alıntı:Hocam fotoğraf fln koydum bakarmısnız
Anladım Hocam bende bugün ayhan otçuoğlunun iç mantar videosundaki dediklerini yapıcaktım hocam ayak ve gaga da mantar yok vazelin sürün demişsiniz, bu arada zolax yerine flucan olurmu aynı etken madde ikisiideFerhat KÖSE' Alıntı:fotoğraflarda ayak ve gaga yani kuşun ceresi pek iyi görunmüyor ama dışkıda mantar var.Size mantar tedavisine bir an önce başlayın derim.Ayrıca 5,6 gün boyunca gagasının üzerine ve ayaklarına sabah akşam elinizle vazelin veya mantar kremide olur travencort,troysd veya antifungal yazan herhangi bir mantar kremide olur sürün.İç mantara zolax tek kapsül eczaneden alın 15 tl kapsülün ucunu bıçakla delin içindeki ilacı 5,6 eşit parça olacak şekilde mercimek tanesi kadar diyelim suluğuna koyup iyice karıştırıp kuşa verin yalnız tedaviyi yaparken 1 gün ilaçlı su 2 gün normal su vereceksiniz yaklaşık bu tek hapı 15 günde bitireceksiniz suyunuda şişe suyu kullanın çeşme suyu kullanmayın ama önce suluğunu yenileyin yada iyice dezenfekte edin ve suyunuda günlük olarak değiştirin kuşunuzun genelde bu yüzden mantar oluyorlar.Tedavi boyunca kafesini günlük olarak temizleyip dezenfekte etmeniz gerekiyor bu arada.
Ferhat KÖSE' Alıntı:yem yemesi azalmışsa kızıl dal darı verin bu yem kuşunuzun hem kilo kaybetmesini önler hemde direncini arttırır tedavi boyunca.İlaç kullanımı bittikten sonra ki 2 gün 3 çay kaşığı yoğurt suyunu suyuna karıştırıp verin probiotik takviyesi ardından 2 günde vitamin verin ayrıca tedavi boyunca kafesinde kuş kumu,gaga taşı,sübye(kalamar kemiği) falan varsa çıkartın kalsiyum bu antibiotiğin etkisini azaltır tedavi bitince tekrar koyarsınız bunları kafese.
[/quote
Hocam maşallah yem yemede hareketlilik te sıkıntı yok çok şükür sonuçları buraya paylaşıcam teşekkür ederim
ilaç ismine takılmanıza gerek yok önemli olan ilacın etken maddesidir birincisi flukanazol ikinciside nistatin dir her ikiside iş görür kuşlarda önemli olan dozajdır.ayak ve gaga mantarı için ben tedbir amaçlı yapın dedim bir zararı olmaz yararı olur varsa da mantar kuştaRecai SULAMIŞ.' Alıntı:Anladım Hocam bende bugün ayhan otçuoğlunun iç mantar videosundaki dediklerini yapıcaktım hocam ayak ve gaga da mantar yok vazelin sürün demişsiniz, bu arada zolax yerine flucan olurmu aynı etken madde ikisiide
Tm dır hocam teşekkür ederimFerhat KÖSE' Alıntı:ilaç ismine takılmanıza gerek yok önemli olan ilacın etken maddesidir birincisi flukanazol ikinciside nistatin dir her ikiside iş görür kuşlarda önemli olan dozajdır.ayak ve gaga mantarı için ben tedbir amaçlı yapın dedim bir zararı olmaz yararı olur varsa da mantar kuşta![]()
Tm dır abi teşekkür ederimRecai SULAMIŞ.' Alıntı:Peki abi dozajları nasıl olmalı ve de kaç gün dediğinizi yapayım bu arada teşekkür ederim
Abi tam dolu suluğa 1 pirinç tanesi kadar koysam yeterli olurmu elektrolit. Birde evde kendim yapıcam elektroliti. Şuan iç mantar tedavisi bitti, probiyotik takviyesi yapıyorumFaruk EMİRLEROĞLU' Alıntı:Elektrolit şeker içerdiği için haftada 1 suluktan verilebilir. 1 lt suya 1 gr şeklinde sulandırabilirsiniz.
Probiyotik ise 3 gün boyunca 1 lt suya 1 gr. max 2 gr. şeklinde olacaktır.