kuşum elime gelmiyor

Oğuz Yeşil

Üyemiz
Adı
oguz
Soyadı
yesil
benim  1 aylık muhabbet kuşum var erkek sanırım. Elime gelmiyor elimi kafesin içine sokup alıştırmaya çalışıyorum ama elimi gördükçe kuş benden soğuyor. Ben kuşumu elimle beslemek istiyorum ama hala alışmadı :( elimi kafese soktukça bu sefer kuş beni görünce kaçıyor. Ne yapmalıyım bana biraz bilgi verin :( icon_think crying

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Evcilleştirmek için kuş alacaksanız daha yeme yeni düşmüş bir kuş alsaydınız keşke. 1 aylık  kuşlar etrafındakı ebeveynleri gibi yabani oluyor. Kafeste 1-2 hafta kadar tuttuktan sonra salın kuşunuzu evin içine. Kafesine alıştığı için yine ucup kafesine konacaktır yada evin bi köşesine konacaktır illaki. Kuşa sakin yaklaşın sizden zarar gelmeyeceğini öğrensin. Bir süre sonra zaten alışacaktır size bundan sonra da nasıl eğittiniz size kalıyor zaten.

Oğuz Yeşil

Üyemiz
Adı
oguz
Soyadı
yesil
tamamda kuş kapıyı açınca çıkmıyo elimlede alamıyorum iyice nefret ediyo benden :(

Oğuz Yeşil

Üyemiz
Adı
oguz
Soyadı
yesil
yawaş hareketlerle yapıyorum herşeyi ama daha ne yapayım bana karşı çok yabani kendi kendine ötüyo oynuyo ama beni görünce korkuyor  :'(

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
kuş önce sizin varlığınıza alışsın elinizi kafese  yavaşca sokup bir süre bekleyin gerekirse tek tünek kullanın elinizin varlığına alışmasını bekleyin sonrada elinizi yavaşca ayaklarının altına yada göysünün altına yaklaştırıp elinize gelmesini bekleyin önce bunları kafesin içinde yapıp sonra çıkartıp dışarda deneyin benimde evcilleştirdiğim bir kuşum vardı ilk başlarda bizlere gelmezken sonra bir anda bize gelmeye bizle oynamaya konuşmaya başladı ama sabır lazım

hamlereis

Üyemiz
Adı
sercan
Soyadı
Selvi
hasan4022' Alıntı:
kuş önce sizin varlığınıza alışsın elinizi kafese  yavaşca sokup bir süre bekleyin gerekirse tek tünek kullanın elinizin varlığına alışmasını bekleyin sonrada elinizi yavaşca ayaklarının altına yada göysünün altına yaklaştırıp elinize gelmesini bekleyin önce bunları kafesin içinde yapıp sonra çıkartıp dışarda deneyin benimde evcilleştirdiğim bir kuşum vardı ilk başlarda bizlere gelmezken sonra bir anda bize gelmeye bizle oynamaya konuşmaya başladı ama sabır lazım
aynen katılıyorum ilk erkek muhabbet kuşu aldım ve 1 hafta sonunda parmagıma alıştırmıştım bu şekilde.kolay gelsin umarım alıştırırsınız.