Kuşum hasta :(

Sheiben

Yeni Üyemiz
Adı
Şükrü
Soyadı
KARA
Merhaba arkadaşlar konu açmadan önce bayağı bi araştırma yaptım ve sanırım kuşum astım hastası olduğunu anladım. Altta videoda çektim son durumunu gösteren. Durumunu özetleyecek olursak. Nefes alırken zorlanıyor. Nefes alıp verirken tık tık ses geliyor. Nefes almak için ya videodaki gibi gagasını demire koyuyor ya kafesten baş aşağı sallanıyor yada kafasını yukarı doğru kaldırıyor. 4 gündür aviastım kullanıyorum. normal yem + mama veriyorum. az da olsa yiyor ilaçlı suyuda günde değiştiriyorum. ilk gün 1 damla agzına aviastım damlattım. sonra orta boy suluğuna 6 damla şeklinde hergün değiştirdim. günde bi kaç kez içiyor suyundan. Aviastım sanırım tek başına iyileştiremeyecek kuşumu ilaç konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Videolar.
https://youtu.be/DtDlWQp4nEo

https://youtu.be/BX1x0IIn9t8

https://youtu.be/PFX8hxGKlxY

Üstteki videolarda ses kaydetmemiş buda sesli bir video. nefes alışı duyuluyor.

https://youtu.be/9NpfzkZigTE

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kuşunuza 4 gündür uyguladığınız ilacı öncelikle kesmelisiniz. Çünkü daha fazla uygularsanız kuşunuz ölebilir. Bu kadarı yeter. Şimdi kuşunuza 3 gün vitamin, probiyotik takviyesi, 3 günde normal su verip durumunu gözlemlemelisiniz. 6 günün sonunda durmunu yeniden değerlendirelim. Eğer geçmemiş ise yeniden başka ilaç kullanırız.
Bu arada genelde düzelme 4. gün ve sonrasında başlamaktadır.

Sheiben

Yeni Üyemiz
Adı
Şükrü
Soyadı
KARA
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Kuşunuza 4 gündür uyguladığınız ilacı öncelikle kesmelisiniz. Çünkü daha fazla uygularsanız kuşunuz ölebilir. Bu kadarı yeter. Şimdi kuşunuza 3 gün vitamin, probiyotik takviyesi, 3 günde normal su verip durumunu gözlemlemelisiniz. 6 günün sonunda durmunu yeniden değerlendirelim. Eğer geçmemiş ise yeniden başka ilaç kullanırız.
Bu arada genelde düzelme 4. gün ve sonrasında başlamaktadır.
peki hocam suyuna vitamin ekleyeceğim 3 gün. probiyotik konusunda bilgim yok nedir nasıl verilir? 

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Bira mayası. Diazyme 256, kuru maya tarzı şeyler hangisini bulmak kolay ise. Bu ürünler hızlıca antibiyotikten çökmek üzere olan sindirim sistemini takviye ediyor ve ayrıca B vitaminleri. Böylece sindirim sistemi çalışan kuş kendini kısa sürede toparlıyor.

Sheiben

Yeni Üyemiz
Adı
Şükrü
Soyadı
KARA
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Bira mayası. Diazyme 256, kuru maya tarzı şeyler hangisini bulmak kolay ise. Bu ürünler hızlıca antibiyotikten çökmek üzere olan sindirim sistemini takviye ediyor ve ayrıca B vitaminleri. Böylece sindirim sistemi çalışan kuş kendini kısa sürede toparlıyor.
kuru maya koydum hocam pek yiyecek gibi durmuyor gagasını kafes telinden kavradığında çay kaşığıyla vereyim dedim (ki bunu bazen ilaçlı su içmediğinde yapıyordum sıvı olduğu için işe yarıyordu) ama su gibi akmadığı için yediremedim.

Bir forumda suyuna çeyrek diş sarımsak ezip koymam yazılmış ama size bir danışayım dedim. şuan sadece vitaminli su var (avisol-a) suluğunda 2.5cc kadar.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kuru maya mamasına ilave edilebilir. Diazyme hem mama hem suya olabilir. Kuru mama ağızdan verilmesi zor.
Avisol A içinde B vitamini yok. Eğer veremeyecekseniz. Vitamine devam edin. 6 güne yem ve mama yiyorsa kendini toparlayabilir.
Eğer kafes tabanına çöküp, kabarırsa ve tüneğe çıkamaz ise ağızdan şırınga ile beslemelisiniz.

Sheiben

Yeni Üyemiz
Adı
Şükrü
Soyadı
KARA
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Kuru maya mamasına ilave edilebilir. Diazyme hem mama hem suya olabilir. Kuru mama ağızdan verilmesi zor.
Avisol A içinde B vitamini yok. Eğer veremeyecekseniz. Vitamine devam edin. 6 güne yem ve mama yiyorsa kendini toparlayabilir.
Eğer kafes tabanına çöküp, kabarırsa ve tüneğe çıkamaz ise ağızdan şırınga ile beslemelisiniz.
şuamki durumu o şekilde yani tüneğe çıkamıyor kafesin demirine gagasını dayıyarak duruyor. arada bir yere septiğim yem ve hazır mamadan bir iki tane alıyor. şırınga ile beslemeyi düşündüm ama muhabbet kuşları insan elinde çırpınırken neredeyse 1 günlük enerjilerini bi anda bitirebiliyorlar. daha önceki kuşlarım elimde beslemeye çalışırken son nefeslerini verdi.

Ali ball

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Bal
Acil uzmanlik alani kuşlar olan bi veterinere git ve durumu anlat İstanbul'da yasiyosan gozde cetin kasap diye bi veterner hekim var onu bi gor derim