Kuşum ishal yardım lütfen..

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Merhaba arkadaşlar. Kuşum yaklaşık 1 haftadır ishal. Bende 5 gündür falan Avidiare kullanıyorum. Ama tam olarak geçmiş değil ne yazık ki. Haşlanmış yumurta vermiştim ondan şüpheleniyorum çünkü ondan sonra oldu. 3 gün önce çektiğim fotoğrafı paylaşıyorum. Kakasıı yapınca yenisinide paylaşıcam. Bu resimdekilere göre biraz daha iyi. Yorumlarınızı bekliyorum.

Resim 1

Resim 2

Teşekkürler.

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Haşlanmış yumurtanın beyazını çok verirseniz ishal yapabiliyor. Kötü değil durumu bence çok kritik değil. Avidiarenin yanında haşlanmış patates karıştırın yemine.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Oğuz Emre ACAR' Alıntı:
Haşlanmış yumurtanın beyazını çok verirseniz ishal yapabiliyor. Kötü değil durumu bence çok kritik değil. Avidiarenin yanında haşlanmış patates karıştırın yemine.

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Arkadaşlar son fotoğrafı paylaşıyorum. 2 dakika önce çektim. Tam yemliğin oraya yaptı sıpa.:)

Birde çekirdek gibi yemler var yemlikte. Büyük olan değilde küçük olan.. Bunu kuşcu verdi bana. İshale iyi gelir dedi. Kanarya yemiymiş. Sizce kullanmaya devam edeyim mi?

Resim 3

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Evet çok vermiş olabilirim. Daha dikkat edicem bundan sonra. Şimdi patateste haşlarım..

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Evet akşama doğru geçmiş sanırım. Bu günde göslemlerim. İnşAllah geçmiştir. Beni çıkar diye ordan oraya atlıyor.:) Ama güç toplaması için bu gün çıkarmam.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kuşun ishal olup olmadığı popo tüylerinden belli olurr popop tüyleri ıslanıyor ve dışkı yapışıyorsa ishaldir eger temiz ise ishal değildir her sulu dışkıyı ishal sanmayın kuşlar dışkılarının yaparken aynı zamanda işerler genel bir bilgi.

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Teşekkür ederim. Öğrendiğim iyi oldu. Kuş biraz bitkim. Sanırım hastalık yıprattı onu. Eğer ishal tam anlamıyla geçmiş ise yarın vitamin vermeye başlayacağım.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
kuşçu doğru bir kararla sana aspur vermiş...bence yarın gidip ayni kuşcudan biraz daha aspur al (sade kanarya yemi da deniliyor). Ayrı bir yemlikte az bir miktar ver yesin...bunu  1 hafta boyunca tekrarla (her gün 3-4 çay kaşığı kadar ayrı yemlikte aspur ver), ve bundan sonra karışık muhabbet yemi alırken devamlı bir miktar da aspur alup karışık muhabbet yeminin içine karıştır (mesela yarım kilo muhabbet yemine yarım kilo da aspur karıştır)...aspur ishali önlediği gibi ishali kesmeye de çok faydası olur.

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Çok teşekkür ederim. Eksik etmeyeceğim bundan sonra. Birde bu yemi ne yazık ki açık aldım. Çünkü kapalı satılmıyordu. Kapalı satan yer varmıdır ?

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Merhaba arkadaşlar kuşun kakası normale döndü sayılır. Vitamin vermeye başlıcam.
Birde birşey sorcam. az ònce dışarı çıkardım. Kanatları durduğu yerde 1 satim kaldırıp  indiriyor. Bunu neden yapar. Teşekkür ederim.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
kuşçu doğru bir kararla sana aspur vermiş...bence yarın gidip ayni kuşcudan biraz daha aspur al (sade kanarya yemi da deniliyor). Ayrı bir yemlikte az bir miktar ver yesin...bunu  1 hafta boyunca tekrarla (her gün 3-4 çay kaşığı kadar ayrı yemlikte aspur ver), ve bundan sonra karışık muhabbet yemi alırken devamlı bir miktar da aspur alup karışık muhabbet yeminin içine karıştır (mesela yarım kilo muhabbet yemine yarım kilo da aspur karıştır)...aspur ishali önlediği gibi ishali kesmeye de çok faydası olur.

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Arkadaşlar kusun kakasi iyice sivi oldu bi gecer gibi olyo sonra bir daha sıvılasiyo.
Birde kendini silkelemeye başladı ne yapmaliyimm..

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Eğer kuşunuz popo tüyleri ıslak ve dışkısı yapışıyorsa korkmanız lazım

Eger yukardaki gibi değilse korkmayın cünkü kuşlar dışkı ve idrarı aynı kanaldan yapmaktadır
Her sıvı dışkı ishal demek değildir Telaşlanmanıza Gerek yok..

Yinede Tedbir amaçlı patates haşlıyıp verebilirsiniz aspurda vermişiniz
ilave olarakta suluğuna 3-4 damla elma sirkesi damlatırsanız iç parazitlerden kaynaklı ishallerde bire birdir elma sirkesi

Geçmiş olsun..

mafik

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
MEHMET
Soyadı
DEMİR
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:
Eğer kuşunuz popo tüyleri ıslak ve dışkısı yapışıyorsa korkmanız lazım

Eger yukardaki gibi değilse korkmayın cünkü kuşlar dışkı ve idrarı aynı kanaldan yapmaktadır
Her sıvı dışkı ishal demek değildir Telaşlanmanıza Gerek yok..

Yinede Tedbir amaçlı patates haşlıyıp verebilirsiniz aspurda vermişiniz
ilave olarakta suluğuna 3-4 damla elma sirkesi damlatırsanız iç parazitlerden kaynaklı ishallerde bire birdir elma sirkesi

Geçmiş olsun..

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Teşekkür ederim yorumlarınız için.
Kuşu veterinere götürdüm. Baytril verdi.. Onu kullanıcam bir kaç gün.
Kuş uyuklamaya başladı. Yemde yemedi bu gün hemde hiç. İnşAllah Allahın iziniyle kurtulur.

Veteriner birde ilacı enjekte edelim dedi. Ben ise bu yolu seçtim sizce doğrumu yaptım. Her gün suluğuna koyuyorum..