Kuşum kafesinde çıldırıyor

capkin1

Üyemiz
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
Aynı benim gibi bir hikayen var kuşu aldıktan 1 gün sonra kapısını açtım ve odada uçurdum tabi ilk uçuş biraz heyecanlı :) çarpmalar falan oluyor bunun olmaması için ilk 10-15 gün kuşun kafesinde durup hem kafesini hem de odayı tanıması lazım idi.....

Tabi bunu yapmayanlar şu yöntemi denemeli bn denedim az da olsa biraz işe yarıyor kafesi başka bir yere koymalısın ve kafesin içine yeşillik asmalısın (ne bileyim işte telin arasına sıkıstır oyuncaklarına as vb. ) ve kuşun ilgisini çeker kuşu parmağına al ve kafesin kapısına doğru ilerle eğer uçuyorsa tekrar dene zorlaman lazım :)  ben Çok zorladım ...
Hatta artık kuşu salmıyorum biraz alışsın diye hala zar zor giriyor kafese .....

Vay be Hayat hikayemi yazmışım ....:):):):):)

heyecana veriyorum dayanamadım,sabredemedim. çıkardım :D ama hata etmişim :D birazda tecrübesizlik :D ama kötü huyları var benim kuşun. mesela laptop klavyesine çıkıyor. açma/kapama düğmesine basıyo ve pc kapanıyor :/:/ :D

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
capkin' Alıntı:
heyecana veriyorum dayanamadım,sabredemedim. çıkardım :D ama hata etmişim :D birazda tecrübesizlik :D ama kötü huyları var benim kuşun. mesela laptop klavyesine çıkıyor. açma/kapama düğmesine basıyo ve pc kapanıyor :/:/ :D

Hımm Ceza ver ona :D
İlk günlerde benim muhabbet de öyleydi sonradan alıştırdım  onu artık  omzumdan ayrılmıyor uçuyor gelip yine omzuma konuyor onu çok iyi eğittim ;D

capkin1

Üyemiz
omzumda sesi çıkmıyor. kafese atıyorum teror estiriyor :D:D birde netten muhabbet kuşu sesleri diye video acıyorum. deliriyo :D

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Volkan ALA' Alıntı:
omzumda sesi çıkmıyor. kafese atıyorum teror estiriyor :D:D birde netten muhabbet kuşu sesleri diye video acıyorum. deliriyo :D
:) Sana ve ortama daha yeni yeni alışır birde senın kuş galiba erkek daha hareketli olur :) Fotolarını paylaşırsın :D

capkin1

Üyemiz
bu konu altında fotoğrafları var. 1 arkadaş dişi dedi ama bilemiyorum. bir de siz incelerseniz sevinirim. Erkek diye almıştım aslında ben kuşu :D dişiyse değiştirmeyi felan düşünüyorum ama kıyamıyorum :D

capkin1

Üyemiz
bu arada hoşbulduk arkadaşlar. gerçekten güzel forum altında güzel insanlar toplanmış.Güzel,hoş,seviyeli bir sohbet içinde paylaşım yapılan güzel bir forum.

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
bende ilk eve getirdiğimde öyle idi sonra sonra kafese alışıyor ben anne ve babasının yanından getirmiştim özet olarak zamanla kafese alışır

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Volkan ALA' Alıntı:
Yaş ırk  hakkında bilgi sahibi olabilirsem sevinirim.
3-4 aylık bna dişi gibi geldi ama cins konusunda pek bilgim yok.... fakat kuşun gerçekten güzelmiş yerinde olsam kuşunu değiştirmezdim besle ilerde yanına eş alırsın...
:)) :))

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
2 ve 3 fotoğrafta erkek gibi ama tam emin değilim diğer fotolarda dişi gibi duruyor. Dişi kuş konuşmaz diye bir şey yok ben ulustan üretim için yeşil bir dişi aldım ele alışkındı 2 gün geçti kuş konuşuyordu 4 kelime söylüyordu bence kuşun çok güzel dişi olsa bile besle derim

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Karahan UZUN.' Alıntı:
hayırlı olsun. ailemize  hoş geldiniz  zamanla  alışır kafese  1 hafta  kadar  çıkarma  istersen ama  ele  omuza alıştıracaksanız  bu  huyu kacınılmaz  yem yemek için sadece  girecektir  ve  su ihtiyacı için iki secenek ya  cıkarmayacaksınız  yada bu  böyle  devam edecek  zamanla  belki alışır...keza  dışarda  uyuduğu zamanlar  bile  olur.....akıllı  yemlik  tekniğini kullan yada  sabitle yemliği  gerektiğinde  çıkacak  şekiklde....en son  olarak  isim soyisim kuralına riayet ediniz...

capkin1

Üyemiz
benim muhabbet kuşu ikide bir hapsuruyor. soğukalgınlığı ilacı alsammı yoksa zamanla geçer mi ? siz ne dersiniz arkadaslar?

capkin1

Üyemiz
arkadaşlar kuşumun tüyleri dökülmeye başladı. ne yapmam gerekir? vitamin vermeli miyim? ne tür mama vermeliyim ? kısaca bilgilendirirseniz sevinirim