Kuşum kızgınlık yumurtası yapıyor. (ACİL!)

cassu

Yeni Üyemiz
Adı
arya
Soyadı
deniz
kuşumun eşi olmadığı halde boş yumurta yapıp kuluçkaya yatıyor. Dün 5.yumurtasını yaptı ve genelde yumurtalar arasında 3 gün ila 5 gün değişiyor. Lütfen yardım edin ne yapmam gerek. Eş alamam ailem kabul etmiyor bu yıl sınavım olduğu için. Kuşumun sağlık durumu ne olacak düzelir mi?

cassu

Yeni Üyemiz
Adı
arya
Soyadı
deniz
lütfen bilgisi olanlar yardım etsin ne yapmalıyım kuşuma bir şey olmasından korkuyorum.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Bu elinize geçmiş çok güzel bir fırsat ama durum müsait değilse onu bir üreticiyle takas edebilirsiniz erkek kuş alarak veya yuvalık taktı iseniz çıkartın oda yoksa bazen kuşlar hiç kesintisiz yumurtlayarak felç olabiliyor o yüzden en mantıklısı takas etmek olur.

cassu

Yeni Üyemiz
Adı
arya
Soyadı
deniz
takas edemem ben kuşuma çok bağlıyım ona. Kuşumu bir gün cam kenarında buldum ve oda artık ailemizden biri. Başka bir çaresi yok mu yada düzelir mi bırakır mı yumurtlamayı. Yada akrabamın erkek kuşunu alsam bir aylığına felan geçici olarak işe yarar mı?

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
selamlar. şöyle bir yol deneyebilirsiniz. Kuşunuzun bulundugu odayı degiştirin. ve kuşunuzu günde 3 sefer ucurun sabah ogle aksam. buyuk ihtimal çözüm olucaktır....

cassu

Yeni Üyemiz
Adı
arya
Soyadı
deniz
aslında kuşuma ait belirli bir oda yok, kafesinde de pek durmaz genelde yemek yemek veya uyumak için girer onun dışında evde kafasına göre dolaşır. Biraz fazla yaramaz ve çok akıllı bir kuş. Ayakkabı kutusunu kendine tünek yaptı. Ayakkabı kutusunun içinde kuluçkaya yatıyor. Ayakkabı kutusunu kaldırsam yanlış mı yapmış olurum? ama sizinde tavsiyelerinize uymaya çalışacağım kuşum iyi olsun başkada bir şey istemem.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Tebrikler.. Ona mükemmel bir ortam sağlamışsınız..
  Yerinizde olsaydım yerini değiştirmezdim. Ayrıca kuşlarımız yavru beslerken yıpranırlar.

Benim aylardan bu zamana yalnız yumurtlayan dişilerim var, Değiştiriyorum yumurtalarını diğer çiftlerin dolu yumurtalarıyla miss gibi bakıyorlar (sorunsuz)..  :D

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Tebrikler.. Ona mükemmel bir ortam sağlamışsınız..
  Yerinizde olsaydım yerini değiştirmezdim. Ayrıca kuşlarımız yavru beslerken yıpranırlar.

Benim aylardan bu zamana yalnız yumurtlayan dişilerim var, Değiştiriyorum yumurtalarını diğer çiftlerin dolu yumurtalarıyla miss gibi bakıyorlar (sorunsuz)..  :D

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Yanlıs bilgilendirme yapmayın arkadaslar okuyarak yorum yapın. Kuşun sahibi tek kuş besliyor ewinde. Eger dediginiz gibiyse arya kardeşim. Kuşu salma kafese de mürekkep balıgı kemigi koy yumurtaları oluştururken harçadıgı minareli toplasın. Kuşun yumurta yaptıgı kutuyuda kaldır. yumurtalar zaten boş cıkıcak. kuşuna daha fazla zarar verme bu dönemi atlatması içinde ona yeşillik iyi gelebilir denemeni tavsiye ederim tabiki abartmadan haftada 2 defa.
Selamlar.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
keşke yanına erkek atıp yavru alma imkanınız olsa hepimiz bunun olmasını bekliyoruz size izin verilmiyorçok şanssız bi durum :(

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Yanlıs bilgilendirme yapmayın arkadaslar okuyarak yorum yapın.
    Sen benim okumadığımı mı düşünüyorsun ?
    Yanlış bilgilendiren sensin Uğur ŞANLI..

Uğur ŞANLI' Alıntı:
selamlar. şöyle bir yol deneyebilirsiniz. Kuşunuzun bulundugu odayı degiştirin.
    Kuşun dünyası değişir, fiziki ve psikolojik sağlığı düşünülmelidir..

Uğur ŞANLI' Alıntı:
ve kuşunuzu günde 3 sefer ucurun sabah ogle aksam.
  Bu tıpkı hamile bir kadına her gün 5 km. koşturmaya benzer.. Kuluçkadaki kuşa efor sarfettirilmez, Bunun günahı bile vardır.

Uğur ŞANLI' Alıntı:
buyuk ihtimal çözüm olucaktır....
  Ürertimde de, hayvan sevgisinde ihtimallere, risklere yer yoktur..

Yukarıda yazmıştım, bir kez daha yazayım; Kuşlarımızı yıpratan yumurtlamaktan ziyade yavru besliyor olmalarıdır..

Konuyu açan arkadaşım; Malesef bu durumda yapabileceğin bir şey yok; fakat kuşun için endişelenme o önce  kendisini korur..
  Bana yakın olsan, sana bir fertil yumurta verirdim, o yumurtayı kuşunun yumurtalarının arasına koyardın, günü geldiğinde çıkardı. Kuşun da Annelik duygusunu yaşardı..

cassu

Yeni Üyemiz
Adı
arya
Soyadı
deniz
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Sen benim okumadığımı mı düşünüyorsun ?
    Yanlış bilgilendiren sensin Uğur ŞANLI..
    Kuşun dünyası değişir, fiziki ve psikolojik sağlığı düşünülmelidir..
  Bu tıpkı hamile bir kadına her gün 5 km. koşturmaya benzer.. Kuluçkadaki kuşa efor sarfettirilmez, Bunun günahı bile vardır.
  Ürertimde de, hayvan sevgisinde ihtimallere, risklere yer yoktur..

Yukarıda yazmıştım, bir kez daha yazayım; Kuşlarımızı yıpratan yumurtlamaktan ziyade yavru besliyor olmalarıdır..

Konuyu açan arkadaşım; Malesef bu durumda yapabileceğin bir şey yok; fakat kuşun için endişelenme o önce  kendisini korur..
  Bana yakın olsan, sana bir fertil yumurta verirdim, o yumurtayı kuşunun yumurtalarının arasına koyardın, günü geldiğinde çıkardı. Kuşun da Annelik duygusunu yaşardı..
kuşum bugün 6.yumurtasını yaptı ve yumurtlarken çok yoruluyor. Şuanda yeni gördüm yeni yumurtlamış galiba o yüzden kanatlarını açmış ve nefes nefese kalmış. Fertil yumurtası bulsam bir yerden ve koysam kuşumun bu durumu geçer mi? Ailem kuşuma 15-20 günlüğüne geçici bir eş almayı düşünüyorlar. 15-20 günden sonra kuşum eşinden ayrılınca daha kötü olur diye korkuyorum ama belki işe yarar diyede düşünüyorum sizce ne yapmalıyım?