Kuşum Ne yapıyor

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Merhaba Arkadaslar.!
Kusum 2 aylık yerli erkek
bazen ayna karşısında bazende topuna yukarı asagı kafasını sallayıp kafa hareketi yapıyor.!

bu ne anlama geliyor ?

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
size öncelikle şunu söylemeliyim ayna kuşlar için zararlıdır aynayı biran önce kafesten çıkartın. Kuşunuzun yaptığı hareket kur yapma hareketidir aynada gördüğü görüntüsünü başka bir kuş sanıp ona kur yapıyor. Oyuncağında da yansıma olduğundan orda da bir kuşun olduğunu sanıyor. Parlak şeyleri kafesten çıkarın.

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Mahsun ECE' Alıntı:
size öncelikle şunu söylemeliyim ayna kuşlar için zararlıdır aynayı biran önce kafesten çıkartın. Kuşunuzun yaptığı hareket kur yapma hareketidir aynada gördüğü görüntüsünü başka bir kuş sanıp ona kur yapıyor. Oyuncağında da yansıma olduğundan orda da bir kuşun olduğunu sanıyor. Parlak şeyleri kafesten çıkarın.
Sadece Aynı Karşısında Değil.! Bazen Önünde hiçbirşey yokkende yapıyor. ve oyuncagı mat sarı yani hiçbir yansıma yok.! bu arada aynasıda salıncagında salıncagını çok seviyor napim salıncaktan mı çıkarayım aynayı zararlıysa neden bu şekilde satılıyor anlamış değilim.!AYNASININ KENARLARINIDA ISIRIYOR BU ARADA

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
arkadaş yetiştirip konuşturmak için uğrasıyor zaten. Genel algı ayna olduğu zaman kuşlar ayna ıle ılgılenır ve alışmaz gibi fakat daha onceden aynayla beraber 2-3 tane cok saglam kuşlar yetıstırdım sıkıntı olmadı. şuanda bırtane bakıyorum bu sefer aynam yok ama. ıster koyun ıster koymayın.
Baki bey ilk defa bakıyor sanırım çok heyecanlı:)

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
Selim YALÇIN' Alıntı:
arkadaş yetiştirip konuşturmak için uğrasıyor zaten. Genel algı ayna olduğu zaman kuşlar ayna ıle ılgılenır ve alışmaz gibi fakat daha onceden aynayla beraber 2-3 tane cok saglam kuşlar yetıstırdım sıkıntı olmadı. şuanda bırtane bakıyorum bu sefer aynam yok ama. ıster koyun ıster koymayın.
Baki bey ilk defa bakıyor sanırım çok heyecanlı:)
EGER KONUŞTURMAK EĞİTMEK İSTİYORSA O AYRI

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Murat KARAYEL' Alıntı:
EGER KONUŞTURMAK EĞİTMEK İSTİYORSA O AYRI
Ayna kafeste iken beslediğim 3 ayrı kuşuda konuşturdum. Sıkıntı olmadı. Şuan yeni yavrum var onuda konuşturup eğitme çabasındayım ayna koymadım bende.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
petshoplar kendi kârına bakar o yüzden satıyorlar. Ayna bazı kuşlarda kursak kanserine neden olur. Salıncağın zararı yok ama ayna iyi değil.
Eğer kuşunuz durup dururken öyle yapıyorsa oyun oynuyordur ama ayna ve parlak bir yüzeye yapıyorsa kur yapıyordur.
Ayrıca konuşturma eğitimi için aynanın zerre kadar faydası yok. Kuşun zekası ve sizin çalışmalarınız konuşmayı belirler.

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Mahsun ECE' Alıntı:
petshoplar kendi kârına bakar o yüzden satıyorlar. Ayna bazı kuşlarda kursak kanserine neden olur. Salıncağın zararı yok ama ayna iyi değil.
Eğer kuşunuz durup dururken öyle yapıyorsa oyun oynuyordur ama ayna ve parlak bir yüzeye yapıyorsa kur yapıyordur.
Ayrıca konuşturma eğitimi için aynanın zerre kadar faydası yok. Kuşun zekası ve sizin çalışmalarınız konuşmayı belirler.
Kuşum Kafeste tek başına kalıyor. Her zaman yapmıyor Aynanın Karşısında Bazende Uçurmak İçin Çıkardıgımızda 1-2 Defa Yapıyor.Ben İlk defa Kuş yetiştiriyorum. konuşturmak eğitmek yavru almak istiyorum. suan 2-3 aylık 1-2 tane ıslıgımı ögrenmiş çalıyor :) günde 20 30 kere sabırla ögretmek istedigin kelimeleri tekrarlıyorum ona zarar verecek hiçbirşey yapmamaya calısıyorum kuşlar hakkında pek fazla bilgiye sahip deilim ama bazı kuşlar avuç içine alınmayı sevmezmiş benim kuşum bana cok alışık şimdiden onunla herşeyi yapıyorum fakat avucuma alınca bagırıyor parmagımın kenarlarını ısırıyor o yüzden avucuma almıyorum.sizce yetiştirme tarzım nasıl dogru yetiştirdigimden emin olmak istiyorum.! ÖZELLİKLE YAVRU ALMAK İSTİYORUM.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
avuca alma kuşun size olan güvenini azaltır. daha çok parmağınızın üstünde tutun. Eğitmek için elinizle yem verebilirsiniz konuşturmak için de günde 4-5 sefer herseferinde de yaklaşık yarım saat boyunca ezberletmek istediğin kelimeleri tekrarla öncelikle tek bir kelime ile başlayabilirsin sonrada kelime sayısını artırabilirsin. Kuşunuzla konuşurken yüksek sesle konuşmayın ürkütmemek için düşük tonla konuşun. Ayrıca başka kuşların sesini duymamalı. O zaman daha rahat konuşmayı öğrenirler. Eğitim ve konuşma aşamasını tamamladıktan sonra bir eş alabilirsiniz.  Kolay gelsin. Başka bir sorun olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.

umitates

Takipçi Üyemiz
Adı
ümit
Soyadı
ateş
avuca almayın aynayı kaldırın eğer hareketlerine devam ederse oyun oynaıdığı anlamına gelir keratalar çok oyuncu her şeyi becerebiliyolar öğretmeye başladığınızda kısa kelimelerle başlayın her gün düzenli tekrar yaparsanız uzun sürmez öğrenmesi