kuşum nefes alırken burnundan ses geliyor

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
herkese iyi geceler
ben izmirden uğur
benim yerli bir çift muhabet kuşum var. dişi olan kuş nefes alırken garip bir ses çıkarıyor ve çok hızlı nefes alıyor ve kuş daha 3..4 aylık
sanki grip olmuş da burnunda sümük varmış gibi daha önce başına böyle bir şey gelen var mı
ne yapmam gerekir hangi ilacı vermeliyim acaba
bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli kardeşim;
Son zamanlarda kuşun bulunduğu yerin havasında değişiklik oldu mu?Yani ani hava değişimi.Bence üşütmüşsün kuşu.Önce karantina kafesin varsa kuşunu diğer kuşlarından hemen ayır.Strec filimle kafesin üstü açık kalacak şekilde sar.Mümkünse kuşu sıcak bir yere koy ve baytril ver.Kulak karıştırma çöpüyle (adı her neyse)burun deliklerini sürekli sil temiz olsun.Antibiyotik tedavisi sonunda  vitamin ve maya verirsen kuşun için çok daha iyi olur.

İnşallah kuşun eski sağlığına kavuşur.Minik dostum ile ilgili gelişmeleri yazarsan sevinirim.Saygılarımla...

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
ilginize teşekkürler yazdıklarınızı yapacağım sanırım yazdıklarınız doğru çünkü pencere önünde üşümüş olabilir..

liveforal

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
SÖNMEZ
uğur kardesım.benı ara istersen ben de bornovada oturuyorum.daha çok yardımcı olabılırım sana.0531 359 27 07

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
baytril k
%5 veya 10 burunlarına birer damla  ve agıza bir damla olmak kaydı ile birer gün ara ile kullanın kaliteli yem temiz ortam havası temiz içme suyu ile kuşunuza iyi bir ortam saglayın cereyandan koruyun sigaradan uzak tutun deterjan ve değişik kimyasallarla suluklarını yıkamayınsabun dahıl muhattap etmeyın sorun kalmaz ıyı gunler.

ÇAĞDAŞ2

Yeni Üyemiz
Adı
çağdaş
Soyadı
Işık
Ben kusumu alali 3 hafta oldu son iki gundur nefes alırken değişik ses cikiyo bunun nedeni nedir acil cevap

Hilal

Takipçi Üyemiz
Adı
Hilal
Soyadı
Dün
Çağdaş IŞIK' Alıntı:
Ben kusumu alali 3 hafta oldu son iki gundur nefes alırken değişik ses cikiyo bunun nedeni nedir acil cevap
Değişik ses nedir gece uyurken mi oluyor iki gündür hep öyle mi,burun çevresinde bir değişiklik var mı,arkadaşların yazdığı gibi ani hava değişiminden koruyun

Deniz13

Yeni Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Deniziz
Ben yeni aldim daha 5 gün oldu burnundan nefes alırken çok tuhaf sesler çıkarıyor tıs tıs diye ağzını sürekli şapırdatıyor çok üzülüyorum aldim ama gece uyurken başucumda resmen üzüntüden uyuyamiyorum acı mi çekiyor ?

Hilal

Takipçi Üyemiz
Adı
Hilal
Soyadı
Dün
Burun sesini tarif eder misin, geçmiş olsun.  Yem kırıyorlar ondan ses gelir geceleri