Kusum Ölüyor Acil Yardım

mecomeco

Yeni Üyemiz
Adı
mertcan
Soyadı
yörük
Arkadaşlar kusum normalde hiç sıkıntısız yumurtluyordu,3 gün öncesi 1 tane yumurtladı ve dün kusun altına baktıgımda kıçının içi 1cm kadar dışarda olduğunu gördüm,hayvan çok mutsuz,iştahı kapalı çağırdığımda gelmiyor,cevap vermiyor.Ilık suya süngerin üstüne oturttum karnını,kaslar gevşesinde belki içerde yumurta vardır yumurtlayamıyordur iyi gelir diye,karnını okşuyorum yumurtada yok içerde.Hayvanın kıçı içerde olacağına,bağırsak gibi 1cm dışarı çıkmış,tuvaletini gene yapıyor öyle böyle.Arkadaşlar allah için yardım edin ne yapmalıyım sebebi nedir bi yardımcı olun,kuşum 7 senedir benle ölmesini istemiyorum  :'(

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
mecomeco' Alıntı:
Arkadaşlar kusum normalde hiç sıkıntısız yumurtluyordu,3 gün öncesi 1 tane yumurtladı ve dün kusun altına baktıgımda kıçının içi 1cm kadar dışarda olduğunu gördüm,hayvan çok mutsuz,iştahı kapalı çağırdığımda gelmiyor,cevap vermiyor.Ilık suya süngerin üstüne oturttum karnını,kaslar gevşesinde belki içerde yumurta vardır yumurtlayamıyordur iyi gelir diye,karnını okşuyorum yumurtada yok içerde.Hayvanın kıçı içerde olacağına,bağırsak gibi 1cm dışarı çıkmış,tuvaletini gene yapıyor öyle böyle.Arkadaşlar allah için yardım edin ne yapmalıyım sebebi nedir bi yardımcı olun,kuşum 7 senedir benle ölmesini istemiyorum  :'(
veterinere niye goturmuyosun sana burdan edicekleri yardımları senin doru uygulayacagın ne malum ciddi bir durum gibi gozukuyo bence kendine bukadar guvenip 7 yıllık dostunu kaybetme  :(

ömer GÜLER

Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
güler
Serkan SEVİŞ' Alıntı:
veterinere niye goturmuyosun sana burdan edicekleri yardımları senin doru uygulayacagın ne malum ciddi bir durum gibi gozukuyo bence kendine bukadar guvenip 7 yıllık dostunu kaybetme  :(
serkan bey çok haklı bence veteriner bu gibi durumlarda  ilk akla gelmeli tamam ustalar sağolsun ellerinden geleni burda söylüyolar lakin ustalarında dışarda bir hayatı var süreki burda değiller kuşunuzu kaybetmeyin derim

mecomeco

Yeni Üyemiz
Adı
mertcan
Soyadı
yörük
Serkan SEVİŞ' Alıntı:
Veterinerler çoğunlukla kedi köpeklerle ilgilendiği için tırnak kadar kuşa önem vermiyorlar,daha doğrusu anlamıyorlar.
Bugün tekrar karnını yokladım hiç yumurta yok.Dışarı çıkan 1cm lik kıç kısmını zeytinyağı ile yağladım,çok yavaştan içeri dogru itledim geri girdi kıçı içine,düzeldi sandım,rahatladım.Bıraktım kafesin üstüne,tekrar yumurta varmış gibi ıkındı,hop tekrar dışarı çıktı.Hayvan sürekli ıkınıyor birşey varmış gibi.İçinde yumurta olsa karnı azda olsa şişik olurdu.Birkaç foto çektim,belki başına gelen vardır yardımcı olur diye.Yarın veterinere götürücem.Buyrun fotolar;

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Kan toplamış... Bir kuşumda aynı problemde eczaneye gittim bana insanların kullandığı basur için seffaf bir merhem verdi adı inan aklımda değil bunun 2 3 katı şişti... 1 hafta uyguladım geçti... Yarın eczaneye uğra ve al eminim iyi gelecektir...

mecomeco

Yeni Üyemiz
Adı
mertcan
Soyadı
yörük
Uğur Süleyman SARI' Alıntı:
Kan toplamış... Bir kuşumda aynı problemde eczaneye gittim bana insanların kullandığı basur için seffaf bir merhem verdi adı inan aklımda değil bunun 2 3 katı şişti... 1 hafta uyguladım geçti... Yarın eczaneye uğra ve al eminim iyi gelecektir...
O merhemin dış kabı hangi renkti,küçük bi tüpmüydü,nasıl birşeydi hatırlıyormusunuz ? Ezcaneye gidince basur için şeffaf bir merhem varmış deyince ordaki arkadaş anlamaz  ki  :(

mecomeco

Yeni Üyemiz
Adı
mertcan
Soyadı
yörük
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
abicim allah acıl şifalar versim umarım hemen geçer
Allah razı olsun,inşallah çarçabuk geçerde düzelir.Kuşum 7 senedir hiçbir hastalığa yakalanmadı,bu ilk oluyor.Hayvan sürekli yumurtluyor,ıkınıyor.Belkide fazla yumurtlamaktan kan topladı.

Ceyhun ÖZTÜRK

Üyemiz
Adı
Ceyhun
Soyadı
ÖZTÜRK
Serkan SEVİŞ' Alıntı:

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
Mertcan YÖRÜK' Alıntı:
O merhemin dış kabı hangi renkti,küçük bi tüpmüydü,nasıl birşeydi hatırlıyormusunuz ? Ezcaneye gidince basur için şeffaf bir merhem varmış deyince ordaki arkadaş anlamaz  ki  :(
procto glyvenol en cok kullanilan bagsur ilaci

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
GEÇMİŞ OLSUN İNŞALLAH EN KISA SÜREDE İYİLEŞİR KARDEŞİM

mecomeco

Yeni Üyemiz
Adı
mertcan
Soyadı
yörük
Arkadaşlar hepinizden allah razı olsun,bugün ezcaneye gittim eczacıya anlattım durumu,en etkilisi hangisiyse onu istedim,proctolog diye bir merhem verdi,günde 2 defa sürmen yeterli dedi,ilkini sürdük bakalım sonuçları görücez.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
geçmiş  olsun bence  eminim proctolag  ile duzelcektir.. lakin  iki kez  kullanmayın  bunu  6 saat arayla temizleyip kullanın keza  o  bölgenin temizliği çok  önemli ve lütfen bu hayvancıkları  yalnız bırakmayınız iyileştikten sonra  yanına eş alınız yalnız  bırakılmasını ben hiçbir zaman tavsıye etmedim etmemde  tekrardan geçmiş olsun  durumu düzletikten sonra  termmycm yani sarı melhemden  5 gün daha  kullanın... işallah  içeriden bir  parazit oluşumuna neden olmadan atlatır...

tolgaaltintas

Takipçi Üyemiz
Adı
tolga
Kardesım çok geçmıs olsun kusun bağsur olmus bu kesın belkı cok ıkınmaktandır cunku basurun ana sebeblerınden bırıde budur ıkınmak,acı,bol yağlı seyler ama dogal olarak acı yaglı seyler vermemessındır ıkındıgından olmustur eczaneden o ılacı al ordakı mıkrop patlasın kurutur sen kusa ıyı bak nobetcı eczane varsa bence dırek gıt al

mecomeco

Yeni Üyemiz
Adı
mertcan
Soyadı
yörük
Tolga ALTINTAŞ' Alıntı:
Kardesım çok geçmıs olsun kusun bağsur olmus bu kesın belkı cok ıkınmaktandır cunku basurun ana sebeblerınden bırıde budur ıkınmak,acı,bol yağlı seyler ama dogal olarak acı yaglı seyler vermemessındır ıkındıgından olmustur eczaneden o ılacı al ordakı mıkrop patlasın kurutur sen kusa ıyı bak nobetcı eczane varsa bence dırek gıt al
İlacı aldım,bugün ilacı alıp ilk kez sürdüm saat 18:00 'da sonra 00:00 da tekrar bi silip sürücem.Sürekli ilgi gösteriyorum hayvana,biraz biraz neşesi yerine geldi galiba.Yemek yerken filan sofraya geliyor ağzımdan yediriyorum.