Kuşum ölüyor acilll😢😢

Sed4289

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Uçarlar
Arkadaşlar ishal ile başladı hicbisey yemedi bütün gün su icmedi veterinere götürdüm antibiyotik verdi ama hala aç duruyor şırıngayla mama veriyorum ama yutmuyor ya da ben veremiyorum napmaliyim çok üzgünüm çok ??

turansude

Yeni Üyemiz
Adı
Sude
Soyadı
Turan
Patates haşlayıp verebilirsiniz çoğu yerde okumuştum iyi geldiğini söylüyolar. Ya da ilaç olarak Flagyl diye ishal kesici bi ilaç var bunu da çok duymuştum ama tabii belli bir dozajda.

Sed4289

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Uçarlar
Yemiyor ki herşeyi denedim patates de hasladim ama bir gram bile yemedi zorla ağzına koyuyorum ama gagasını kimildatmiyor bile crying

Sed4289

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Uçarlar
Siringayla yedirme kısmını da yapamadık çünkü bu videolarda hortumu yemek borusundan baya aşağıya itiyor yanlışlıkla soluk borusuna uzatsam mama direkt cigerlerine gider ve o kadar tecrübeli olmadığım için deneyemem. Sadece siringayla ağzına doğru sıktım ama hiç yalanmiyor bile öylece duruyor mama da her tarafına bulasmakla kalıyo?

Sed4289

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Uçarlar
Kuşum 40,kelimeden fazla kelime söylüyor konuşan kuşuma çok üzülüyorum arkadaşlar elimden bişey de gelmiyor ne yapayım

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
daha fazla bilgi ve resim atın kuşun dışkısı  nasıl bunu görmek lazım....  ancak bu şekilde yardımcı olunabilir  yemden kesilmesi kuşun sıkıntılarını daha fazla artıracaktır..  bilgiden kastım son zamanlarda kuşda değişik bir yem veya  mama suyuna  birşeyler kattınızımı  bunları  beyan ederseniz daha isabetli olur. 

Sed4289

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Uçarlar
Dışkısı bugün toparladı şükürler olsun. Arkadaşlar yumurta sarısı bebe bisküvisi ve azcik ılık suyla mama yaptım şırınganin ucuna hortum takip cesaret edemediğim için takmadan gagasını açıp içine sıktık bide hero baby elmalı muzlu mama alıp ondan verdim aynı şekilde. Tabi çok zorlandık. Bugün darı yiyor ama asılı iken değil kumuna ufaliyorum ordan topluyor. hastalık ilginç yaptı. İlaç olarak da Neo terramycin antibiyotikten yarım suluk suyuna mercimek tanesi kadar koydum ve avivit vitamin koydum ikisi karışık yine siringayla verdik. Çok şükür işte şimdilik çok kötü değil en azından kakası düzeldi ama henüz cik bile demiyo çok keyifsiz bakalım zamanla düzelir inşaallah

turansude

Yeni Üyemiz
Adı
Sude
Soyadı
Turan
Eğer bişeyler yemeye başladıysa gücünü yavaş yavaş toplar merak etmeyin tabii bu süreçte ishal yapıcı gıdalar vermemeye özen gösterin. Ve halsiz keyifsiz olması çok normal sonuçta çok hassas bi bünyesi var ve hastalıkla savaşıyo ayrıca yeterince besin de alamadığı için çok normal kafanıza takmayın çok fazla. Birde kendi kuşumdan biliyorum ki kuşları sürekli ele aldığınızda inanılmaz strese ve depresyona giriyolar bizimki ilaç tedavisinde hiç ötmüyor tepki vermiyordu ve çok keyifsizdi squint ilaçları kestiğimizde yavaş yavaş kendine geldi ve toparladı. O yüzden içiniz rahat olsun

Sed4289

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Uçarlar
Dışkısı birara toparladı dediğiniz gibi elime aldığımda çok strese girdiği için dışkısı düzelir gibi olunca hiç elime almadım vitaminini kendisi içer fln diye ama bugün yine sabahtan beri hicbisey yemedi icmedi ve yine ishal ?? neden tekrar başa sarıyoruz ama ya nasıl yemesini sağlayabilirim elime almadan ? ne versem acaba iştahı açılır ? bizim yediğimiz çubuk krakerleri çok seviyo ama zararlı diye vermiyodum acaba versem mı aç kalmasındansa tuzlu çubuk kraker mı yese??? Aç kalmasına dayanamıyorum çubuk kraker de tuzlu zararlı ama ne yapsam arkadaşlar ??

turansude

Yeni Üyemiz
Adı
Sude
Soyadı
Turan
Hayır bence kraker vermeyin tuz zararlı onlar için. Ben geçenlerde kuşuma kırmızı dal darı almıştım onu bayağı bi sevdi yemi yerine darı varken sürekli darı yiyo hatta. Bence onu bi deneyin

Sed4289

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Uçarlar
Herseyi denedim kırmızı dari sarı dari.. zaten onlar en sevdikleri ama yok yiyemiyo hayvan sanki boğazına takılıyor kafasını ittiriyor sallıyor ne yerse yesin bir tek çubuk krakerde yapmıyor. Ballı kraker bile pişirdim dün ama yok hicbisey yemiyo ?

BULUT ATEŞ

Yeni Üyemiz
Adı
BULUT
Soyadı
ATEŞ
- Enjektörün ucuna serum hortumu takıp mamayı kursağına basın (kursağa bastığınızdan emin olun, hava yoluna basmayın)
- Mama içeriği olarak hazır bebek mamasının içine biraz keçiboynuzu tozu ile bir miktar nişasta ekleyebilirsiniz
- Bir süre devam ederseniz enerjisini topladığında kendisi yem yiyecektir.

Sed4289

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Uçarlar
Teşekkür ederim ama hortumu yanlışlıkla soluk borusuna sokabilirim tecrübem yok emin olamam petshoptaki abi yardımcı olmuştu bu konuda bı doyurayim dedi aldı hortumlu siringayi eline ama kuş izin vermedi buna ve bıraktı ?

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Dal darı koyun yere onu hasta kuşlar da yer genelde antibiyotik le birlikte tok kalırsa toparlar

Sed4289

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Uçarlar
Darı bile yemiyor ki düşünün artık iskeleti elime geliyor çok zayıfladı. Bir haftadır hiç iyiye gitmedi. Antibiyotik e devam ediyorum ama düzenlene kadar devam etmeli miyim yoksa zarar verir mi kesmeli miyim bilmiyorum ?