Kuşum Sadece 2 Tane Yumurtladı

cqr06

Yeni Üyemiz
Adı
Çağrı
Soyadı
Aytekin
Merhaba Arkadaşlar Bende 2 çift muhabbet kuşu 1 çiftim 1 Temmuzda İlk Yumurtasını yaptı 3 Temmuzda 2.Yumurtasını yaptı ve daha sonra başka yumurtlamadı bu normalmi sizce ve arada kafes içine çıkıyor sonra yuvalığa giriyor.
        Diğer Çiftimide Alalı yaklaşık 5 Ay oluyor çiftleşiyorlar görüyorum ama yumurtlamaya gelince yumurtlamıyorlar dişi olan kuş yuvalığa giriyor yatıp duruyor arada bi çıkıyor kafes içine sonra gene girip yatıyor ama malesef yumurta yok Her iki çiftim içinde değerli bilgilerinizi bekliyorum.
                                                  TEŞEKKÜRLER.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
İlk yumurtası ise normal bir durumdur.

İkincisi;
Çifleşmeden sonra en az 10 gün geçmesi lazım ilk yumurta için.
15 gün kadar olduda yumurta oluşumu olmadı ise kuşlardan biri kısır olabilir. Küçük bir ihtimalde birleşme yeri çok tüylü olduğundan dölleme olamıyor olabilir, bu durumda makasla anüs çevresindeki tüyleri biraz kesersin (dikkatlice).

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
İlk yumurtası ise normal bir durumdur.

İkincisi;
Çifleşmeden sonra en az 10 gün geçmesi lazım ilk yumurta için.
15 gün kadar olduda yumurta oluşumu olmadı ise kuşlardan biri kısır olabilir. Küçük bir ihtimalde birleşme yeri çok tüylü olduğundan dölleme olamıyor olabilir, bu durumda makasla anüs çevresindeki tüyleri biraz kesersin (dikkatlice).
+

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
İlk yumurta ise kizginlikta olabilir fikrindeyim 6 -7 gun sonra isik kontrolu ile yumurtalar dolumu bosmu bakin bos ise hayvan bosuna yatmasin.

cqr06

Yeni Üyemiz
Adı
Çağrı
Soyadı
Aytekin
6 gün yattı yumurtaya sonra yatmadı soğumuş yumurtalar aldım bir daha ne zamana yumurtlar tahmini olarak.Öbür Çiftim ise hala aynı çiftleşiyorlar dişi yuvalıkta yatıyor 5 ay oldu yumurta yok anlamadım gitti.