Kuşum ve davranısları

Burak taşkın

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
taşkın
merhaba bugun yenı kus aldım daha kanatları bıle tam gelımemıs 1- 1.5 aylık olabilir size bi kac sorum var :

1) Kuş eve yeni geldi ona nasıl davranmalıyım elimle dokunmalı mıyım yoksa ona 1 2 hafta zaman mı tanımalıyım elime mi almalıyım ?
2)kuşun kafesını acık bıraksam etrafı tanısa kendı daha mı ıyı olur ?
3)Kafese oyuncak koymalımıyım veya ayna ama konusturmak ıstıyorum koymayın dedıler ne kadar dogru bu ?
4) Kuşa yem olarak ne vermeliyim ?
5) kuşa taş veriliyormuş yenmesi için aldıgım yer verdı onu ve kendir tohumu verdi yem olarak ayrıca bunları bıde arpayı karıstırıp versem olur mu ?
6)Kuşum yemi bulamıyor yemlerı cay tabagına koydum kafesın ıcıne koydum bulması ıcın ne yapmalıyım kucuk dıye mı daha bulamıyor ?
7) Mürekkep balıgı kılcıgı koydum zarar verır mı ?

Kuşum cok kucuk bunları dusunerek sordum bılgınızı almak ısterım..

HaLıL Ay

Üyemiz
Adı
Halıl
Soyadı
Ay
Burak TAŞKIN' Alıntı:
merhaba bugun yenı kus aldım daha kanatları bıle tam gelımemıs 1- 1.5 aylık olabilir size bi kac sorum var :

1) Kuş eve yeni geldi ona nasıl davranmalıyım elimle dokunmalı mıyım yoksa ona 1 2 hafta zaman mı tanımalıyım elime mi almalıyım ?
2)kuşun kafesını acık bıraksam etrafı tanısa kendı daha mı ıyı olur ?
3)Kafese oyuncak koymalımıyım veya ayna ama konusturmak ıstıyorum koymayın dedıler ne kadar dogru bu ?
4) Kuşa yem olarak ne vermeliyim ?
5) kuşa taş veriliyormuş yenmesi için aldıgım yer verdı onu ve kendir tohumu verdi yem olarak ayrıca bunları bıde arpayı karıstırıp versem olur mu ?
6)Kuşum yemi bulamıyor yemlerı cay tabagına koydum kafesın ıcıne koydum bulması ıcın ne yapmalıyım kucuk dıye mı daha bulamıyor ?
7) Mürekkep balıgı kılcıgı koydum zarar verır mı ?

Kuşum cok kucuk bunları dusunerek sordum bılgınızı almak ısterım..
1)elinizle dokunmayın 1-2 hafta önce evi ve sizi tanısın.
2)şuanda açık bırakmayın biraz ortama alışsın sonra salarsın evin içinde.
3)tek kuş olacağı için aksesuar koyabilirsiniz hemde kendiniz ilgilenirseniz eğitimiyle bi sakıncası olmaz.
4)vitaminli yem olarak ben şahsi olarak verdiğim yem bonnie ve naturel kullanıyorum ben memnunum.
5)-------
6) yemleri kendi bulur zamanla muhabbet kuşları meraklı hayvanlardır kendi keşfeder.
7)-----
5 ile 7 ile ilgili tam bir fikrim yok ustalarımız daha iyi anlar onlardan hatalarım olmşsa düzelte bilirler iyi forumlar.

DEDE

Takipçi Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
DEDE
kuşun pek üstüne gitmeyin suyunu yemini kalamar kemiğini koyun gerisini o halleder aç kalmaz .4 5 gün sonrada kafesin kapısını açın kapının açık olduğunu ona gösterin geri çekilin kendisi cıkmayı öğrensin .Bide özellikle uçururken perdelerin çekili olmasına dikkat edin.kuşlar camı farketmez carpabilir ve yaralanabilirler.ilk uçuşta konacak yer bulamayıp yorgunluktan düşebilir bırakın düşsün yerde yürüsün sonra alışır inşallah hadi bol şanş :)