Kuşum yumurtadan çıktı ne yapmaliyim

Muhabettkusum

Yeni Üyemiz
Adı
İzay
Soyadı
Sekmen
Kusum bugun yumurtadan cikti anne ve baba surekli yuvalikta kusun uzerine oturuyor ciftimizin bu 2.kuluckasi ama ilkinde hepsi bos cikmisti yavruyu besleyip beslemediklerinden supheliyim ilk defa yavrulari oldu tecrubesiz olabilirler yavruya bakamiyorum bile surekli uzerinde oturuyor ne yapsam bilemiyorum rahatsiz etmekte istemiyorum

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Kusum bugun yumurtadan cikti anne ve baba surekli yuvalikta kusun uzerine oturuyor ciftimizin bu 2.kuluckasi ama ilkinde hepsi bos cikmisti yavruyu besleyip beslemediklerinden supheliyim ilk defa yavrulari oldu tecrubesiz olabilirler yavruya bakamiyorum bile surekli uzerinde oturuyor ne yapsam bilemiyorum rahatsiz etmekte istemiyorum
Hayırlı olsun, Merak etmeyin besliyorlardır. Ancak illaki görmek istiyorsanız kuşlarınızın sevdiği besinleri kafese koyun, yuvalık üzerine hafiften elinizi sürerek (bam güm vurmadan) kafese yaklaştığınızı sesiniz ile belirtin ve yavaşca kapağı açabilirsiniz. Elinizi sürdüğünüzde önce erkek dışarı çıkacaktır. Ardından belki anne de çıkabilir. Sevdikleri yem ya da mamaya yöneldiklerinde açıp bakabilirisiniz. Ya da çıkmamışlarsa el sürdüğünüzde kapağı araladığınızda çıkacaklardır. (en azından erkek kuş). Dişiler ise yavrularını oldukça fazla sahiplenirler ve size göstermeye bilirler. Bu durumda da kapağı açık tutup bekleyebilirsiniz. Mutlaka içeride bir hareketlilik olacaktır ve o esnada yavruları görebilirsiniz.

Hayırlı olsun.

Muhabettkusum

Yeni Üyemiz
Adı
İzay
Soyadı
Sekmen
Hayırlı olsun, Merak etmeyin besliyorlardır. Ancak illaki görmek istiyorsanız kuşlarınızın sevdiği besinleri kafese koyun, yuvalık üzerine hafiften elinizi sürerek (bam güm vurmadan) kafese yaklaştığınızı sesiniz ile belirtin ve yavaşca kapağı açabilirsiniz. Elinizi sürdüğünüzde önce erkek dışarı çıkacaktır. Ardından belki anne de çıkabilir. Sevdikleri yem ya da mamaya yöneldiklerinde açıp bakabilirisiniz. Ya da çıkmamışlarsa el sürdüğünüzde kapağı araladığınızda çıkacaklardır. (en azından erkek kuş). Dişiler ise yavrularını oldukça fazla sahiplenirler ve size göstermeye bilirler. Bu durumda da kapağı açık tutup bekleyebilirsiniz. Mutlaka içeride bir hareketlilik olacaktır ve o esnada yavruları görebilirsiniz.

Hayırlı olsun.
Sevdikleri bir yiyecegi kafese koydugumda hemen cikiyorlar :) az once disinin yavruyu besledigini gordum kursagi dolmuş boşuna endişelenmisim teşekkürler :)

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Bir sorum daha olacakti yuvaligin altina boyle birsey koyuyorum sadece yunurtalarin oldugu kisma koyuyordum yuvaligin tabaninin tamamina mi koymam gerekiyor mu
Selamlar,

Bunlar büyük kalır. Yavrularınız çıktı ise kokusuz kedi kumu koyabilirsiniz. Günlük olarak temizlik yapabilirsiniz. Fazla değil 1 2 kaşık kedi kumu koyarsanız yeterli olacaktır.

julesvern

Yeni Üyemiz
Adı
jules
Soyadı
vern
yavru kuşun kursağı dolumu kontrol edin değilse kendiniz beslemek zorunda kalırsınız maalesef