kuşum yumurtasını yiyor yardim

aslan21

Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
aslan
merhaba herkese sabah konu açmıştım sağolun hiç biriniz cevap yazmadınız şimdide vermiyeceksin belki ama yinede sorayım sabah kuş 1 yumurta yaptı devamı gelmedi demiştim ama yuvada her zaman 1 yumurta dururdu şimdi baktıkki oda yok olmuş yani kuş kendi yumurtasını yemiş kafeste kum kalamar gaga taşı vitaminler iki günde bir mama vs eksik bişey yok daha yumurataları var çünkü dahada şiştir neden kendi yumutalarını yer bilemiyorum balkonda kalıyorlar cam balkon yem vs dışında yanlarına gitmiyoruz yani rahatsız olmuş olmaz diye düşünüyorum şimdi ne yapmalıyım takip edip yumurtladıktan sonra alayımı aldığım yumurtayı serin ortamda ne kadar sakliya bilirim yada kendi haline bırakayım yapıp yesinmi

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Merhaba salih kardeşim. Yumurtaları alman bir fayda vermez söylediğin gibi herşey varsa takviye olarak belirttigin gibi kuşların korktuğu birşey olabilir sen yanına gitmesen de kuşlar yerinden hoşnut olamayabilir imkanın varsa daha sakin bir yere al birde öyle dene yuvaya da sık bakma kuşları rahatsız etmeden arada bak yine sonuç aynı olursa dişi kuşunda problem olabilir son çare olarak kuşu değiştirirsin. Ama kuşların rahat etmesine özen göster kuşlar yere çok yakın olmasın ki kendilerini güvende hissetsinler. Selametle

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kuşunuz yumurtanın boş olduğunu biliyor olabilir veya devamının olmadığını biliyor olabilir. O yüzden kırmıştır. Bu bu durumlarda normal bir davranış. Biraz multivitamin takviyesi yapın. Yerlerini değiştirmeyin. Birde yabani kuşlar umarım balkonda rahatsız etmiyordur.
Sabır

aslan21

Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
aslan
Furkan GÜMÜŞ
Ayhan OTÇUOĞLU
yorumlarınız için teşekür ederim
Ayhan bey balkon kapalı yani  rengli cam var perde var güneş görsünler diye arada çekiyoruz yoksa perde var  dışarda kırlangıçlar çok fazla uçuyorlar ama dikkat etiğimde kırlangıçlardan korkmiyorlar aksine sanki daha mutlular gibi

Dön bu konuyu kuşları aldığım kuşcuyu aradım oda yerlerini değiş dedi akşam karanlık çükünce yavaşcana aldım farklı bir noktaya koydum sabah kalktım baktım akılı yemliği kazmaya çalışıyor yemin yarısını boşaltmış yuvaya girmiyordu biraz uzaktan izledim baktım çok huzursuz eski konumuna aldım işe geldim hayırlısı artık bu gün yine yurtlaması gerek bakmiyacam hepsini yapsın  bakalım sonuç ne olacak yorumlarınız için teşekürler