Kuşum yumurtladı ama yumrtasını yedi.

goldencompas

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yaver
selamın aleyküm abiler, amcalar.sizlere bazı sorularım olacak.ben yaklaşık 2 sene kadardır yavru alma peşindeyim ancak bazen ortam koşulları bazen çift seçimi yanlışlıkları 2 senedir yavru alamamama neden oldu. bu çiftim çarşamba günü ymrtladı.ancak ymrtladıktan sonra yuvaya girmedi.bende dedim boştr heralde ymrta ondan yatmıyordr.ancak ymrtayı kırmadım.ertesi gün baktım kuş ymurtayı yemiş .dün saat 4 den 7.30a kadar yuvadaydı.  bgünde saat 12.30 da başladı sürekli yvayla haşır neşir.bu kuşlar ymrtlarmı? ben ümidimi kestim tam sevinmiştim yavrlarım olacak diye kursağımda kaldı hevesim. orumlarınıı bekliyorum.erkek sürekli kur halinde.dişi kızışmış.

yazım yanlışlarından dolayı özür dilerim.klavyede bazı harfler basmıyor :)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Tekrar yumurtlar. Stres durumundan dolayı yumurtayı yemiş olabilir yada protein eksikliğinden dolayı. Kuşunuza günlük yumurta maması verin. Herşey gönlünüzce olur inşaallah

goldencompas

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yaver
teşekkürler abi. tam ümitç kesmişken saat 14.30 itibariyle kş larım gözlerimin önünde çiftleşti.ilkedfa şahit oldum bu olaya. inşallah yavrularım gelecek .sen büyüksün allahım en bana bb duygy yaşattın.

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
bazı dişiler huysuz olabiliyo yuvasına baktıgınız zaman yumurtalarını kırıp yada yavru varsa yavrularını öldürebiliyolar onun için fazla rahatsız etmemenizi öneririm umarım hersey gönlünüzce olur

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
geçmiş olsun gülünecek birşey değil ama  başlığı görünce kahkaha attım :)

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Tekrar yumurtlar. Stres durumundan dolayı yumurtayı yemiş olabilir yada protein eksikliğinden dolayı. Kuşunuza günlük yumurta maması verin. Herşey gönlünüzce olur inşaallah

E

elaziz2316

Guest
      Arkadaşlarımızın tüm yorumlarına katılıyorum. Stres, Protein ve Kalsiyum eksikliği. Kafeste mürekkep balığı kemiği yok ise kemik de takmanızı öneririm.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
kardeşim bende yavruluktan yetiştirdiğim kuş ilk kuluçka için , 13-14 gün önce bi yumurtladı yatmadı ertesi gün kırdı, 2. yumurtayı yaptı onuda kırdı 3. de aynı şekilde oldu bunlar olabilitr acemiliktir, şu anda düzene girdi bi sıkıntı yok yani olağan şeyler bunlar şu anda 4 yumurta var ve yumurtaya devam ediyor yani canını sıkma fazla rahatsız etme, kalamarını mamasını eksik etme düzelir gider.
daha yeni başıma geldiği için paylaştım + bu konuda benim bunada bi göz at istersen
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,4841.msg59355.html#msg59355

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Bazı kuşlar bunu huy edinirler