kuşum yumurtladıktan sonra(17 gün oldu) kuyruk altındaki şişlik inmedi

emuuur

Yeni Üyemiz
ya arkadaşlar kuşumun kuyruk altındaki şişlik inmedi,veterinere götürdük tam bilmiyorum ama yeni yumurtlamış ondan olabilir dedi fakat nerdeyse yumurtalar çatlayacak hala inmedi.ne yapabilirim??

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
ben evde hobi amaçlı muhabbet besliyorum. benim çift 3 kuluçka üst üste yaptı. sürekli mama ve besin takviyesi yaptım ve sağlam besledim kuşları. 3. kuluçkasında 1. yumurtadan sonra 10 kadar yumurtlamadı ve sonradan 4 yumurta daha yaptı. tam poposunun altında yumurta varmış gibi bir şişlik var benim kuşta.ben ilk önce kuşçu arkadaşa götürdüm yumurta sıkışması sanarak ama o yağlanma olduğunu söyledi.  şu anda bişeyi yok ama uçurmam gerekiyor. genel sağlık durumunda bişey yoksa bu durumla aynı olabilir. geçmiş olsun.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Emir UYAN' Alıntı:
ya arkadaşlar kuşumun kuyruk altındaki şişlik inmedi,veterinere götürdük tam bilmiyorum ama yeni yumurtlamış ondan olabilir dedi fakat nerdeyse yumurtalar çatlayacak hala inmedi.ne yapabilirim??
o şişlik yağlanmadan dolayıdır geçmiş olsun. kuşu eğer yumurtaları varken götürdüyseniz o yumurtalar zaten çıkmayacaktır çünkü kuşu getirene kadar yumurtalar soğumuş ve embriyo içinde ölmüştür.