KUŞUM YUMURTLAMIYOR YUMURTA TIKANMASI OLABİLİRMİ

serkan

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
navruz
Arkadaşlar bir haftadır jumbomun kıçı yumurtkayacak kadar şiş ama yumurtlamıyor elimle kontrol ettigimde yumurtayı alt kaburga kemiginin orda hisediyorum saglıgı çok iyi ama neden yumurtlamıyor yoksa başka birşeymi var anlayamadım lütfen yardımcı olurmusunuz

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
serkan bey resim eklerseniz daha kolay yardımcı olunabilir

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
katılıyoum.. resim size daha çok ışık tutar.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İlk defa yumurtlayacak kuşlarda zorluk çekenler olabiliyor. Yada yumurta olağandan büyükse yumurta gecikebiliyor. Benim devamlı yavru  aldığım bir Jumbomda da yumurtlamada gecikme oldu. Yumurta olağandan büyük gelince hak verdim. Yumurta tuttuğunda ise yumurtanın içerisinde iki kalp atışını görünce çok şaşırdım. İnşaallah çıkarsa il defa ikiz Jumbo sahibi olacağım

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İnşaallah Erbay bende sabırsızlıkla onu bekliyorum

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
merhabalar uzun zamandır beslediğim çiftimin dişisi hep yumurtlarken biraz pısırık duruyordu yumurtluyordu anladığım kadarıyla kalın tüy kalın tüye gelmiş durumda o dişimi başka bir erkeğe attım yumurtlamaya başladı 4 tane kadar yumurta var ama dişi 1 haftaya yakın çok kötü durumda duruyor iki gün önce elimde biraz uğraştım yumurta yok tu ıshal gibi altı temizledim ertesi gün tekrar elime aldığımda yumurta vardı fazla ellemedim kırılabilir diye etrafına pamukla yağ sürdüm diğer gün tekrar yağ sürdüm yumurtayı çıkartıyordum ama etrafında ince etten oluşan bir katman geldi(yuumrtayı bırakmadı biraz göründü )bıraktım bugün hiç ellemedim öyle hareketsiz duruyor erkek beslemese yem yiyemiyecek gibi sizdede yumurta tıkanması olmuş nasıl bir tedavi uygulamalıyım.

saygılarımla

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Adil  &  Semih' Alıntı:
merhabalar uzun zamandır beslediğim çiftimin dişisi hep yumurtlarken biraz pısırık duruyordu yumurtluyordu anladığım kadarıyla kalın tüy kalın tüye gelmiş durumda o dişimi başka bir erkeğe attım yumurtlamaya başladı 4 tane kadar yumurta var ama dişi 1 haftaya yakın çok kötü durumda duruyor iki gün önce elimde biraz uğraştım yumurta yok tu ıshal gibi altı temizledim ertesi gün tekrar elime aldığımda yumurta vardı fazla ellemedim kırılabilir diye etrafına pamukla yağ sürdüm diğer gün tekrar yağ sürdüm yumurtayı çıkartıyordum ama etrafında ince etten oluşan bir katman geldi(yuumrtayı bırakmadı biraz göründü )bıraktım bugün hiç ellemedim öyle hareketsiz duruyor erkek beslemese yem yiyemiyecek gibi sizdede yumurta tıkanması olmuş nasıl bir tedavi uygulamalıyım.

saygılarımla
Yumurta tıkanması varsa bence veterinere götürün. Siz çıkarmayı denerseniz kırabilirsiniz.

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Arkadaşlar teşekkür ederim şükürler olsun yumurtayı çıkardım

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Eyvallah kardeşim aslında bu gibi durumları kuşçuluğun cilvesi gibi düşünmek lazım zararda olsa karda olsa  bizim için hepsi tecrübe sayılır

saygılarımla

serkan

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
navruz
ARKADAŞLAR BENİM SON İNCELEMELERİME GÖRE KUŞUMDAKİ ŞİŞLİK YUMURTA DEGİL BİR YAĞ BEZESİNE BENZİYOR SALMAYA ATTIM AMA BUNDAN KURTULMAK İÇİN DAHA FAZLA NE YAPA BİLİRİM 

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
İlk defa yumurtlayacak kuşlarda zorluk çekenler olabiliyor. Yada yumurta olağandan büyükse yumurta gecikebiliyor. Benim devamlı yavru  aldığım bir Jumbomda da yumurtlamada gecikme oldu. Yumurta olağandan büyük gelince hak verdim. Yumurta tuttuğunda ise yumurtanın içerisinde iki kalp atışını görünce çok şaşırdım. İnşaallah çıkarsa il defa ikiz Jumbo sahibi olacağım
Şahin bey bu yazının sonucu ne oldu ?

benim dişi 1.yumurtayı yaptı 26 kasım bugün 29 kasım  poposu çok şiş gerilmiş anus gergin dışa doğru popo tüy altlarında kanlanma var devamlı poposunu gagalamaya çalışıyor , sabah halen bu halde erkekle çiftleşti , erkek yem veriyor kabul ediyor , sonra tekrar yuvaya girdi yattı şu an iş yerindeyim aklım onda kaldı.Acaba tıkanmama var , akşama kadar yumurtlamaz ise poposuna zeytin yağı + ağzına yağ damlatmayı deneyeceğim.Halsizlik belirtisi o kadar çok yok .