Kuşumda Salmonella mı var?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Kuşum videodaki hareketleri yapıyor, kuş bir yıldır bende, ilk aldığımda eşe atmadan önce başka bir kafes te de aynı hareketleri yapıyordu, 2 ağız kuluçka geçirdi, kuluçka bitip yavru büyütmeye başlayınca bu hareketleri yapıyor, yavrularında bir sorun yok, erkeğe de bulaşmadı ama salmonella olduğundan şüphelenip erkeği ayırdım, yuvadaki 2 yavruya bakmamış, kafes dibine inip sürekli bu hareketleri yapıyor, yavruları diğer çiftlerin altına kaydırdım, yem yemesi normal, ishal de yok, bir yerde Oksitetrasiklin HCl etken maddenin salmonellaya iyi geldiği okumuştum, 5 gündür vitaform verdim ama işe yaramadı, siz ne dersiniz?

http://www.youtube.com/watch?v=G65mdojhaJU&feature=youtu.be

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Tik gibi bir durum bu  :)
Birakirda, cani istediginde yaparda, ... fakat yerini yadirgadigi icin yapiyordur  8)
Yani stressin görselligi diyebiliriz, ...
Normalden cikar bunu oturtursa, fakat hep yapiyorsa arada bir olsa bile, ve yavrularina kiymiyorsa fazla büyütmem, fakat bunun yavrularindada bu hareketleri görmek mümkün olur ...

Insanlardada delisi var, akillisi var, rahat duran var, tikli olup yerinde duramiyanda var, ... böyle dü$ünün  8)
Icinde ne var ise, gün yüzüne elbetde ve ancak o cikar !

3 tanesi yan yana ve senkroni halnde bunu yapsa, yetenek programina yazdirip ku$ dansi diye gösteri yaptirabilirsiniz  :D
Bu tür hareketler ne hikmetse di$ilerde oluyor hep, ... ve abuk zubuk hareket yapan erkegide ben mesela ne besledim, nede gördüm, ... ancak kafayi nerdeyse 1 kez tam cevirebilen ku$um vardi, ... deli diye elden cikarttim, ...  :D Allah`tan yavrusunu almi$tim, güzelde bakti, ancak kizida salak salak hareketler yapiyordu, ve ba$tan insana komik gelebiliyor, fakat bence komik 1 durum degildir, ... yava$ yava$ geliyordur bunlara, ...  8)

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Teşekkür ederim arkadaşlar, salmonella olmasında deli olursa da olsun :) Aslında kuşun bulunduğu kafesin altındaki çifti gördüğü için bu şekilde yaptığını düşündüm ama kuşu ilk aldığımda karantina altındayken de buna benzer bir hareket yapıyordu, sanki  tabiri caizse "saçlarını arkaya atmak için sallayan bir kız gibi" :), bu durum beni endişelendirdi, salmonella geçirmiş kuşlarda sinir sisteminde kalıcı hasarlar oluşabileceğini okumuştum bir yerde, bundan şüphelendim, sizlere sorayım dedim...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Sadece biraz oyun oynuyor. Sen bendekileri görsen bunları tımarhane bahçesindeki ağaçlardan mı topladın diye sorarsın. Kuş maşallah taş gibi sağlam merak etme...güle güle besle.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Sadece biraz oyun oynuyor. Sen bendekileri görsen bunları tımarhane bahçesindeki ağaçlardan mı topladın diye sorarsın. Kuş maşallah taş gibi sağlam merak etme...güle güle besle.
Teşekkür ederim Günay abi..