Kuşumda tüy hastalığımı var (resimli)

Cemersoy

Yeni Üyemiz
Adı
Cem
Soyadı
Ersoy
15 gün kadar önce annesi ve babasından yeni ayrılan bir muhabbet kuşu aldım.Kuşu aldığımda tüylerinde hiç bir problem yoktu fakat bir kaç gün sonra önce kanat tüylerini sonrada kuyruğunu düşürdü. Uçamadığı için çok hırpaladı kendini sürekli kanat çırptı ve ben bu nedenle düştüğünü düşünmüştüm ama forumda okuduklarım kadarıyla bir tüy hastalığı olabileceği kanaatine vardım . Kuş Fransız tüy dökümü hastalığına mı sahip acaba resimlere bakarak bir değerlendirme yapar mısınız. Eğer değilse de sorun ne olabilir ne yapmam gerek tekrar tüyü çıksın ve uçabilsin diye. Şunu da not olarak ekleyim kuş çok hareketli mama yiyor herhangi bir sıkıntısı yok gibi tüyleri dışında.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
B vitaminleri, Biotin takviyesi yapın ve kafeste mutlaka kuşkumu olsun. 1 aya veya hiç çıkmazsa hastalık olduğunu anlarsınız.

Cemersoy

Yeni Üyemiz
Adı
Cem
Soyadı
Ersoy
Suyuna apex b vitamini alıp koydum . Quik mama aldım onu yiyor kafestende çıkarmıyorum kendine zarar vermesin diye. Tek korkum Fransız tüy hastalığı olması, değildir diyorsunuz yani

Ömer Keskin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Keskin
Cem ERSOY' Alıntı:
Suyuna apex b vitamini alıp koydum . Quik mama aldım onu yiyor kafestende çıkarmıyorum kendine zarar vermesin diye. Tek korkum Fransız tüy hastalığı olması, değildir diyorsunuz yani
Hayır değil