Kuşumu Avucuma Alıyorum?

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Merhaba Arkadaslar.
Benim Kuşum 2 Aylık Yerli Erkek.
Avuca Gelmeyi Pek Sevmiyor. Parmagımı Uzatıyorum Bazen Konuyor Bazen Konmuyor Kondugu Zaman Isırıyor :)
Ama Beraber En İyi Yaptıgımız Şey Oyuncak ve Zil Oynamaktır :)
Ben Bu Kuşu Avucuma Aldıgımda Ötüyor ve Elimin Kenarlarını Isırıyor.
Cok Sıkmıyorum Kafasının Arkasını Kaşıyınca Gözünü Kapatıyor Sonra Tekrar Isırıyor..

Elime Zorla Alıyorum Sayılır.. Kuş İçin Bir Sorun Olur mu???
Sizce Almalımıyım?

Birde Kuşum Mavi Kafası Beyaz.
Ama Kanatlarının Uçları Hafiften Yeşil Oluyor Git Gide Yeşil mi Olacak Acaba?

Deniz Keleş

Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Keleş
Mrb öncelikle kuşunu eline almayı bırak çünkü hiç sevmezler alışacağı varsada hiç alışmaz kuşun henüz daha yavru olduğu için yavru tüyleri var 3. ayda yetişkinlik tüyleri çıkıcak rengi biraz değişebilir ve daha parlak renklere sahip olur eğer eline alıştırmak istiyorsan küçük ikramlarla ve çok yavaş hareketlerle kafes içi eğimi yapabilirsin forumda bir sürü paylaşım var onlara bakıp neler yapabileceğini öğrenebilirsin.  ;) ;)

digi

Yeni Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Yılmaz
Avucuna almanı kesinlikle tavsiye etmiyorum.. korkar strese girer ve alışmazlar.. Parmağına bazen uzattıgında binmesini bırak korkar ve kaçar.. avucuna almadan alıştır derim.. yavru oldugu için çabuk alışır korkutmazsan :) biraz da sabret güvenir zamanla :)

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
Erkan YILMAZ' Alıntı:
Avucuna almanı kesinlikle tavsiye etmiyorum.. korkar strese girer ve alışmazlar.. Parmağına bazen uzattıgında binmesini bırak korkar ve kaçar.. avucuna almadan alıştır derim.. yavru oldugu için çabuk alışır korkutmazsan :) biraz da sabret güvenir zamanla :)

Parmagımı Uzatınca Artık Kaçıyor Ne Yapmam Gerekli Parmagıma Zıplaması İçin?
Lütfen İlk Defa Kuş Sahibi Oluyorum Yardımcı Olun..

digi

Yeni Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Yılmaz
İnternette bir sürü paylaşımlar var evcilleştirme konusunda.. Benim uyguladıgım yöntem kanat bantlama ama size önermem.. yavas hareketlerle ve konusarak yaklasın kusunuza yavas yavas parmagınızı yaklastırın bı süre bekleyin konusun. sık sık tekrarlayın bi süre snra kaçmayı bırakınca ayaklarının üstüne getirin hafifçe ittirin parmagınıza çıkmak zorunda kalcak.. kaçabilirde. sabır gerektiren bi iş bunlar.. arastırma yaparsan rahatlıkla bilgiler bulabilirsin ama ben sabırsız oldugum için hiç birini uygulayamadım kendi yöntemimi buldum :) araştır , uygula ve sabret :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşu avcunuzda tutmanız onu size yaklaştırmaz uzaklaştırır. Sizin yapmanız gereken ona ilgi göstermek ve ona hafif hafif dokunarak ona zarar vermeyeceğinizi sadece arkadaş olduğunuzu göstermek. Başka yöntemlere kalkışmayın. Kanat bantlamaymış .... Siz kuşu bazı özelliklerinden mahrum bırakarak değil sevginizle ehlileştirin.

digi

Yeni Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Yılmaz
Herkez istediği yöntemle yapabilir  :-\.. mrk etmeyin hayvanlara bilhassa kuşlara kesinlikle  eziyet tarzında bişey yapmadım ben hiç bişeyden de mahrum dğldi ..  sadece ''kanat bantlama yöntemi'' yazdım sen bundan istediğin anlamı çıkarabilrsin ki öyle de yaptın ztn.. aklında kuşu günlerce bantlı tutup uçmasına izin vermeme gibi bişey uyandırdı  ama bilip bilmeden yorum yapma yöntemime.. sorsaydın nasıl yaptıgımı söylerdim ve konuya acıklık getirirdim.. O yüzden bilmediğiniz bişeye bırakın yorum yapmayı ; '' ona zarar vermeyeceğinizi sadece arkadaş olduğunuzu göstermek. Başka yöntemlere kalkışmayın. Kanat bantlamaymış .... Siz kuşu bazı özelliklerinden mahrum bırakarak değil''  tarzında atıfta bulunmazsanız  sevinirim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Erkan YILMAZ' Alıntı:
Herkez istediği yöntemle yapabilir  :-\.. mrk etmeyin hayvanlara bilhassa kuşlara kesinlikle  eziyet tarzında bişey yapmadım ben hiç bişeyden de mahrum dğldi ..  sadece ''kanat bantlama yöntemi'' yazdım sen bundan istediğin anlamı çıkarabilrsin ki öyle de yaptın ztn.. aklında kuşu günlerce bantlı tutup uçmasına izin vermeme gibi bişey uyandırdı  ama bilip bilmeden yorum yapma yöntemime.. sorsaydın nasıl yaptıgımı söylerdim ve konuya acıklık getirirdim.. O yüzden bilmediğiniz bişeye bırakın yorum yapmayı ; '' ona zarar vermeyeceğinizi sadece arkadaş olduğunuzu göstermek. Başka yöntemlere kalkışmayın. Kanat bantlamaymış .... Siz kuşu bazı özelliklerinden mahrum bırakarak değil''  tarzında atıfta bulunmazsanız  sevinirim.
Ben sizin yönetiminize değil bu tür tüm yöntemlere tepki gösterdim. Sizin yönteminize de bir şey dediğim yok.

digi

Yeni Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Yılmaz
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Ben sizin yönetiminize değil bu tür tüm yöntemlere tepki gösterdim. Sizin yönteminize de bir şey dediğim yok.
Yazdığın cümlenin kendi içinde anlam kavgası var :) benim yöntemime bişey demediğni söyluyosun snra bu tür yöntemler diyerek benım yontemımı kapsıyosun snra tekrar sizin yönteminize birşey dediğim yok diyosun :) sanırım 'senın yontemine saygı duyuyorum fakat diğerlerine karşıyım' mı demek istedin :D

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Sonuçta herkesin yaptığı kendine. Ama doğru olanı söylemek de bizlerin görevi.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Aslına bakarsanız benim cümlem biraz dikkatli bakıldığında gayet anlamlı. Dediğiniz gibi bu tür yöntemleri desteklemiyorum ama size de saygı duyuyorum.

digi

Yeni Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Yılmaz
Yöntemimi bilmeden hala desteklemiyorum diyosun.. uzatmıyalım neyse.. iyi akşamlar..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Erkan YILMAZ' Alıntı:
Yöntemimi bilmeden hala desteklemiyorum diyosun.. uzatmıyalım neyse.. iyi akşamlar..
Ya şimdi kuşun kanadı bantlıyorsunuz. Bunun ne gibi bir yöntemi olabilir. Bantlama gerçekten gereksiz bir yöntemdir. Dediğiniz gibi  bye bye

digi

Yeni Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Yılmaz
Trip atan küçük kızlar gibi cümlenizi söyleyip bye bye demeniz gerçekten güldürdü benii :)  benzetmemi yanlış anlamayın..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Dediğim gibi Baki bey siz kuşunuzu sevginizle kendinize bağlayın. Ona dokunarak kendinize güvenmesini sağlayın. O zaman sizden zarar gelmeyeceğini, size güvenip elinize gelebileceğini anlayacaktır.

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Dediğim gibi Baki bey siz kuşunuzu sevginizle kendinize bağlayın. Ona dokunarak kendinize güvenmesini sağlayın. O zaman sizden zarar gelmeyeceğini, size güvenip elinize gelebileceğini anlayacaktır.
2-3 Gün Elime Almadım Kuşu Kafesine Elimi Sokup Arkasını Sevdim Parmagıma Geldi.
Yaklaşık 10 15dk Parmagmda Uyudu.Ama Bazen Nadiren Parmagıma Geçerken Hafif Isırıklar Atıyor Bunun Sebebi Nedir. Birde Dilimle Dişimle Elimle Agzına Çekirdek Kabugu Uzatıyorum Oyalanıyor :D Çekirdek Kabugu Zararlımıdır? Size Aramızda İletişim Nasıl ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Çekirdek kabuğundan ziyade üstündeki toz zararlıdır. Kuşun ısırması arada sırada normal. İyice alışınca bu ısırmalar artar ama arkadaşça ısırmalara dönüşür :)

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Çekirdek kabuğundan ziyade üstündeki toz zararlıdır. Kuşun ısırması arada sırada normal. İyice alışınca bu ısırmalar artar ama arkadaşça ısırmalara dönüşür :)
Dışı Tuzlu Olanlardan Değil. Normal Dışında Herhangi Bir Tuz Yok. Beyaz Çekirdek.
Vermemde Sakınca Varmı? Dilimden Dişimden Elimden Alması İyi Birşey mi?

MersinLy

Takipçi Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Kala
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Vermiyeyim mi Çekirdek ? :D yada içini yerse Zararlımı İçi?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
O da zararlı. Kavrulmuş olduğu için. Zaten yaz aylarında vermesen daha iyi olur abi.