KUŞUMUN AYAĞI KIRILDI 3 GÜN ÖNCE

Mehmet123

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Mehmet
Yardım istiyorum.Bu 3 günü kısaca özet geçeyim.Kuşumun ayağı kırıldı ve veterinere götürdük dizden kırık dedi ve sert plastikle sardı üstünede sargı çekti azıcık ve bir şırınganın içerisinde sarı bir ağrı kesici verdi gün gün sıkın 2-3 damla ayağına dedi.Muhabbet kuşları huyludur ayağıyla oynar büyük ihtimal dedi öylede oldu 1 gün sonra ayağındaki herşeyi attı.Bugün ise kuştan anlayan nöbetçi bir veteriner bulduk ve götürdük busefer çok daha iyi sardı dizden kırığı var kalçasındada hafif zedelenmeler var dedi busefer sert plastik çubuğun üstüne resimdeki gibi çok daha iyi sardı sıkı sarmadı aslında ama korkuyorum kuşun 2 ayağında renk değişimi varmı kangren olurmu diye.Kafesini kırıldığı gün içersinde düzenledim tüneklerini birbirine çok yaklaştırdım zıplayıp geçsin diye 1 tane oyuncağını bıraktım gerisini çıkarttım aynalı tüneğini yeniden koydum normalde aynasını ters çevirip kullanıyorduk şimdi moral olsun ve ayağıyla oynamasın diye aynasını tekrar ters çevirip taktık kafesine.Bazıları tünekleri alın dediler ama ben can sıkıntısından ayağıyla daha fazla oynar diye almadım onun yerine baya bi yaklaştırdım kuş 2 günden beri hiç kafes altına indiğini görmedim(yem döktüm kafes altına) nadiren iniyor genellikle aynalı tüneği ve normal tüneklerinde.Yemesi ve içmesinde hiç bir sorun yok gayet iyi yiyor.Dışkısındada anormallik yok.Suyuna multivitamin katıyorum önerirmisiniz?Ve 2 günde bir mevye sebze doğrayıp veriyorum fazla suyunu alarak peçeteyle 3-4 günde bir yumurta maması veriyorum.Daha ne yapabilirim kuşum iyileşirmi çok bağlandım ona gözlerim kan çanağı oldu ağlamaktan eskisi gibi basarmı yada eskisi kadar olmasada basarmı :'(((
BUGÜN ÇEKTİĞİM RESİMLER: (VETERİNERDEN GELDİĞİ ANDA RESMİNİ ÇEKMİŞTİM O YÜZDEN BİRAZ YORGUNDU CANIM BONCUĞUM)
https://imgyukle.com/i/QAZCot
AYAK KIRILMASINDAN 1 GÜN SONRASINDAKİ RESİMLERİ:

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
kalsiyum içerikli besinler verin. (sübye kemiğini eksik etmeyin).
kafes içerisini rahatlatın ki fazla hoplama zıplama seçeneği kalmasın.
suyu yemi kolay ulaşılır yerde olsun.
Veteriner doğru müdaheleyi yapmıştır.
Bu hayvanlar dirençsiz oldukları kadar da canları pek hayvanlardır. Acılarını pek belli etmezler.
İyileşme de kısa zamanda olur.

Geçmiş olsun.