Kuşumun cinsiyeti nedir?

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Kanatlarını evcilleştirmek için canice yolmuşlar ama iyi bakabilirsen zamanla yenisi çıkar, birde kafesin dibine yem dökmüşsün yeme alışması için ilk başlarda lazım ama o yemlere kuşun pisliği yapıştığı için kafesin altını sürekli temizlemelisin. aynı zamanda yemliklerde de yem olsun. İlerleyen zamanlarda sadece yemlikte yem kalsın. Kafesin dibine dökmeyi bırakırsın

makyel

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Akyel
Ilk geldiği zamanlarda yem kıramazsa diye dökmüştüm baktım yen kabından da yemiş kabuklar var temizledim artık yere dökmüyorum. Ne kadar zamanda yeniden çıkar kanatları? Yapmam gereken özel birşey var mı bunun için?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Merve AKYEL' Alıntı:
Ilk geldiği zamanlarda yem kıramazsa diye dökmüştüm baktım yen kabından da yemiş kabuklar var temizledim artık yere dökmüyorum. Ne kadar zamanda yeniden çıkar kanatları? Yapmam gereken özel birşey var mı bunun için?
mama takviyesi yap kısa zamanda çıkar kanatları tekrar..

makyel

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Akyel
Kuşumun kanatlarının birindeki tek takılan uzun tüyü bugün kopmuş. :( Tüyün kökü siyah. Fotoğrafını çektim. http://hizliresim.com/e7L3ON diğer kanattaki uzun tüyün de kökü siyah. Sırtında ve kanatlarının altındaki tüylerinde de dökülme var. Araştırdım fransız tüy dökümü olabilir belirtileri çok benziyor. Havuç yumurta bebe biskuvisi ve etimekten karışım yaptım yem olarak onu veriyorum ama pek sevmedi sanırım yemiyor. Bir de şimdi gagasıyla yem kırıyor gibi ses çıkartıyor. Aç sanırım normal yeme geri mi dönsem? Yardımcı olursanız sevinirim.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Yem yiyemeyecek derecede küçükse kafesin dibine de yem dökün ve daha önce söylediğimgibi kanarya yeminden, yani aspurdan alıp verin. Normal yeminede kkarıştıra bilirsiniz. Ve mamaya devam edin. Zamanla sevecektir

makyel

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Akyel
Faruk ÇELİK.' Alıntı:
Yem yiyemeyecek derecede küçükse kafesin dibine de yem dökün ve daha önce söylediğimgibi kanarya yeminden, yani aspurdan alıp verin. Normal yeminede kkarıştıra bilirsiniz. Ve mamaya devam edin. Zamanla sevecektir
Teşekkür ederim bilgiler için. Bugün güvendiğim bir petshop a gittim. Durumu anlattım. Kanatlarını yolmuş olabilirler vitamin kullan dedi. Fransız tüy dökümü varsa da olduğu haliyle kabulüm artık. Ayrıca üşütmüş sanırım sabah hapşuruyordu. Antibiyotik aldım. Bir de yine sabah farkettim omzumdayken çok kaşınıyordu ve beyaz kepekler döküldü hep. Onun için de bit ilacı aldım. Bir de kanarya yemi aldım. Yemine karıştırıcam. İnş en kısa zamanda düzelir. Haline çok üzülüyorum. :(

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Yalnız kuşa normal antibiyotik verilmesi saglıklı olmayabilir. Arkadaşlar genelde bytril ilacını öneriyorlar, birde bit spreyini fazla sıkmayın. Haftada 1 veya 2 defayı geçmesin ve üzerine en fazla 3 defa sıkın. Herşeyin fazlası zararlı

makyel

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Akyel
Dün bir veterinerle görüştüm. Kuşumu henüz gösteremedim ama durumunu telefonda izah ettim. Kullandığım ilaçları söyledim. 2-3 gün bu şekilde devam et dedi. Kuş yavru ve büyük ihtimal annesi tarafından ya da satıcı kuşu yakalamaya çalışırken hırpalanmış ve tüyleri o şekilde kopmuştur dedi. Bir kaç gün sonra şikayetler düzelmezse bana getir ben de kontrol edeyim dedi. Ayrıca başka bir veterinerle daha görüştüm. Yaptıklarımı yeterli gördü ama tabi kuşu görmeden yine de net birşey söyleyemeyeceğini iletti. Dün akşam da kuşumu gayet normal buldum. Mamasını ve yemini yemiş suyunu da büyük ölçüde bitirmiş. Ve daha canlı gibi geldi bana. Sanırım yapı olarak ya da henüz yavru olduğu için biraz sakin bir bebek benim kuşum. Dün kayınvalidemin evine çıkardım (üst katımıza) onların dişi kuşunun yanına koydum. Hiç ötmediği kadar öttü ve çok iyi anlaştılar. Sanırım gün içinde yalnız kaldığı için de böyle davranıyor olabilir. Ama kuşumla aramızda çok kuvvetli bir bağ oluştuğunu düşünüyorum. Eğitilmeye de çok müsait. Gel dediğimde hemen parmağıma atlıyor  Bir kaç gün içinde tamamen normale dönmesini ve bir aya kadar da kanat tüylerinin yeniden çıkmasını ümit ediyorum. Size de bilgi veririm. Tekrardan teşekkürler..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Merve AKYEL' Alıntı:
Dün bir veterinerle görüştüm. Kuşumu henüz gösteremedim ama durumunu telefonda izah ettim. Kullandığım ilaçları söyledim. 2-3 gün bu şekilde devam et dedi. Kuş yavru ve büyük ihtimal annesi tarafından ya da satıcı kuşu yakalamaya çalışırken hırpalanmış ve tüyleri o şekilde kopmuştur dedi. Bir kaç gün sonra şikayetler düzelmezse bana getir ben de kontrol edeyim dedi. Ayrıca başka bir veterinerle daha görüştüm. Yaptıklarımı yeterli gördü ama tabi kuşu görmeden yine de net birşey söyleyemeyeceğini iletti. Dün akşam da kuşumu gayet normal buldum. Mamasını ve yemini yemiş suyunu da büyük ölçüde bitirmiş. Ve daha canlı gibi geldi bana. Sanırım yapı olarak ya da henüz yavru olduğu için biraz sakin bir bebek benim kuşum. Dün kayınvalidemin evine çıkardım (üst katımıza) onların dişi kuşunun yanına koydum. Hiç ötmediği kadar öttü ve çok iyi anlaştılar. Sanırım gün içinde yalnız kaldığı için de böyle davranıyor olabilir. Ama kuşumla aramızda çok kuvvetli bir bağ oluştuğunu düşünüyorum. Eğitilmeye de çok müsait. Gel dediğimde hemen parmağıma atlıyor  Bir kaç gün içinde tamamen normale dönmesini ve bir aya kadar da kanat tüylerinin yeniden çıkmasını ümit ediyorum. Size de bilgi veririm. Tekrardan teşekkürler..
hadi hayırlısı diyelim bizde:)

makyel

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Akyel
Yakışıklı kuşumun kanatları uzuyor çok mutluyum sizlerle paylaşmak istedim. :) Dediğim konularda sağlığı gayet iyi, gittikçe daha da canlanmaya başladı. Yalnız bu aralar sürekli ağzını açıp kapatıyor ve bunu yaparken de derin derin nefes alıyor. Kafeste, parmağımda, omzumda, uyuklarken sık sık yapıyor bunu. Yine internette araştırdım solunum yolu bozukluğu belirtisi olarak anlatmışlar. Belki bilgi sahibi olan vardır yardımcı olursa sevinirim. Sonuç olarak ilaç kullanmak istemiyorum. Bir süre gözlemlemeyi düşünüyorum.

Çocuğumun son hali :)

http://www.hizliresimyukle.com/image/xwO

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
bektaş arkadaşımız ıhlamurdan ve faydalarından bahsetmıştı..

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Elinizde kanatlarını açması ve nefes nefese kalmasının sebebi hasta olması değil, muhabbet kuşları ele alınmayı çok sevmezler ve uzun süre uçamazlar, kanatlarıda olmadığı için normalden daha çabuk yoruluyor ve bu şekilde nefes nefese kalıyor. Çok yoruldugunda ayağının sıcaklığını elinizde hissedersiniz zaten. Bu şekilde yoruldugunda ayağına üfleyin biraz dinlenmesini bekleyin. Elinizde çok yorarsanız hayvan elinizde de ölebilir. Kuşunuz kanatsız olduğu için elinizde fazla tutmayın, özellikle avucunuzun içerisine almayın. Son olarak kuşun kanatları yeni çıkıyorsa elinizde kuşun fazla kanat çırpmasını engelleyen. Mümkünse kafesinden dışarıya fazla çıkartmayın. Taze kanatlar en küçük zorlanmada bile hemen kanarlar ve bu kanama sonucu o kanat bir daha düzelmez, sürekli yamuk yumuk çıkar ve tam olgunlaşmadan kopar, bu şekilde sürekli kanat sorunu yaşarsınız. Kanatlarının kananamasına özen gösterin. Dediklerimi yaparsanız hiçbir sorun yaşamadan kuşunuzla güzel günler geçirirsiniz

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Merve AKYEL' Alıntı:
Kuşumun kanatları uzuyor ama normal mi uzuyor bozuk mu anlayamadım. Uzayan tüylerden bir kaçı da dün düşmüş. Yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.hizliresimyukle.com/k3X

http://www.hizliresimyukle.com/k3a
bu konuyu uzun uzun ele almıştık...
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,29582.0.html
daha once actigim bu konudan bilgi edinebilirsiniz...
ayrıca tavsiyem.. kusun karın bölgesine vilmectin damlatin.. 9 gun sonra tekrar damlatin..
ve hipraminchok adlı vitaminden alin.. 10 gun boyunca suluguna mercimek tanesi kadar koyun.. daha sonra 5 gun temiz su verin.. tekrar 10 gun daha vitamini kullanın.. gecmis olsun.. kusunuz cok guzel

makyel

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Akyel
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
bu konuyu uzun uzun ele almıştık...
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,29582.0.html
daha once actigim bu konudan bilgi edinebilirsiniz...
ayrıca tavsiyem.. kusun karın bölgesine vilmectin damlatin.. 9 gun sonra tekrar damlatin..
ve hipraminchok adlı vitaminden alin.. 10 gun boyunca suluguna mercimek tanesi kadar koyun.. daha sonra 5 gun temiz su verin.. tekrar 10 gun daha vitamini kullanın.. gecmis olsun.. kusunuz cok guzel
Vermiş olduğunuz linki incelicem. Teşekkür ederim bilgiler için.