Kusumun cinsiyeti ve yasi hakkinda yardimci olabilir misiniz?

fuyaka

Yeni Üyemiz
Adı
hayati
Soyadı
kel
Merhabalar, bu kusu alali 2 3 gün oldu. ilk aldigimda bir kabarıklık vardi ama düzeldi gibi suan. Ama cinsiyet konusunda endisem var. Bana erkek diye satildi ama zannedersem degil gibi. Siz ne düsünüyorsunuz cins,cinsiyet ve yasi hakkinda? tam beyaz degil ama tam mavi de degil.

fuyaka

Yeni Üyemiz
Adı
hayati
Soyadı
kel
Teşekkürler de emin misiniz hocam? bana bunu erkek diye satmisti satici . kendimi eski devirlerde kiz evlat istemeyen babalar gibi hissettim simdi.  :) ins degistirirler

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
Kuç dişi ve rahatsız, özellikle yavruluğun ilk dönemlerinde ishal vb. rahatsızlıklar sık görülebilir. Dışkısını kontrol edin, eğer ishal varsa mamasına leblebi tozu dökün ve ilaç takviyesi yapın. Petshop'larda çok dikkat etmezler hayvanların sağlığında, çok tatlı bir bücür umarım iyileşir. Geçmiş olsun

fuyaka

Yeni Üyemiz
Adı
hayati
Soyadı
kel
Cevap veren herkese teşekkür ederim. şuan o ilki kabarıklı gecti. Peki egitmek icin tekrar bi yavru erkek almak istesem neyine dikkat etmem gerekiyor? Birincisi deliklerin etrafi da mavi olacak. gözü tam siyah olacak

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Eray ÖZKILIÇ' Alıntı:
Kuç dişi ve rahatsız, özellikle yavruluğun ilk dönemlerinde ishal vb. rahatsızlıklar sık görülebilir. Dışkısını kontrol edin, eğer ishal varsa mamasına leblebi tozu dökün ve ilaç takviyesi yapın. Petshop'larda çok dikkat etmezler hayvanların sağlığında, çok tatlı bir bücür umarım iyileşir. Geçmiş olsun
Yardım etmeye çalışıyorsunuz ama ishali olan kuşa mama verilmez.
İshali varsa uygun br ishal ilacı alıp tedaviye başlayın...
Kuşun göz rengi falan anlayamazsınız.Çere rengi bütünü aynı renk olmalı.Genç kuşlarda mor olmalı.Kuş büyüdükçe maviye doğru gider.Çok açık renkli kuşlarda mor ve tonları gibi açık renk olabilir.

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
fuyaka' Alıntı:
Cevap veren herkese teşekkür ederim. şuan o ilki kabarıklı gecti. Peki egitmek icin tekrar bi yavru erkek almak istesem neyine dikkat etmem gerekiyor? Birincisi deliklerin etrafi da mavi olacak. gözü tam siyah olacak
Erkek Yavru Örnekleri:
http://img1.loadtr.com/b-638214-yavru_muhabbet_ku%C5%9Fu.jpg
http://img04.blogcu.com/v2/images/big/e/r/s/ersinaksar/ersinaksar_137708545917.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-MDfYq-ZIemg/Uic3L0MgzaI/AAAAAAAAAb0/FeQVygN7DC4/s1600/100_8399.JPG

Dişi Yavru:
http://img217.imageshack.us/img217/5753/24600506ug3.jpg
http://www.sevgiplatformu.com/muhabbet_kusu/muhabbet_kusu_1.jpg

Yukarıda dişi ve erkek yavrular arasında internetten bulabilrdiğim bazı resimleri göstermeye çalıştım. Gaga renginde bariz bir koyuluk ve yoğun bir renk olur daha yuvadan atlamadan bile anlar bu işi yapanlar. Dişlerde ise gagası daha açık renklidir, resimlerde görebileceğiniz gibi. Kendi kuşunuzdan da anlayabilirsiniz.

kuşunuzun seveceği şeyleri ( muz,kıvırcık ve elma gibi ya da mama ) kafese takarak alışmasını ve yemesini sağlayın, eğer çok fazla korkmuyorsa bir süre sonra bunlardan birisini kafeste yavaşça elinizle yedirmeye çalışın ama yakalamaya çalışmayın elinizden korkmasın bir süre sonra avucunuzun içerisine koyun orda da yiyiyorsa iyice alışmış demektir, yavaş yavaş ancak bu şekilde kendinize alıştırabilirsiniz daha sonra da dışarı çıkardığınızda bunları tekrarlayın, zaten bir süre sonra size güvenecektir. kuşu kafase yakalayarak koymayı çok fazla denemeyin elinizden korkmaya başlar bir süre sonra bu şekilde yavru değil büyük kuşlar bile alışıyor

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
Emre CEYHAN' Alıntı:
Yardım etmeye çalışıyorsunuz ama ishali olan kuşa mama verilmez.
İshali varsa uygun br ishal ilacı alıp tedaviye başlayın...
Kuşun göz rengi falan anlayamazsınız.Çere rengi bütünü aynı renk olmalı.Genç kuşlarda mor olmalı.Kuş büyüdükçe maviye doğru gider.Çok açık renkli kuşlarda mor ve tonları gibi açık renk olabilir.
İshali en etkin ve hızlı kesen şeylerden birisi de leblebi tozudur, ağzına boca edemeyeceğinize göre alınacak hazır mamanın içerisine koyarak rhatlıkla verilebilr ki kendi kuşlarımda denedim ve olumlu sonuç aldım. Normal yemin içerisinde de yiyemez, yeme bulanacak ki yiyebilrsin daha yavru bir kuştan bahsediyoruz ilaç takviyesi de iyileşmesine yardımcı olacaktır zaten. Evde yapılan cıvık mamalar kuşa zaten çoğunlukla iyi gelmiyor ki herkes de mama yapımından anlamaz...

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Kendiniz bakıyormuş gibi davranmayın.Doğrusu neyse onu aktarın.Kendiniz bakarken istediğiniz şekilde davranmakta özgürsünüz.

fuyaka

Yeni Üyemiz
Adı
hayati
Soyadı
kel
O ilk geldigindeki halsizligi gecmisti. Ama az önce geri iade ettim. İsin garip tarafı hala erkek oldugunu iddia ediyodu. Ben de sizin söylediklerinizi söyledim iyice beyaxa dönecegini felan o tam tersinini söyledi rengi oturur gibisinden ki bence de disi karsılastırdıgım resimlerden
:)