Kuşumun Dışkısı

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Merhaba arkadaşlar kuşumun dışkısında bugün birşey fark ettim ve dikkatimi çekti sizlerle paylaşmak istedim yardımcı olursanız sevinirim.

Yeminin içinde çok az Nijer,Çiğ Susam ve Keten Tohumu var.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Yardımcı olabilecek değerli kişiler var'mı acaba?

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Bana yardımcı olabilecek kimse yokmu çok sevinirim.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Fazla detay veremediğiniz için tahminler yürütmek zorundayız. Kuşun düyetinden kaynaklanan sorun olacağı gibi görünmüyor ama susamı ve keteni mümkünse çıkarın, bunlar yüksek oranda yağ içeren tohumlardır. Bazen aşırı yağlı iyecekler bunun gibi dışkı oluşumlarına sebep olabiliyor. Tek kuş besliyorsunuz sanırım, öyle ise şimdilik nijer tohumuna da gerek yok. İmkanınız varsa sade beyaz darı ve sade kanarya (aspur) yemi alıp eşit oranda karıştırıp verebilirsiniz. Bu yemler yemcilerde bulunur ve açık olarak satılır...bazen büyük petşoplarda da açık olarak satılan yemler bulunur.

Bunun gibi dışkılar uzun vadede göründüğünde (1 hafta - 10 gündür veya daha uzun bir süre) normalde karaciğer, safra veya pankreas sorununa işaret eder. Bu tabii birçok nedenden de kaynaklanabilir ama en muhtemel olasılıklar sindirim zorluğu veya  dehidrasyon denilen olaydan oluşur (sıvı kayıbı, yetersiz sıvı tüketimi). Dehidrasyon tek veya 2 kuş beslenen durumlarda pek olası bir ihtimal değil ama siz yine de emin olmak için su içip içmediğini gözlemleyebilirsiniz.

Sindirim zorluğuna yol açabilecek sebeplerden birisi kuş kumu eksikliği. Kafesinizde kuş kumu yoksa, kuş kumu alın ve kafesine bir mamalık içinde bir miktar sunun. Kaliteli bir kuş kumu almak isterseniz witte molen markasını tercih edebilirsiniz (örnek - http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=0&urn=2702)

Kuşun su tüketimi normal ise ve kafesde kuş kumu varsa, biraz daha detaylı bilgi vermeye deneyin, örneğin bu durum kaç günden beri var, son günlerde yem dışında başka yiyecekler verdiniz mi (mama gibi veya sebze-meyve), bahsettiğiniz yem karışımını nekadar süredir kuşa verdiniz.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Kafesinde kumu ve suyu mevcut.Yemine nijer susam ve keten tohumunu 1 haftaya yakın veriyorum ve dıskısının bu halini  ben tespit edili 2 gün kadar oldu acaba rahatsızlıgı var ise ne yapmamı önerirsiniz.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Peki bir sorun var okarak gözüküyorsa Acil olarak yapmam gereken nedir tedavi için.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Mustafa SOYSAL' Alıntı:
Peki bir sorun var okarak gözüküyorsa Acil olarak yapmam gereken nedir tedavi için.
acil olarak yapmanız gereken birşey yok...sadece yeminden susam, keten ve nijer tohumlarını çıkarın...bunlar yağ oranı yüksek tohumlardır. Yani bu tohumları içeren yem vermeyin. Normal sade beyaz dar ile sade kanarya yemini karıştırıp verin ve birkaç gün gözlemleyin bakalım bir değişiklik olacakmı.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
konu ile ilgili yardımcı olacak başka kimse yok'mu acaba kuşumun dışkısında bir sorun varmı acaba?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
sanırım tam olarak ikna olamadınız. Bakın özellikle eklemiş olduğunuz resimlerdeki gibi dışkılar illaki hastalıktan kaynaklanmaz...daha çok yağlı yiyeceklerde bulunan  yağ oranı etkili olur bu tarz durumlarda...susam, nijer ve keten tohumları yağ oranı çok yüksek tuhomlardır. Bunları kuşun diyetinden çıkarın ve bir hafta kadat önerdiğim tohumlarla besleyin. Bir iyileşme olmazise anca ondan sonra bakteriyel veya fungusit sorunu olasılığı araştırmasına girmelisin.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Günay bey dediğiniz gibi sade beyaz darı ile sade kanarya yemini alıp karıştıracağım bide öye deneyim sağolun.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Dedigin gibi sade ddari ve sade kanarya yemini karistirdim verdim yedi ve diskilamasi ayni fakat marul yedirince diskisi  sivi oluyor ve yesil oluyor diski rengi

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Mustafa bey Gunay abi bu isin ustadlarindandir. Muhakkak cvp verecektir size. Benim de bir kusumun diskisi aynen boyleydi uzun arastirmalar sonucu pankreas sorunu olduguna kanaat getirdik. Uyguladigimiz tedavi neoteramicyn+plus oldu. Fakat sizin kusunuzdada ayni sorun olup olmadigina emin olmadan bilincsiz birsey yapmayin Gunay abinin pesini birakmayin ;)

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
selam ben böbreklerde bir sorun olduğu kanısındayım. fakat yinede vitamin ve minarel eksikliği olup olmadığını anlamak için kuşunuzun suyuna elektrolit vermenizi öneririm.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Fazla detay veremediğiniz için tahminler yürütmek zorundayız. Kuşun düyetinden kaynaklanan sorun olacağı gibi görünmüyor ama susamı ve keteni mümkünse çıkarın, bunlar yüksek oranda yağ içeren tohumlardır. Bazen aşırı yağlı iyecekler bunun gibi dışkı oluşumlarına sebep olabiliyor. Tek kuş besliyorsunuz sanırım, öyle ise şimdilik nijer tohumuna da gerek yok. İmkanınız varsa sade beyaz darı ve sade kanarya (aspur) yemi alıp eşit oranda karıştırıp verebilirsiniz. Bu yemler yemcilerde bulunur ve açık olarak satılır...bazen büyük petşoplarda da açık olarak satılan yemler bulunur.

Bunun gibi dışkılar uzun vadede göründüğünde (1 hafta - 10 gündür veya daha uzun bir süre) normalde karaciğer, safra veya pankreas sorununa işaret eder. Bu tabii birçok nedenden de kaynaklanabilir ama en muhtemel olasılıklar sindirim zorluğu veya  dehidrasyon denilen olaydan oluşur (sıvı kayıbı, yetersiz sıvı tüketimi). Dehidrasyon tek veya 2 kuş beslenen durumlarda pek olası bir ihtimal değil ama siz yine de emin olmak için su içip içmediğini gözlemleyebilirsiniz.

Sindirim zorluğuna yol açabilecek sebeplerden birisi kuş kumu eksikliği. Kafesinizde kuş kumu yoksa, kuş kumu alın ve kafesine bir mamalık içinde bir miktar sunun. Kaliteli bir kuş kumu almak isterseniz witte molen markasını tercih edebilirsiniz (örnek - http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=0&urn=2702)

Kuşun su tüketimi normal ise ve kafesde kuş kumu varsa, biraz daha detaylı bilgi vermeye deneyin, örneğin bu durum kaç günden beri var, son günlerde yem dışında başka yiyecekler verdiniz mi (mama gibi veya sebze-meyve), bahsettiğiniz yem karışımını nekadar süredir kuşa verdiniz.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Kuşuma zeytinyağı içirmiştim ve marul yedirmiştim Kuşumun dışkısı yeşilimsi renge döndü ancak sonra normal yemini yiyince yine resimdeki gibi renge dönüştü.