KUŞUMUN GÖZÜ GÖRMÜYOR! (LÜTFEN ACİL YARDIM!!!)

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Merhaba arkadaşlar.kuşumun dün sağ gözüne kafesin içerisinde toz kaçtı,dün gözünü hiç açmıyordu kendiliginden düzelir diyerekten karışmadım fakat bugün baktımki sağ gözü açık fakat hiç görmüyor.elime aldım yakından baktım gözünün siyah noktasının üzerinde bugulanma var ve göz bebegi nerdeyse hiç seçilmiyor.çevremde gidebilecegim veterinerde yok. terramycin diye bir göz merhemi aldım eczaneden sürdüm ama hiç fayda edecegini sanmıyorum. başka bir göz damlasımı almalıyım.lütfen acil yardım edin.yoksa kuşumun gözü kör kalabilir :S

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
ellerini yıka kuşunun gözünü su ile yıka ve sonra peçete ile sil kafesi temizle toz olmasın düzelir

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
çok teşekkür ederim.dediginiz gibi birde su ile kuşun gözünü yıkayayım.göz damlası kullanıp kullanmama konusunda kararsız kaldım  confusedtw

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
gözüne kremi sürdüm bu defada hiç gözünü açamıyor  :-[ bu kuşumu çift olarak yeni almıştım.evde 2 çift kuşum olmasına karşın yavru alamadıgım için bu hasta olan kuşumu çiftleşirken gördüm diye satın aldım ama şans yüzüme yine gülmedi.evde 3 çift muhabbetim var,1 çift kanaryam var ama yavru alamıyorum.yavru alma konusunda çok şanssızım  crying crying crying

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bence kremide sürmeyin sadece suyla yıyakın bekleyin bakalım iyi gelecek mi??

poker1984

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
ilhan
Kremden önce genta göz damlasını araştır istersen. Ecz. satılır 2,5 tl civarı fyatı, çok geçmiş olsun.

bilge arat

Üyemiz
Adı
bilge
Soyadı
arat
Gözü mikrop kapmış olabilir,en iyisi veterinere gösterin,bence göz hassas bir bölge,rastgele bir ilaç kullanımı zarar verebilir.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
gecmis olsun büyük ihtimalle mikrop kapmıstır.. yada kus kendi gözünü kaşımıştır toz girdikten sonra..  genta göz damlası alın günde 3 defa gözüne damlatın.. ayrıca teramesin göz melheminide genda göz damlasından sonra günde 2 defa sürerseniz.. mümkün mertebe düzelecegini dusunuyorum gecmis olsun..

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
öncelikle hepinize çok teşekkür ederim.kuşu petshopçudan yeni satın almıştım ilk gün besledim ama 2 gözüde saglam duruyordu.kafesin altı biraz kirlenmişti kafesin içerisinde biraz toz vardı.kuşa akıllı yemlik takarken içerisinde uçuştular orda gözüne toz kaçtı gözünün bu şekilde oldugunu farkettim.galiba eskiden beri gözü kördü ama gözü görmedigi için gelen tozdan gözünü koruyamadı ve içerisine pislik kaçtı.bu şekilde gözünün görmedigini tespit etmiş oldum.halbuki kuşçudan aldıgımda ne ümitler besleyerek almıştım.çiftleştiklerini bile görmüştüm :S.neyse geleyim özete kuşumun gözüne eczaneden aldıgım eye visol diye bir göz damlasını kullandım.gözünün dışarıdan göründügü kadarıyla düzeldi gibi ama sürekli sag gözü kapalı ve içerisine yakından bakıldıgında gözünün siyahı yamuk ve alabula duruyor.yani kör oldugu çok belli oluyor  :( resimlerinide çektim buraya ekliyorum ama kamera net olmadıgı için tam belli olmuyor.
sizce bu kuş tekrar çiftleşirmi bundan yavru alabilirmiyim? dişi eskisi gibi pas vermiyor erkege.
yorumlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.kuş sag taraftaki yeşil renkli erkek olanı

http://j1309.hizliresim.com/1f/c/slgc3.jpg

http://s1309.hizliresim.com/1f/c/slgf6.jpg

http://j1309.hizliresim.com/1f/c/slghg.jpg