Kuşumun gözüne ne olmuş olabilit?

Bedizci

Üyemiz
Adı
Şevval
Soyadı
Kışlal
Sabah kafesten çıkarttım. Omzumdayken gözünü kaşıdı onda fark ettim gözü kırmızı. Sadece sol gözünde var. Bu neden olmuş olabilir, sizce hasta mı? Hasta ise tedavisi nedir? Yardım eder misiniz? crying confusedtw pray crying crazy confused

Ekli dosyalar

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Geçmiş olsun sevval hanım kuşunuz enfeksiyon kapmış, kafes ve ekipmanları dezenfekte ediniz kafes tabanında ızgara yoksa ayağı dışkıya basıp gözünü  kaşıdığı taktirde gözüne bulaşmıştır, birde tünekler plastik ise ahşap ile değiştirin, acık yem kullanıyorsanız tanınmış bir marka kapalı yeme geçmenizi tavsiye ederim
Tedavi ise eczanelerde satılan gentagut göz damlası var onu alıp sabah akşam iki gözünede birer damla damlatın, değişimi hemen göreceksiniz ama hijyeni eksik etmeyin geçmiş olsun aksi bir durum olursa tekrardan paylaşırsınız saygılar.

Bedizci

Üyemiz
Adı
Şevval
Soyadı
Kışlal
Recep MANAY' Alıntı:
Geçmiş olsun sevval hanım kuşunuz enfeksiyon kapmış, kafes ve ekipmanları dezenfekte ediniz kafes tabanında ızgara yoksa ayağı dışkıya basıp gözünü  kaşıdığı taktirde gözüne bulaşmıştır, birde tünekler plastik ise ahşap ile değiştirin, acık yem kullanıyorsanız tanınmış bir marka kapalı yeme geçmenizi tavsiye ederim
Tedavi ise eczanelerde satılan gentagut göz damlası var onu alıp sabah akşam iki gözünede birer damla damlatın, değişimi hemen göreceksiniz ama hijyeni eksik etmeyin geçmiş olsun aksi bir durum olursa tekrardan paylaşırsınız saygılar.

Aslında kafesinin temizliğine çok dikkat ediyorum çok titiz bir insanım zaten. Kafes tabanında ızgara var aslında ama onun üstünede kağıt koyuyordum, bundan sonra koymayayım. Tünekleri plastik evet ahsap alayım. Yemi kapalı yem zaten.

Fakat şöyle bir sıkıntı var ki, kuş çok evcil gün boyunca kafese neredeyse hiç girmiyor. Bir tek uyurken giriyor. Ona herşey serbest. Heryere girip çıkıyor, herşeye ağzını sürüyor. Bu durumda onun hijyenini kontrol etmem çok zor :( evet ev temiz ama bizim için temiz onun vücudu daha bi hassas sonuçta :(

Dediğiniz göz damlasını almayı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Iyi günler. :)

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Gazeteyi telin altına serin orda kalsın temizlerken o gazeteyi alıp yenisiniyle değiştirirsinz, damlayı alıp kullanın 5 gün uygulasanız yeter muhtemelen 2. Günde düzelecektir fakat siz 5 gün kullanın

Bedizci

Üyemiz
Adı
Şevval
Soyadı
Kışlal
Recep MANAY' Alıntı:
Gazeteyi telin altına serin orda kalsın temizlerken o gazeteyi alıp yenisiniyle değiştirirsinz, damlayı alıp kullanın 5 gün uygulasanız yeter muhtemelen 2. Günde düzelecektir fakat siz 5 gün kullanın
Peki yarın alıcam insaAllah. Teşekkür ederim :)