kuşumun hastalığı ne çözüm bulamıyorum lütfen yardım(fotoğraflı)

muhabbetkusummm4

Yeni Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
ülger

dün sürekli kusuyormuş gibi yapıyordu bugün sürekli gözünü kafesin etrafına sürtüyor ve yem yemiyor, sürekli kuyruğunu sallıyor, halsiz ve sürekli uyuyor ve poposuna dışkısı yapışmış halde kötü bir kokusu var acaba hastalığı ne?? ve değişik bir koku yaydığı için diğer kuş için de endişeliyim kafesleri ayırdık ama kafesler yan yana, yine bulaşma ihtimali var mı eğer varsa ayrı odalara koyacağım
ve antibiyotik kullanıyorum doğru mu yapıyorum acaba
lütfen yardım edin iyileşmesi için ne yapabilirim :( :'(

Flomy82

Yeni Üyemiz
Adı
Oktay
Soyadı
Balcı
Benim dişi kuşta kusar gibi yapıyordu hatta sağa sola yem çıkarıyordu. Yeşil nane yaprağı yediriyordum. Midesini üşütmüş ise kusturup rahatlatıyordu kuşu. Sıcak yerde tut. Hava akımı olan yerde kalmış olabilir

muhabbetkusummm4

Yeni Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
ülger
Flomy82' Alıntı:
Benim dişi kuşta kusar gibi yapıyordu hatta sağa sola yem çıkarıyordu. Yeşil nane yaprağı yediriyordum. Midesini üşütmüş ise kusturup rahatlatıyordu kuşu. Sıcak yerde tut. Hava akımı olan yerde kalmış olabilir
teşekkür ederim yanıtın için, deneyeceğim
bir de göz kenarlarındaki tüyler azalmış gibi görünüyor bunun hakkında fikrin var mı acaba?

Flomy82

Yeni Üyemiz
Adı
Oktay
Soyadı
Balcı
Teramisin göz kremi var onu dene ama tellere sürtmektende dökülmüş olabilir. Ya da mantar başlangıcı

muhabbetkusummm4

Yeni Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
ülger
Oktay BALCI' Alıntı:
Teramisin göz kremi var onu dene ama tellere sürtmektende dökülmüş olabilir. Ya da mantar başlangıcı
teşekkürler. teramisin nerde bulabilirim?
kabızını geçirmek için ne yapabilirim tecrübeniz var mı bu konuda

EnderBAYRAKTAR

Üyemiz
Adı
Ender
Soyadı
BAYRAKTAR
Terramcin kullan göz kenarları için, bende sadece göz kenarlarındaki tüyleri dökulmustu 2 günde terramcin krem ile geçti. Eczanelerde satılıyor 7-10 tl arası fiyatı

raifmeric

Takipçi Üyemiz
Adı
Raif
Soyadı
Meriç
Antibiyotik başlayın. Veterinere gösterin önce ama. Dışkısı ishal mi. İshalse köpüklü mü. Köpüklü ise karaciğer rahatsızlığıdır. Normal ishalse antibiyotiği var.

raifmeric

Takipçi Üyemiz
Adı
Raif
Soyadı
Meriç
Ayrıca yemesi nasıl. Yemesi iyiyse kurt atabilirsiniz. Bilin diye yazıyorum. Geosol toz var. 20 gr lık şişelerde zirai ilaç satan dükkânlarda var. 20 TL gibi birşey. Ben sultan papağanların için 100 ml suya bir buğday tanesi  katıp karıştırıyorum. En az üç gün en çok beş gün veriyorum. İshali, hele hele kokulu iğren dışkıyı kesiyor. Aynı ilaç solunum yolu hastalıkları için de kullanılıyor. Siz bilirsiniz. Miktarı küçücük muhabbete göre ayarlarım diyorsanız ishali keser. Ama hastalık ne şu an kestiremiyorum

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Göz kenarları tüyden dolayı öyle sanırım. Hatta tüyde olduğundan dolayıda hareketsiz olabilir. Birkaç gün multivitamin takviyesi yapın. Birkaç günde probiyotik. Biraz toparlansın. Tüy döneminde ağır ilaçlar kullanılırsa bağışıklık çökebiliyor ve kuş kaybedilebilir.