Meltem hanım aşağıda linkini verdiğim ilacı sipariş edin.
Salmonella ve ecoli ortak bakteriyel enfeksiyon hastalıkları için kullanılır.
www.guvercineczanesi.com
İlaç gelene kadar dediğim şekilde mutlaka b vitaminlerini kullanın. B vitaminlerinin ardından eczaneden
fosfo kalsiyum alın ve tam dolu suluğa bir pirinç tanesi kadar toz ekleyip 3 günde bunu kullanın. Buda günde 2 sefer tazelenicek.
Yani önce 3 gün b vitaminleri. Hemen ardından 3 günde fosfo kalsiyum. Ardından bir gün boşluk bırakın normal su verin. Daha sonra caremycin tedavisine başlayın. Caremycin'i tam dolu sluğa bir pirinç tanesi kadar ekliyorsunuz ve günde 2 sefer tazeliyorsunuz. Bu ilacı bir hafta kullanıcaksınız.
Daha sonra buradan kuşun son halini ve gelişmeleri yazın mutlaka. Ve dışkısının resimlerini ekleyin...
B vitaminlerini; sinir sistemine ve dengesizliğe iyi geldiği için,
Fosfo kalsiyumu; kalsiyum eksikliğinden dolayı bir dengesizlik varsa bunun için,
Caremycin'i ise salmonella ve koksidiyozdan şüphelendiğim için öneriyorum. Kuşun dışkılarından ve dengesiz hallerinden bu iki hastalıktan şüpheleniyorum. Caremycin 2 hastalık içinde etkilidir. Bazı durumlarda kuşlarda 2 hatta 3 hastalık aynı anda görülebiliyor.
Tabi bütün bu önerilerimi kendi tecrübelerim ve araştırmalarıma dayanarak yapıyorum. Uygulayıp uygulamamak size kalmış. Kesin teşhis için dışkı tahlili yapabilen bir kanatlı veterinerine gidilip dışkı tahlili yapılması, ardından çıkan sonuçlara göre tedavi yapılması gerekir.
İstanbul'da iseniz eğer florya istanbulvet'i tavsiye ederim. Dışkı tahlili, röntgen ne gerekiyorsa yapılır. Geçmiş olsun...